Kotisynnytyksestä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hmm. Päähäni pälkähti hullu ajatus synnyttää joskus tulevaisuudessa kotona. En siis ole vielä uudestaan raskaana, mutta sitten eräänä päivänä...

Mistä kätilö ja miten kaikki toimii?

kertokaa kokemuksia ja käytännön neuvoja mistä alkaa sitten kyselemään?Inkeli

Kommentit (2)

Vierailija

Synnytin kesäkuussa suunnitellusti kotona, jaan mielelläni neuvoja ja tukea... Mielummin s.postin kautta. Onko sulla sellaista osoitetta, jonka voisit laittaa tähän?

Vierailija

Olen saanut lääkärin sekä varalle kätilön, jos lääkäri estyy tulemasta. Aktiivinen synnytys ry auttaa etsinnässä. Kannattaa selvittää onko omalla paikkakunnalla joku synnyttänyt kotona ja mistä hän on kätilön/lääkärin saanut. Kotisynnytyksessä on oltava kyseessä normaali raskaus. Kaikki poikkeava kuuluu sairaalaan. Muutenkin on hyvä ottaa selvää vaihtoehtoisista kivunlievitys-keinoista (vyöhyketerapia, akupainanta, homeopatia, vesi, liike, ääni...) ja harjoitella niiden käyttöä aktiivisesti jo raskausaikana. Kotona voidaan hoitaa normaali ja nopea synnytys, näin ainakin sanoo minun lääkärini. Eli, jos tulee ongelmia tai synnytys pitkittyy niin silloin siirrytään luonnollisesti sairaalaan.Minusta tärkeintä on oma aktiivinen asenne synnytykseen ja tahto synnyttää kotona. Aktiivinen synnytys ry kyllä auttaa ja neuvoo suunnitelmissa. Muilta kotisynnyttäjiltä saa myös paljon tietoa ja käytännön neuvoja. Paljon vaatii kyllä suunnittelua ja valmentautumista kotisynnytys verrattuna sairaalasynnytykseen, mutta minusta se on ollut ihanaa työtä!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat