Pepun punoitus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä menossa vilja-allergia epäilyjen vuoksi kaurakokeilu tällä hetkellä. Onko kellään kokemusta, voiko peppu punoittaa jo päivä altistuksen aloituksesta, ennen ensimmäisen kakan tuloa? Meillä epäilynä suolisto-oireinen allergia, muuten iho-oireita ei lainkaan.Kiitokset mahdollisille vastanneille!

Kommentit (2)

Vierailija

Iho voi reagoida nopeasti jos lapsi reagoi herkästi kokeiltavalle ruualle. Toki kyseessä voi olla myös vaippaihottumaa tms. punoitus, joka ei johdu allergiasta. Onko lapsella ihottumaa vai pelkkää punotusta?Usein allergiasta johtuvassa punoituksessa iho ikään kuin palaa ärhäkän punaiseksi. Yksi tyypillinen merkki on punainen alue peppuvaon molemmin puolin. Muuta yleistä on vaikea sanoa, oireet kun ovat niin yksilöllisiä. Jos punoitus on ilmaantunut kokeilun myötä eikä vastaavaa ole ollut aiemmin, on hyvin todennäköistä että lapsi reagoi kauralle.Jos olet epävarma, jatka kokeilua vielä hetken aikaa. Toinen vaihtoehto on lopettaa kauran antaminen hetkeksi ja kokeilla pienen tauon jälkeen uudelleen. Usein tauon jälkeen mahdolliset oireet tulevat selkeämpinä esiin ja sen aikana huomaat, häviääkö oireilu vai johtuuko se jostakin muusta.Meillä lapsi reagoi ärhäkällä vaippa-alueen punoituksella juuri viljoihin. Punoitus ilmaantuu aina ennen ulostamista. Lapsella oli aluksi vain suoli-oireita. Iho alkoi reagoida vasta vähän myöhemmin.

Vierailija

Meillä tosiaan peppuvako tuli ärhäkän punaiseksi ja jo pyllyä pestessä iho tuntui " karhealta" . Meillä ei vaippaihottumaa tms. ole oikeastaan ikinä ollutkaan. Vaan 1v ja 1kk ikäisellä tytöllämme on ollut aina kauttaaltaan hyvä iho. Toisena yönä kokeilun aloituksesta tuli öihin levottomuutta ja kolmantena päiviin kiukkua ja puuroista kieltäytymistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat