hankinnoista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

tästä varmasti on jo keskusteltu aiemmin, mut en jaksa selata:)

eli jos joku vois laittaa pientä listaa siitä ,et mitä ois syytä hankkia.. jos on vaikka koneella listaa, ni sais nopsasti kopioitua tänne:)

Pitäs pikkuhiljaa alkaa hankkimaan, ja apua.. mitä kaikkee sitä tarviikaan:) Kiitos jo etukäteen niille, jotka vaivautuu..

Kommentit (3)

Vierailija

Kaikkea vauvakrääsäähän on olemassa, mutta suurin osa aika turhia :).Meillä tarpeellisia (äp:n lisäksi) olivat kestovaipat, kantoliina, vaunut, vaatteita tietysti, imetystyyny, vanulaput, turvakaukalo (voi välillä käyttää myös sitterinä), lakanoita, sitten kun vauva hiukan isompi niin joku jumppamatto tmv. alunen jolla vauva voi lattialla kölliä.Äidille rintapumppu (Avent Isis), imetysliivit, liivinsuojukset. Lansinoh-rasva (tosi hyvä aroille nänneille, ei tarvitse pestä pois ennen imetystä).Turhia olivat pinnasänky ;), sitteri, kietaisubodyt ja -paidat (argh!).Nuo nyt tulivat äkkiseltään mieleen.

Vierailija

vaippoja, talkkia, perusvoiteita, vauvalle sopivaa saippuaa, vanupuikkoja ja septidiniä navan puhdistukseen, vanulappuja (kätevä puhdistaa kaulapoimut), vauvalle harja, sideharsoliinoja, bodyt ja puolipotkarit/sukkikset on käteviä, ja yleensäkin kokopuvut, paidat tuppaa aina nousemaan. ulkopuku, hattuja, hanskat, villasukat tai jotkut töppöset. Turvakaukalo, mikäli on auto.

Sitteri on toisille vauvoille tosi kova juttu, mutta kaikki ei siinä viihdy.

Muutama tuttipullo ja niihin tutit varuiksi, samoin jotain korviketta varalle muutama tetra. Tutti ja tuttiketju (tosin sitäkään ei aina tarvita).

Hoitotaso (ei sekään välttämätön), meillä vanhalta naapurilta saatu ammeteline, johon ostin ammeen, sekä laitoin päälle kovapohjaisen hoitotason, oikein hyvä yhdistelmä, vaikka kaikkien lasten kanssa en hoitotasoa olekaan käyttänyt. Mitäpä vielä....rintapumppu voi olla hukkaostos tai tulla tosi tarpeeseen, sitä on vaikea tietää etukäteen, mutta ehkä kannattaa ainaki nkatsella valmiiksi ostopaikka, malli ja hinta, jos tulee tarvetta, niin voi laittaa jonkun ostoksille.Vauvalelut ja jumppamatot ehtii hankkia myöhemminkin.Itse en tällä kokemuksella hankkisi yhdistelmiä, vaan kuomurattaat jalkapeitteellä, niillä pärjää koko ratasiän.

Itse hankin vielä lampaantaljan ja rattaisiin lelun, makuupussin, hyttysverkon, sadesuojan ja pienen söpön peiton.Näillä on pärjäilty. " Jumppalelua" toivoimme ristiäislahjaksi ja sen myös saimme=)Niin, ja pinnasänky komeilee kellarissa, vauva nukkuu vieressä-Terkuin Lintu75 ja neljä tyttöä, joista pienin 6 vkoa

Vierailija

Ja kyllä ne tuttipullot ja korvikkeetkin ehtii laittaa jonkun ostamaan (äp:ssahan on yksi pulo jo valmiiksi jos sen ottaa), jos näyttää siltä että tarve tulee.

Rintapumpun tarve saattaa olla tosi akuutti, jos meinaa " tissit räjähtää" vaikka keskellä yötä.. Niitäkin kannattaa bongailla käytettynä, ja hyväkuntoisilla Avent Isiksillä on tosi hyvä menekki myös, jos haluaa omansa syystä tai toisesta eteen päin myydä :).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat