Ruokakauppaan menee aivan hirveästi rahaa euroaikana!!

Vierailija

Ennen 20 markallakin sai jo vaikka mitä.

Sivut

Kommentit (42)

Vierailija

Kuluttajavirasto valvoi hyvin tarkasti, että hinnat muutettiin ilman hinnannousua euroiksi markoista eli siinä vaiheessa hinnat eivät nousseet. Nousu on tapahtunut euroaikana.Kun myös yritysten vuokrat, sähkö, vesi yms kulut ovat kasvaneet, niin totta kai se näkyy hinnoissa. Palkat ovat sivukuluineen erittäin suuri menoerä ja kun ottaa huomioon, että viime vuosina palkat ovat nousseet jopa toistakymmnetä prosenttia niin on aivan päivänselvää, että hinnat nousevat. Ei ne palkkarahat ja niiden sivukulut tule yrityksille taivaasta vaan kyllä ne on otettava tuotteista.

Vierailija

ole niitä koskaan vertailleetkaan!!!

Silloin kun euro tuli,heti seuraavana aamuna nousi täällä esim.maitolitra huomattavasti.Hinta oli 3,70mk ja euroina 0.74 eli hinta nousi yli 50 pennillä.Ruispalat oli 1,80mk,nyt 2 euroa.Voita sai 7mk 500g tarjouksena.Nyt on huipputarjous 1.50,joka oli tuolloin normaalihinta...

Nämä vain esimerkkejä.

Lapsiperheessä menee paljon maitoa,leipää,levitteitä ja juustoa ja kun näiden hinta on noussut huomattavasti,niin se kyllä totisesti tuntuu kauppalaskussa.

Mutta kun ihmiset ovat niin tyhmiä ja jallitettavia,niin ihmekös tuo,että kuvittelevat hintojen pysyvän ennallaan tai jopa alenneen.Voi,voi...

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Silti jotkut kehtaavatkin sanoa, ettei hinnat ole muuttuneet siten euroajan!!!

JA katinkontit!!!!!
Kyse ei ole ainoastaan eurojen tulosta, jos kyse ollenkaan siitä.

Vierailija

Tuo on totta, että etenkin Suomessa ruuan hinta on noussut kovasti, enemmän kuin muu inflaatio.Huikeita hinnannousuja on nähty paitsi maidossa, niin monissa muissakin ihan peruselintarvikkeissa eli ei tarvitse olla mistään eliittituotteesta kyse. Muistan tässä euroaikanakin vielä joskus ostaneeni kolme leipää 2 eurolla (ja muuta leipää kuin joku ranskanleipä tai pieni ruisreikäleipä), nyt leipien hinta voi olla jo huikeat 3-4 e kpl.Ja mitä noihin Reimateceihin tulee, niin kyllä niitä on jo markka-aikanakin varmasti ollut. Meilläkin on ollut markka-aikana ostettu Reimatec-takki ja ei taatusti ollut ensimmäistä mallistoa. Niin se takki maksoi silloin 550 mk eli euroissa 92,5 euroa.Niin ja jos hyvää vaatteiden inflaatiovauhtia halutaan etsiä, niin yksi parhaista esimerkeistä lienee Reiman Casual malliston housut. Viime keväänä ne maksoivat 29 euroa ja tänä keväänä ohuemmasta (huonommasta?) kankaasta olevat vastaavat 39 euroa. Ei ole ainakaan minun palkka noussut tuommoista 33% vuosivauhtia edes brutto, puhumattakaan netto.

Vierailija

Lainaus:

Paljonko maksoi Reimatecin haalari markka-aikana? :)
Siis ei ollut Reimatecejä, ei voi olla totta, miten tämä maailma rullaa... Kyllä AV-mammat on kaiken alan asiantuntijoita. Ihanaa, kun suurimalla osalla ei ole mitäään faktaa lyödä pöytään. T. Ekonomi ja mikkosvastainen uraäiti... Hih, Kivittäkää...

Vierailija

Eiköhän ne hinnat olisi tässä ajassa nousseet muutenkin. Sitäpaitsi, mikä ihme se on että euro AIKANAAN nosti hintoja: moni firma joutui hankkimaan uudet kassakoneet ja maksupäätteet ja pankkiohjelmat ja niin edelleen kaikkinen tykötarpeineen, kyllähän se maksaa. Ja jostainhan se kate on hankittava.

Vierailija

menee pelkkään maitoon n.21e viikossa! Yli sata markkaa... Neljä sataa markkaa maitoon kukaudessa... 4800markkaa maitoon vuodessa... Huh huh!

Vierailija

verran palkkaa, kuin nyt saa euroina.Moni asia on halventunutkin, ja ostovoima, eli mitä käteen jäävällä palkalla saa kaupasta, on viime vuosien aikana jatkuvasti noussut, eli se mikä oikeasti ratkaisee.Ostin ensimmäisen tietokoneeni 90-luvulla, ja maksoin siitä 12 000 markkaa, eli yli 2000 euroa. Hyvin yksinkertainen peruskännykkä maksoi melkein 2000 euroa, eli reilusti yli kolme sataa euroa. Ja musiikki, dvd-elokuvat, tosiaan limsa jne ovat halventuneet.Viimevuosina tietyt maanviljelystuotteet ovat kallistuneet, tosiaan maito ja leipä esimerkiksi, mutta ainakin meidän budjetissamme ne vievät kohtuullisen pienen osan.Ja vaikkapa asuntolainoista. Kun 90-luvulla otimme ensimmäisen asuntolainamme, saimme mielestämme edullisen marginaalin, se oli 1,2% ja viitekorko oli yli 5%. Nyt marginaalimme on 0,3%, ja niilläkin, joilla se nyt on korkeampi, on paljon pienempi kuin tuo 90-luvun marginaalimme.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat