Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nykypäivän lapset on puhevikaisia,mistä johtuu?

Vierailija

Kommentit (12)

Vierailija

" Ennen vanhaa" annettiin pikkuvauvallekin leivänkyrsä järsittäväksi eikä vuosikkaiden eväitä hienonnettu sauvasekoittimella sössöksi. Suun lihakset tarvitsevat töitä kehittyäkseen asianmukaisesti.

Vierailija

neuvolasta kommentin, että puheenkehitys laitetaan tarkkailuun. On oppinut puhumaan aikanaan ihan ok ja nyt vasta ihan viime kuukausina tuntuu että kehitys on hidastunut tai jopa taantunut, en meinaa minäkään äitinä saada kaikesta selvää. Tyttö puhuu paljon, mutta epäselvästi, ärrät, ässät, ällät ja hoot sekä monesti jiit puuttuu tai siis korvaantuu jollain muulla.Tiedä sitten, mistä johtuu.. Mutta ei ainakaan siitä, ettei hänelle lueta.

Vierailija

R ei tule ja kolmitavuiset sanat tuottaa vaikeuksia. Lisäksi puheesta puuttuu rytmi. Puheterapeutille on nykyään tungosta, koska puhehäiriöitä on paljon.

Vierailija

Ja tuon yhden vastauksen " useimmilla" pitäsi varmaan olla " useilla" .Vaikuttaa vähän sille näiden palstan kirjoitusten perusteella, että eipä ole ennenkään paljoa lapsille luettu.

Vierailija

Mä voisin kompata sanomalla: Kaikki nykynuoret ovat uusavuttomia ja keski-ikäiset tyylittömiä tuulipukuun pukeutujia." hoh hoijakkaa" .

Vierailija

Ennen ei edes kuoltu syöpään... nyt aika yleistä.... ennne vain ei kaikkea osattu diaknosoida ja syöpäkin jäi toteamatta vaikka siihen silloinkin kuoltiin tai toinen väiteettä sekarotuset koirat ovat terveempiä kuin ns. puhdasrotuiset, niitä vain ei kaikessa vaivassa viedä ja tutkita eläinlääkärillä jotta voitaisiin toisin todistaa :-)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:
että sekarotuset koirat ovat terveempiä kuin ns. puhdasrotuiset, niitä vain ei kaikessa vaivassa viedä ja tutkita eläinlääkärillä jotta voitaisiin toisin todistaa :-)
Uusimmat

Suosituimmat