Onko se hyvää yhdessäoloa, kun äiti siivoaa ja 1 v. lapsi pyörii ympärillä?

Vierailija

Välillä juttelen lapsen kanssa ja halitaan.

Sivut

Kommentit (43)

Mutta jos ihan koko aika menee siivoamiseen tai ihan mihin tahansa aikuisen hommaan siten, ettei lapseen ehditä keskittyä lainkaan, voi tilanne jo olla eri. Kyllähän lapsi sopeutuu ihan mihin vain, mutta joskus on hyvä keskittyä lapseenkin.

hei haloo, joinakin päivinä leikitään enemmän joinakin vähemmän, pääasia kai että lapsen elämä on tasapainoista ja hänestä huolehditaan hyvin.

rätillä lattiaa ja antaa hienosti pyykkejä minulle kun niitä ripustan kuivumaan. Mutta entä jos äiti yrittää laittaa tavaroita paikoilleen ja lapsi vetää eri puolella liian pientä kämppää tavaroita lattialle hujan hajan. Ja jos silmä välttää kiipeilee kirjaimellisesti hyllyjä pitkin ja paukuttaa lasisia ovia.Tai kun äiti tekee ruokaa ja katsoo että lapsi ei koske uuniin ja lapsi vetelee pöydiltä alas kaiken minkä näkee. Miten te nämä tilanteet ratkotte? Ja kyseessä siis 1 vuotta 3 kk vanha huimapää jota kiinnostaa erityisesti kaikki kielletty.

yhdessä oloksi.

Se on sitten yhdessäoloa kun mennään lapsen huoneeseen, tutkitaan kirjoja ja rakennellaan palikkatorneja. Leikitään yhdessä. Siivoaminen on siivoamista eikä siihen voi oikein ottaa lasta mukaan kun silloin sotku on kahta kauheampi..

vai miten se nimi kirjoitetaankin, puhui jollain luennolla lapsen kanssa olemisesta sitä, että vanhemmilla on ihan virheellinen käsitys siitä, että lapselle pitäisi tarjota hienoja virikkeitä ja elämyksiä. Hän korosti, että muutaman vuoden ikäiselle on elämys se, kun hän pesee äidin kanssa perunoita; neljä-viisivuotiaalle se, kun saa rikkoa taikinaan kananmunan ja pienelle alakoululaiselle se, kun opettelee erottelemaan keltuaisen valkuaisesta. Tärkeintä on olla yhdessä, olla mukana.

Siinä ajassa kun lapsi vie sen yhden astian pesukoneesta kaappiin, ehtii itse aika monta astiaa tyhjentää.

Pientä puuhaa lapselle koko ajan. Totta on, että tuhat kertaa nopeammin kotihommat tekisi ilman lasta, mutta kamala tilanne jos vanhempi yrittää yhtä tehokkaasti hommat tehdä lapsen kanssa kuin ilman lasta.

Ja joskus on parempi siirtää tekemisiä, jos huomaa, ettei nyt kertakaikkiaan homma toimi. Tekee sitten vähän myöhemmin.

Vierailija:

Lainaus:

ei kai kukaan äiti koko lasten valveillaoloaikaa siivoa?

hei haloo, joinakin päivinä leikitään enemmän joinakin vähemmän, pääasia kai että lapsen elämä on tasapainoista ja hänestä huolehditaan hyvin.

Siivous odottaa kyllä.

Noh, on tota varmaan joskus jokaisella, ainakin monella, mutta tiedän että on myös monia joilla tuo on ihan jokapäiväistä. Se ei mielestäni ole ok ja silloin vanhemman pitäisi valita mielummin se lapsen kanssa olo kuin siivous.

muista kuitenkin, että jos et sinä opeta lapsillesi kotitöitä ei sitä tee kukaan muukaan. Näin kasvatetaan uusavuttomia, lapsia jotka osaavat harrastaa ja puhua kymmentä eri kieltä, mutta kämppä on sekaisin ja ruokaa ei osata/jakseta tehdä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat