Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Anteeksi taas kerran tietämättömyyteni, mutta olen nyt hankkimassa helmivauvalle vaunuja ja haluaisin tietää mitä eroa on kovalla ja pehmeällä kantokopalla. Tai siis millä perusteella ostan kovan tai pehmeän? Eli suomeksi MITÄ VÄLIÄ SILLÄ ON?

Please, auttakaa hädässä olevaa ensiostajaa.h.h. rv 20+3

Kommentit (12)

Tulipas ainakin reilusti vastauksia. No pitääpä listailla näitä jutskia, niin osaan varmaan päätyä oikeeseen vaihtoehtoon. Kiitoksia vain kaikille vastanneille=)h.h.

Mulla on neljä lasta, joista pienin vasta kuusiviikkoinen. Kokemusta on kovasta kantokopasta, mutta eipä tuon kantaminen ole kovin kivaa, vauva kasvaa niin äkkiä, että painaa jo hyvin pian tosi paljon ja koppa hakkaa polvet mustelmille sitä kannellessa. Tälle vauvalle ja edelliselle lapsukaiselle hankin käytetyt kaksostenrattaat, joihin kuului pehmeä koppa. En ole käyttänyt koppaa kertaakaan, vaan laitoin menopeleihin pohjalle lampaantaljan ja päälle makuupussin, jonne sitten vauvan. Sillä yhdistelmällä saa vauvalle lokoisat oltavat. Ja vauvan kannan ilman mitään ylimääräistä vaunuvarastosta kotiin tokaan ´kerrokseen.

Niin, että pärjää oikein mainiosti ilman mitään koppaa.Terkuin Lintu75 ja neljä tenavaa

Eli saatiin sukulaiselta käyttöömme vanhat Emmaljungan yhdistelmävaunut, jossa on kova koppa. Huomasin, että sitä koppaa on aika hankala irroittaa ja kantaa, joten menin ostamaan erillisen pehmeän kopan, jonka voi laittaa siihen kovaan koppaan ja johon on helppo sujauttaa vauva ja kantaa vaunuihin. Vastaavasti jos lähtee autolla kyläilemään eikä jaksa/tarvitse ottaa vaunuja mukaan, niin riittää kun ottaa sen pehmeän kopan, jossa vauva voi kyläpaikassa nukkua päiväunet. Auton turvakaukalo kun taitaa olla sellaiseen vähän epämukava (vai olenko väärässä?)No joo, esikoinen lilluu vielä tyytyväisenä kohdussa, joten nähtäväksi jää miten tämä koppa-asia käytännössä toimii.. :)

Meillä on pehmeä koppa ja ollaan oltu tyytyväisiä, hyvinkin tyytyväisiä. Meillä poika nukkui kylässä siinä pehmeässä kopassa aivan hyvin. Jos lasta joutuu kantamaan siinä kopassa, se pehmeä on helpompi ja siitä saa sitten aikanaan otettua sen kovikkeen pois, joten on lämpimämpi lapsen olla, kun ei enää viihdy pelkässä makuu-asennossa. Jos ei ole liikoja säilytystiloja, menee myös sitten myöhemmin pienempään tilaan. Mutta sitten on huomattava sellainen seikka, että joissain vaunumerkeissä pehmeä kantokoppa on hirveän pieni tai ainakin pienempi kuin kova koppa. Meillä on Teutonian vaunut ja niissä on kyllä pehmeässä kopassa tilaa, enemmän kuin esim. Brion Novan kovassa kopassa. Kovassa ei tosin ole niin väliä, kun ei se 1.5 v suostu siinä kopassa kuitenkaan olemaan. Nämä taitavat olla sellaisia ikuisuuskysymyksiä, että yksi tykkää yhdestä toinen toisesta, mutta toivottavasti hommaatte sellaisen systeemin, että ei myöhemmin harmita.

mutta mun ei kyllä juurikaan ole tarvinnu kantaa sitä mihinkään??että jos esim,kerrostalossa joutuu kantaan johki ni pehmeä varmaan parempi...mutta tuo kova oli minusta parempi,sitä on ekat kuukaudet käytetty vauvan sänkynä kyläilyissä,mummoloihin joutuu jäämään useammaks yöks ku niin kaukana,ja muutenki reissataan paljon....

ja sitten siitä saa pienelle autoon turvaverkon kanssa mukavamman matkustuspaikan pitkille matykoille,ettei selkä väsy kaukalossa nukkuessa ; )

eiköhän se niin mee, että ne jotka on ottaneet kovalla kantokopalla pitävät sitä ehdottomasti parempana ja taasen sama toisinpäin..

eli mielipidekysymys..

ite ostimme vaunut kovalla kantokopalla tulevalle jouluvauvalle ja nähtäväksi jää mitä mieltä niistä sitten käytössä olemme:)meillä myyjä kertoi tosi hyvin molempien hyvistä ja huonoista puolista..

Pehmeä kantokoppa on kevyempi ja helpompi kantaa kuin kova. Vie myös vähemmän tilaa säilyttää ja vaunut menevät pienempään kokoon.Me päädyimme pehmeään kantokoppaan, koska me emme voi tuoda vaunujen ratasosaa sisälle asuntoon, vaan se on jätetttävä alakerran vaunuvarastoon ja vauva sitten kannettava kantokopalla ylös asuntoon (hissi on kyllä). Lisäksi meillä on kaksi koiraa, jotka sompaltava saman aikaisesti koppa kantaen sisälle jos yhdessä ollaan ulkoiltu. Näin ollen järkeilin, että pehmeä koppa on meille soveltuvampi.Ei liene paljon väliä kumman ottaa jos koppaa ei joudu irrottelemaan juuri ollenkaan. Kovan kopan käyttöaika on kyllä lyhyempi kuin pehmeän, koska useimmat pehmeät kantokopat muuntuvat koppavaiheen jälkeen jalkapeitteeksi, kovaa taas ei voi käyttää muuhun.Meille valittiin kova kantokoppa, koska se on kesällä ilmavampi kuin pehmeäkoppa. Meille myös tulossa Helmivauva. Samaan pakettiin kuului duopussi ja jalkapeite, jotka otetaan käyttöön sitten kun lapsi on isompi. Kovassa kopassa on paksumpi patja kuin pehmeässä kopassa.

Valintaa meilläkin mietittiin useampaan kertaan. Molemmissa varmasti puolensa. Itse vertailin myös painoa ja samanpainoisia olivat molemmat.Hemu

Pidettiin kantokassia rattaissa ilman kantta ja hyvin kiersi ilma. Talvella vauva mahtui kantokassiin vielä yli puolivuotiaanakin, vaikka oli toppahaalarissa ja äitiyspakkauksen makuupussikin oli kantokassissa. Harvoin tosin oli niin kylmiä ilmoja, että noin paljon toppausta tarvitsi. Meillä olisi mennyt kova kantokassi (tai -koppa) aika hukkaan, koska nostettiin rattaiden selkänoja puoli-istuvaan asentoon pojan ollessa 3,5 kk. Tämä siksi, koska huusi vain rattaissa. Otettiin silloin kantokassista pohjalevy pois, jolloin sen pystyi laittamaan siihen puoli-istuvaan asentoon.Meillä oli Brio Novan kantokassi ja se oli kyllä niin hutera, ettei sitä voinut käyttää matkasänkynä. Just ja just pysyi " kasassa" , kun " kansi" oli päällä, mutta ilman " kantta" koko homma levähti, jos ei siis ollut rattaissa. Oli varmaan Brion huonoin kantokassi kautta aikojen tossa suhteessa! Onneksi ei sitä oltais matkasänkynä tarvittukaan.Yhdistelmävaunuissa kova kantokoppa ja on ollut tosi hyvä. Ei olla kans ihmeemmin mihinkään " kanneltu" koppaa ja samalla lailla kuin edellä, koppa toiminut pidemmänkin aikaa vauvalla nukkumapaikkana kyläreissuilla. Meillä oli kesävauva, joten sen suhteen kova parempi, koska oli väljä ja talvella taas ei ollut liian tiukka, kun vaatetta ja makuupussia kuitenkin tarvitsi. Nyt tulossa kevätvauva ja samat vaunut käyttöön tällekkin!Terkuin Tainu ja poju 1v3kk

Molemmissa on hyvät ja huonot puolet niinkuin aina jotain vertaillessa.

Ensiostajalle hyvä myyjä on kaiken a ja o. Me pähkäilimme asian kanssa pitkään ja päädyttiin kovaan. Pehmeä on hyvä talvivauvalle kun on " lämpöpussi" , mutta kesävauvalle huono. Kova on ns. kylpempi mutta sinne voi laittaa lämmintäpeitettä tai lampaantaljan ja kesävauvalle se on vilpoisampi.

Jos on ajatuksissa tehdä toinen lapsi, niin ehkä kallistuisin kovaan.Tietysti jos voi kalenterista katsoa että " tekee" molemmat vaikka talvella niin silloin ei tarvitse asiaa paljon pohtia. Tuskin se monellakaan on niin helppoa.

Malttamattomana odotan että pääsis testaan.Nimim. Vko 37+3

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat