Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä vauvalle aamulla/illalla kun puuro ei kelpaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 7,5 kuukauden ikäinen tyttö ei nykyään enää suostu syömään puuroa aamulla, ja mikä pahinta, se ei kelpaa iltapalaksikaan! Hassuinta on, että kun puurot noin puolivuotiaana aloitettiin, aika nopeasti alkoi menemään ihan sopivia määriä. En tiedä mikä siihen sitten tuli, kun ei enää kelpaa. Yritetty on kaikki mahdolliset hiutalepuurot hienonnettuna ja ilman, lastenpuurot ja vellijauheetkin, kaikki nämä sekä veteen että korvikkeeseen tehtynä.Olen tuskastunut siksi, että vauva herää useasti syömään yöllä, ja en ole vielä alkanut opettaa yösyötöistä pois, koska juuri tuo iltasyöminen on niin huonoa, että ihan nälkäänsä yöllä sitten syö. Mutta kun ei syö illalla, niin ei ole mitään toivoa öiden paranemisestakaan....Ilmeisesti vauva vaan ei kertakaikkiaan pidä puurosta, sillä tänään keksin kokeilla ihan peruna-lihasosetta iltapalaksi, kun ensin olin turhaan yrittänyt saada pientä suuta aukeamaan puurolusikan edessä. Ja sehän kelpasi, eli kyllä nälkä oli!Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa ja miten olette asian taklanneet? Onko puurot jossain vaiheessa alkaneet maistua? Ajattelin nyt unohtaa puurot hetkeksi aikaa, ja antaa ainakin illalla esim. kasvis-perunasosetta (lihaa tulee ihan riittävästi päivän muilla aterioilla, jotka sujuvat hienosti).

Kommentit (3)

Jos puurot ovat kelvanneet aiemmin, voi syynä olla allergian paheneminen esim. sairauden tai jonkin uuden allergiaoireita aiheuttavan ruoka-aineen myötä. Esimerkiksi sopimattoman vastikeen tarjoaminen on voinut saada hieman sopimattomat viljat kokonaan sopimattomiksi.Puurojen kelpaamattomuus voi johtua myös puhkeamassa olevista hampaista, joiden vuoksi lämmin ruoka ei maistu. Korvatulehdus tai alkava flunssa voi myös vaikeuttaa vauvan ruokailua.Käänny lääkärin puoleen.

Tämä puuro" kammo" tuntuu olevan aivan yleistä jossain kohtaa. Oma poikani oli myös pienenpänä aivan totaalisesti puuron syöntiä vastaan- annoin hedelmä sosetta tai kasvissosetta ja jätin puuron tarjoamises kokonaan hetkeksi. Ja kuinka ollakkaan, kun sitten taas koitin puuroa tarjota niin syötiin hyvällä halulla

Meillä nyt 10kk poika ei myöskään tykännyt puuroista jossain vaiheessa, vaikka muuten on tajuttoman hyväsyöntinen. Toivottavasti joku jossain keksii muun vaihtoehdon erityisesti iltaruuaksi, sillä silloin olisi jotain syötävä, ja jos puuro ei uppoa, niin ei!Meidän pojalle syötettiin sitten iltaisin maissiperunasekoitusta, ja hyvin kelpasi. Vieläkin, jos vaikka flunssa iskee ja syöminen on vaivalloisempaa, tipautan iltapuuron pois. Ap:lle: anna ilman muuta vauvallesi lihakasvissosetta iltapalaksi, jos se kelpaa!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat