Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli mulla selvisi perjantaina, että tuo arvo oli koholla. Gyne totesi sen olevan syy mun epäsäännöllisiin kiertoihini ja kertoi, että se on voinut estää koko raskautumisen. Arvo oli muistaakseni 755. Sain lääkkeet, koska tiistaina on eka inssi ja lekuri ei halunnut, että inssi menisi prolaktiiniarvon takia hukkaan. Kuinka monella korkea prolaktiiniarvo on ollut syy lapsettomuuteen ja kuinka moni on lääkkeitä syömään alettuaan plussannut? Avun kanssa tai ilman. Saatiin taas vähän toivoa tähän hommaan. :)

Kommentit (5)

Moikka. 3 vuotta ilman kuukautisia, tai no Terolutilla joo, mutta ei ovulaatiota. 09/04 todettiin prolaktiini noin 1200 ja tarkistuksessa tammikuussa 1800. Helmikuun lopussa alkoi Parlodel (ota aina ennen nukkumaanmenoa, niin ei haittaa ne alun sivuvaikutukset ja aloita esim. neljännestabletilla ja nosta viikon päästä annosta). Voi myös ottaa alakautta (tyksistä neuvo) eli pilleri emättimeen. Itse söin pillerin pvässä. Alkoi menkat jo kuukauden päästä ja kolmannesta kierrosta tärppäsi. Helmivauva tulossa :)tu ja Hulivili rv 23+6

Eilen oli inssi ja tuota prolaktiinilääkitystä alennettiin joka toiselle päivälle näin aluksi. Tuli nimittäin todella huono olo tuosta Parlodelistä (oliko se tuo se nimi? :)) Nyt pidän peukkuja, että joskus lähiaikoina onnistuisi. :)

Koholla oli ja nyt just plussanut

Tässä mun stoorini, toivottavasti siitä on apua:Jätin pillerit pois joulukuussa 2004. Ekoja menkkoja ei alkanut kuulua, ja aikaa taisi mennä yli 70 päivää kunnes otin yhteyttä gyneen. Sain Terolut kuurin, jolla sain menkat. Sitä söin sitten pari kertaa, kunnes koitin tulisiko luomuna, mutta ei. Gyneni lähetti mut labraan, ja selvis että prolaktiinini oli koholla ja siksi menkkoja ei kuulunut eikä näkynyt. Sain Parlodel nimisen kuurin toukokuun lopussa. Söin niitä joka päivä, ja sainkin menkat just 28. päivänä edellisten loputtua. Voin aika huonosti lääkkeistä, ja ajattelinkin että otan niitä vain silloin tällöin ja ehkä se prolaktiini laskis silti. No, se ei ollutkaan laskenut vaan kohonut (eka kerta toukokuussa 770, sitten kesäkuussa 680 ja sitten heinäkuussa kun en ollut ottanut oikein kunnolla 1078). Vaihdettiin lääkekuuria Dostinexiin, ja ne sopi oikein hyvin. En ehtinyt käydä edes uudestaan testaamassa prolaktiinin arvoa, vaan nyt kahden kuukauden syömisen jälkeen, plussasin viime viikolla! On kyllä tosi ihana tunne!Joten kyllä se siitä! Pitää vaan olla kärsivällinen, ja jos ensimmäiset lääkkeet ei sovi, pyydä tuota Dostinexia (vaikutti tehokkaalta vaikka sitä syödäänkin vain kaksi kertaa viikossa aina puolikas tabletti), koska mitään sivuvaikutuksia mulla ei ollut siitä kuten Parlodelissä.

" PRL on hypofyysin etulohkon erittämä hormoni, joka säätelee sukurauhasten toimintaa ja vaikuttaa rintarauhasten hekitykseen ja maidon eritykseen. Eritys on pulsatiivista ja noudattaa vrk-rytmiä. Hypotalamus inhiboi prolaktiinieritystä ja tämän vuoksi hypofyysin ja hypotalamuksen välinen vaurio nostaa PRL-pitoisuutta. Myös estrogeenit ja FSH stimuloivat PRL-eritystä.PRL on korkea raskauden ja imetyksen aikana, samoin sikiö ja neonataatikaudella, mutta lapsuusiässä matala ja nousee vasta puberteetissa aikuisten tasoon. Korkeita PRL-pitoisuuksia havaitaan mm. PCO-taudissa. Fertiili-ikäisillä naisilla hyperprolaktinemia johtaa keltarauhasen toiminnan vajaukseen ja amenorrheaan, ja kliinisinä oireina on infertiliteetti, kuukautishäiriöt, hirsutismi ja maidon eritys. "Lainaus oli suoraan laboratoriokirjasta, joten saattaa kuulostaa " kapulakieleltä" .

tervehdys!

tammikuussa kävin kaikki mahdolliset kokeet ja selvisi koholla oleva prolaktiini-arvo. hoidoksi sain parlodel-lääkityksen, josta eka kuukausi tosi huono olo, mutta annostusta pienennettiin ja huhtikuun lopulla kävin uudessa verikokeessa. arvo oli laskenut mukavasti ja kun vielä saatiin aika lapsettomuuspolille, luovutin ihan täydellisesti. oviksen tikutukset, lämmönmittailut ym jäi ja toukokuun lopulla tein positiivisen testin.

toukokuuta ennen vuosi ilman plussaa ja sitä ennen kaksi km:a.nyt on päästy onneksi näin pitkälle ja pieni " helmipöllö" rakentaa pesää tuolla masussa kovasti.

toivotan sulle onnea hoitoihin ja kyllä ne lääkkeet auttavat ja aika nopsastikin.

pidän kaikki sormet ja varpaat pystyssä pikaisen onnistumisen puolesta.

syysterkuin sakura ja helmipöllö 23+6

ja terkut myös thumbsille!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat