Etelä-Aasian maanjäristyksessä 20 000 kuollutta. Miksei...

Vierailija

täällä kauhistella pakistanilaisten kohtaloa? Eikö tunnu missään?Aika lailla ovat luonnonkatastrofit niittäneet väkeä viime aikoina. Toivottavasti ihmiset havahtuvat näiden johdosta.

Sivut

Kommentit (18)

Vai onko suurimmat huolenaiheet edelleen Idols kaksosen tippuminen ja BB Hannan ja Timon mahdollinen ero? Niin, ja turvavöitä käyttämättömät mannet? Ei hyvää päivää.

Tämä maailma on niin täynnä kurjuutta ja hätää ja kauheita katastrofeja ettei niitä kaikkia voi alkaa murehtimaan tulematta hulluksi. Yritän tässä vaan taistella masennusta vastaan jotta saisin edes omat lapseni hoidettua kunnialla.

Olin viikonlopun tuottamassa tiedotusvälineeseen aiheesta, ja itketti katsella niitä kuvia, joita paikalta tuli. Pahimpia ei ikinä tiedotusvälineissä täällä edes nähdä.Mutta karu tosiasia on, että koska siellä ei ollut suomalaisuhreja, niin suurta osaa suomalaisia se ei sen takia kamalasti jaksa hetkauttaa. Ihmiset ovat sillä tavalla raadollisia ja turtuneita.Toivon, että spr tai unicef käynnistää nopeasti keräyksen maanjäristyksen uhreille, se on ainoa tapa, jolla me voimme heitä auttaa.Pelkkä suru ei ketään auta.

Harvemmin uutisia katsellessa itken aaneen, mutta nyt en voinut mitaan. BBC:n Uutisten paalahetyksen aluksi esitettiin kolme raporttia, yksi Afganistanista, yksi Pakistanista ja yksi Intiasta. Jutuissa ei massailty draamalla (ei tarvetta todellakaan!) ja jokaisessa maassa uutistoimittaja kertoi ihan yksittaisista ihmisista heidan nimillaan. Se varmaan kosketti eniten. Luku 20 000 on niin valtava, etta sita ei osaa mitenkaan kasittaa!Mutta kun naytetaan yksittaisia perheita, naisia, miehia, lapsia, vanhuksia, se hata konkretisoituu ihan eri tavalla. Mieleen jai 5-kuukautisen vauvan hataantynyt, lahes hysteerinen itku. Han oli viettanyt lahes vuorokauden yksin jossain sortuneessa talossa. Hanen aitinsa oli onneksi myos loytynyt ja nakyi kuvissa, mutta han oli liian pahasti loukkaantunut pystyakseen hoitamaan tai edes lohduttamaan hataantynytta lastaan. Ja vauva jatkoi itkuaan taristen.Toisaalla naytettiin sairaalaa, jonka ulkopuolella hoidetaan loukkantuneita, koska vielakin pelataan jalkijaristyksia. Eraskin tytto, vaikea sanoa ikaa mutta ehka 9-12v, tarisi ja itki peloissaan tuolissaan. Kukaan ei ollut siina hanen kanssaan. Silmat vaan pyorivat ja kasillaan han haroi ilmaa, kuin han olisi vahan vajaamielinen. Ja han oli sentaan paassyt sairaalaan!Sitten naytettiin jostain kuvaa, jossa kymmenia ja satoja ihmisia odotti pellolla paasya helikopterilla sairaalaan. Heille oli laitettu numerolappu otsaan, mita pienempi numero otsassa, sen nopeammin saa vuoron menna helikopteriin ja paasee sairaalaan. Eras 5-vuotias sydantasarkevasti itkeva poika kaannytettiin aitinsa kanssa takaisin odottamaan vuoroaan, joku muu oli kiireellisempi.Itku paasi siinakin, kun kerrottiin yhdesta tyttokoulusta, jossa 150 tyttoa oli varmasti kuollut ja ruumiit loydetty kun 250:n tyton ruumiita vasta yritettiin loytaa rojun alta. Jaristys iski aamulla klo 9, jolloin lapset olivat koulussa. Valtion kouluissa on lauantaikin koulupaiva.Myos Britanniassa asuvia pakistanilaisia haastateltiin. Monet ovat jo matkalla Pakistaniin ja viela useammat jo tietavat menettaneensa perheenjaseniaan. Kylla siinakin itku paasi.Niin paljon surua ja murhetta. Omat " murheet" tuntuvat taas pitkaan todella pienilta.

Eivät viestimetkään tähän tartu, vaikka 20 000 kuollutta = valtava määrä surua ja tuskaa.Toisaalta jos yksikin menetys saisi kasvot lehtikuvien muodossa, edes yksi menehtynyt, murskaantunut lapsi, ihmiset tajuaisivat. Nyt tuo on useimmille vain luku.

Kyllä se on moraalisesti outoa, että vieraan SUOMALAISEN hätä koskettaa, mutta ei vieraan ULKOMAALAISEN.Eli et voi verrata omalle kohdalle sattunutta tragediaa tähän.Vierailija:

Lainaus:


Niin se vain on, että se mikä on lähempänä koskettaa eniten. Niin sen pitää ollakin, turhaa hurskastelua väittää muuta.Meistä jokainen surisi enemmän lapsensa vakavaa sairastumista (vaikkei olisi kuolemaanjohtava) kuin toisella puolella maapalloa kuolleita tuhansia.
Se nyt vaan on fakta, jota on turha yrittää hurskastelemalla muuksi muuttaa, kuuluu ihmisluontoon nääs.En vieläkään ymmärrä miksei maanjäristys muka ole luonnon katastrofi, siis luonnon aiheuttama. Okei, ei ole häiriötila mutta onko esimn. tulva häiriötila? Eikös se kuulu normaaliin luonnon kiertokulkuun että välillä on tulvia, myrskyjä jne.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat