Seuraa 

tuttavani lapsen päiväkodissa on tätä rokkoa liikenteessä ja hänen lapsensa ilmeisesti sain tän rokon.Eilen oli ainakin kovas kuumeessa.Tarttuttaa kuulema helposti ja ajattelin kysyä voiko tarttua aikuisiin?Meillä 4-vuotias poika luultavasti sai tartunnan jos niin helposti tarttuu.joten jos on kokemuksia kertokaa kiitos!

Kommentit (7)

meillä on nyt aikuisilla noita vatsa oireita.voi olla kyl jotain vatsatautia.Lapsi toistaseks ihan kunnossa.Ei taida olla sit mikään hurja tauti kumminkaan.Joten tulkoon jos on tullakseen.

Meillä just 1.6v lapsi sairasti kyseisin rokon. Alkoi tosiaan kuumeella, vajaa 39 seuraavana päivänä ilmestyi rakot suuhun ja siitä pari päivää niin rakkuloita ilmestyi muualle. Rakkulat eivät kutia, mutta suu oli todella kipeä. Toinen ei pystyny syömään mitään ja juominenkin oli työn ja tuskan takana. Mutta saimme lääkäriltä puuduttavaa geeliä, jota laitettiin ruutalla suuhun. Vaikka meillä on sairastettu vesirokkokin, niin tämä rokko oli kyllä kaikista pahin, ainakin meidän kohdalla. Rokko alkoi meillä viime keskiviikkona ja vasta eilen illalla sain lapsen syömään. Myös meidän kouluikäset lapset sairastivat tämän, mutta eivät niiin kovana kuin nuorin. Neuvolassa eivät osanneet sanoa tarttuuko aikuisiin. Suosittelen hakemaan lääkäristä reseptin puuduttavaan aineeseen, jos oireet tulevat pahoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaikki bakteeri, virus, ja rokkotaudit voivat olla paljonkin erilaisia eri ihmisillä. toisella voi olla kaikki tautiin liittyvät oireet ja toisilla ei ole kuin jokin oire. Mutta kertomani on käsite näin yleesä enterorokosta.

no meillä oli vesirokkokin ihan kamala pojalla ja jäi aika ikäviä arpia.Toivon vaan ettei tää rokko iskis just pojan synttäreiden ajaks. kiitos tiedoista kummallekin!

Enterorokko on enteroviruksen aiheuttama tauti. Sitä esiintyy eniten loppukesäisin ja syksyisin. Tauti leviää lähinnä ulosteista käsien kautta suolistoon. Itämisaika on 3¿7 vrk.Oireet* kurkkukipu

* kuume

* vatsaoireet, ripuli

* suutulehdus, rakkuloita poskien ja kielen limakalvolla

* rakkulainen ihottuma käsissä ja jaloissa, imeväisillä myös vaippa-alueellaHoitoLapsi on yleensä hyväkuntoinen ja tauti paranee muutamassa päivässä.Oireen mukaisella hoidolla voi mukavoittaa lapsen oloa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat