Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Näen usein äitejä vauva sylissään autossa. Eräs ystävänikin sanoi, että kun lapsi ei halua olla istuimessa, niin hän pitää sylissä.Kieltäydyin ajosta. Harva tajuaa, että jo pienessä 40-60 km/h kolarissa lapsi lentää sylistä kuin ohjus ja vammautuu!

Kommentit (20)

Ja tiedän tasan tarkkaan kuinka ikävää on antaa lapsen huutaa. MUTTA mihinkään ei ole kiire (niin kiire, että olisi syytä vaarantaa turvallisuus), aina voi pysähtyä. Alkuaikoina mekin pysähdeltiin tämän tästä, ja matka luonnollisesti hidastui, mutta eipä tullut mieleenkään ottaa lasta syliin, kun auto on liikkeessä.Totta on, että onnettomuuksia sattuu verrattain harvoin, mutta se yksi kerta riittää... kun se sattuu omalle kohdalle. Juna tai bussi ovat muuten hyviä vaihtoehtoja, mikäli autossa matkustaminen ei vain onnistu. Ja ajan myötä lapsikin tottuu matkustamiseen eikä pistä enää " hanttiin" niin kovasti. Nyt 3-vuotias on hipihiljaa ja tutkii kirjojaan tai maisemia, kun vihjaisee, että mummulaan ollaan menossa.

On tosi surullista, miten vähän jotkut vanhemmat ajattelevat lastensa turvallisuutta. Perusteluna kuulee usein, että lapsi ei viihdy turviksessa. No, mielestäni se on aika pieni paha, jos lapsella on vähän tylsää, pysyy kuitenkin hengissä ja terveenä vaikka kolari tulisi. En minäkään ota kyytiin näitä sylissä pitäjiä. Kerrankin sain haukut sen takia, ei haitannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tätini mies sai epilepsia kohtauksen ajessaan, vauva oli kaukalossa etupenkillä ja tätini takapenkillä kun mies meni tajuttomaksi ja painoi kaasun pohjaan. Tätini oli ottanu vauvan syliinsä takapenkille ja ohjasi auton pois tieltä. Sitten oli tietenki rysähtäny ja vauvan istuin lentäny autosta 10m päähän..Kuinkahan olisi lapsi raukan käyny jos olisi siinä istunut?

Näkee lähes päivittäin tällaisia tapauksia, katselkaapa vaikka bussin penkiltä liikennettä tai omasta autostakin näkee hyvin mm. liikennevaloissa.Tätä tietoa pitäisi levittää. Suomessa on alettu suhtautua muutenkin liikenteeseen välinpitämättömästi, useilla paikkakunnilla jopa 3 autoa neljästä ajaa päin oranssia ja punaista törkeästi.

Minäkin tiedän kaiken tuon ja siltikin otan joskus vauvan syliin kesken pitkän automatkan kun ei sitä voi tuntikausia huudattaakaan kun ei yhtään ymmärrä miksei äiti ota syliin vaikka vieressä istuu.

sitten voi muka pysähtyä siksi aikaa kun pidät lasta sylissä?

Kaupunkiajossa matkat ovat niin lyhyet että kyllä lapsi ne kestää, ja maantieajossa voi taas pysähtyä hellittelemään vauvaa välillä jos kovasti huutaa.Vierailija:

Lainaus:


Minäkin tiedän kaiken tuon ja siltikin otan joskus vauvan syliin kesken pitkän automatkan kun ei sitä voi tuntikausia huudattaakaan kun ei yhtään ymmärrä miksei äiti ota syliin vaikka vieressä istuu.

Kerronpa vain miten asia on. Valitettavasti joka päivä näkee liikenteessä vähintään yhden auton, jossa lapset ovat ilman turvavöitä tai istuinta.Samaa kertoi rekkakuski eräässä liikenneturvallisuusohjelmassa.Ystävälleni olen asian kertonut, jos olet sisälukutaitoinen huomasit sen viestistäni.T: Ap, joka ajaa paljon ja siis näkeekin paljon liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita

Millä hetkellä tahansa voi jostain tulla vaikka toinen auto suoraan keulaan jolloin me kuollaan kaikki, vöissä tai ei.No, yritän kyllä minimoida nämä ajat jolloin lapsi ei ole asianmukaisesti kiinnitetty. 9

Voi hyväisä! Etkö voi pysäyttää matkaa hetkeksi!?!Väitän, että et todellakaan joko välitä lapsesi turvallisuudesta tai ymmärrä kuinka vakavasta asiasta on kyse, kun toimit näin!

stä kaupunkiajoista.

Vierailija:

Lainaus:


sitten voi muka pysähtyä siksi aikaa kun pidät lasta sylissä?

Kaupunkiajossa matkat ovat niin lyhyet että kyllä lapsi ne kestää, ja maantieajossa voi taas pysähtyä hellittelemään vauvaa välillä jos kovasti huutaa.

[/quote]

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat