Jos eroamme, mies ottaa yhteyttä lastensuojeluviranomaisiin...

Vierailija

Mieheni ja minä olemme eroamassa. Tai siis minä haluan erota. Syynä on miehen henkinen väkivalta. Mies ei halua erota. Meillä on 1,5 v lapsi. Olisin itse toivonut että eroa haetaan yhdessä ja että kyseeseen tulisi yhteishuoltajuus.Eilen mies ilmoitti että eroa ei haeta yhdessä ja jos minä haen avioeroa yksin, hän soittaa sosiaaliviranomaisille, jotta ottavat huostaan rakkaan lapsemme. Hän ei itse halua edes tavata lastamme, eikä näin ollen myöskään halua huoltajuutta eikä edes tapaamisoikeutta eron sattuessa...Minkäännäköisiä perusteita lapsen huostaanottoon ei varmasti ole, vaikka mies tekisikin ilmoituksen. Tiedän että hän halusi vain uhkailla.

Olen huolehtinut lapsesta itse hänen koko ensimmäisen elinvuotensa. Nykyäänkään miehen ei tarvitse kuin viettää ns. laatuaikaa lapsen kanssa.Uskallanko hakea eroa ollenkaan, jos on edes pienintä mahdollisuutta että voin menettää lapseni? Mitä oikeuksia minulla on? Mihin voin ottaa yhteyttä? Tiedän kyllä miten eroa haetaan ja että tapaamisista sovitaan lastenvalvojalla mutta miten tällaisessa tapauksessa tulisi menetellä?Voisko joku ystävällinen auttaa? Lapsemme on minulle tärkeintä maailmassa enkä tiedä mitä tekisin ilman häntä!

Miten joku voi haluta omalle lapselleen näin pahaa???

Kommentit (9)

viimeistään kun he kuulevat että mies ei halua lasta itselleen, mutta vain varmistaa ettet sinäkään saa, luulisi heidän laskevan yhteen 1 + 1. Henkinen väkivalta on ihan selkeä asia myös. heillä on varmaan kriteerit milloin käytös täyttää henkisen väkivallan tunnusmerkit. Nimittely, vähättely, rajoittaminen ja uhkailu jne.Jos pelkäät että miehesi kaappaa lapsen, kysy siitä samalla. Onhan turvakoteja joihin voi lähteä ensin, ja sieltä sitten turvasta selvittää tilanne ja järjestää ero.Ei näytä siltä että teille olisi sopueroa tulossa. Tee lapsesi parhaaksi mitä voit.

on sinun asiasi uskotko häntä ja alistut. Henkinen väkivalta tähtää alistamiseen ja itsetunnon viemiseen. Olet hyvää matkaa sillä tiellä.

Voit vaikka soittaa oman kaupungin/kunnan lastenvalvojalle ja kysyä kuinka asiat lähtee etenemään. Ei sinulta lasta viedä miehen uhkailujen takia. Eikä miehen " suosituksesta" lasta voida ottaa huostaan koska hän olisi itse velvollinen huolehtimaan lapsesta jos tilanne olisi sellainen ettet sinä pystyisi.

Hän käyttää uhkailua tehokeinona sinuun.

Minulle kävi samoin kun katselin 7 vuotta surkeaa avioliittoa ja kun halusin erota mies alkoi uhkailemaan lapsilla ja oli tehnyt tätä jo aiemminkin kun otin eroa puheeksi.

Uhkailuvaiheessa olin jo kasvanut niin vahvaksi etten kuunnellut, minulla oli vanhempien ja ystävien tuki takana. siihenpä ne uhkailut ajan myötä loppuivat kun huomasi ettei tehonnut minuun.

Nyt elän paljon onnellisempaa elämää kun mies ei ole alistamassa.

Itken täällä kun luen kannustavia vastauksianne. Aion ottaa yhteyttä viranomaisiin itse ja kysyä miten asia lähtee etenemään.

Kiitos vielä kerran!Ap

Sieltä saat juridista palvelua ja neuvontaa tilanteessasi. Jos sinulla ei ole varaa maksaa palvelusta tai olet pienituloinen, saat ilmaista apua.Kannattaa soittaa sinne jo heti, sillä heillä on yleensä hieman jonoa (ellei pieni paikkakunta).

Mitä perhe- ja lähisuhdeväkivalta on?Perhe- ja lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan perheessä ja muissa sukulaisuus- ja tuttavuussuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa. Yleisimmin sitä tapahtuu parisuhteessa, mutta väkivaltaa ilmenee myös lasten ja vanhempien välillä. Väkivalta voidaan määritellä toisen ihmisen tahdon, tarpeiden ja toiveiden hallitsemiseksi käyttämällä sanallisia tai sanattomia tekoja tai molempia tapoja, jotka loukkaavat ihmisen fyysistä, psyykkistä ja/tai sosiaalista itsemääräämisoikeutta.Väkivalta on käyttäytymistä, jonka avulla herätetään pelon ja uhan tunteita, ja näin saavutetaan valtaa toisen elämässä. Se on myös toisen ihmisen tunteiden, ajatusten ja tekojen kontrollointia. Valtaa ja kontrollia saavutetaan ja ylläpidetään esimerkiksi nimittelyllä, halventamisella, syyttelyllä, uhkailulla, pelottelulla sekä fyysisen, seksuaalisen ja taloudellisen väkivallan käyttämisellä, ajatuksella naisen omistamisesta sekä hänen elämänsä rajoittamisesta.

Perhe- ja lähisuhdeväkivallan muodotPerhe- ja lähisuhdeväkivallan muotoja ovat mm. fyysinen, psyykkinen eli henkinen, seksuaalinen sekä taloudellinen väkivalta. Muita väkivallan muotoja ovat esimerkiksi uskonnollinen väkivalta, kemiallinen väkivalta sekä hoidon ja huolenpidon laiminlyönti sekä syrjintä.

Fyysinen väkivaltaFyysinen väkivalta on kaikkein helpoiten tunnistettavissa oleva väkivallan muoto. Sitä voidaan tehdä monella eri tavalla, kuten esimerkiksi lyömällä, potkimalla ja kuristamalla sekä erilaisilla pakkokeinoilla ja vapaudenriistolla.

Psyykkinen väkivaltaPsyykkinen eli henkinen väkivalta on ehkä yleisin väkivallan muoto. Se voi olla sanallista tai sanatonta. Henkisen väkivallan muotoja ovat alistaminen, nöyryyttäminen, huutaminen, kiroilu, painostaminen, pilkkaaminen, nimittely, uhkailu, kontrolli, vähättely, alentuvasti käyttäytyminen, pelottelu, häirintä sekä syyttely. Kontrollilla ei tarkoiteta yksittäisiä tapahtumia, vaan toistuvaa pyrkimystä hallita ja rajoittaa toisen elämää. Uhkailulla ja pelottelulla on yhtälailla pelottava, uhkaava ja ahdistava vaikutus kuin fyysiselläkin väkivallalla. Monesti väkivaltainen käyttäytyminen alkaa sanallisesti ja muuttuu myöhemmin fyysiseksi väkivallaksi.Seksuaalinen väkivaltaSeksuaalisen väkivallan yleisimmin esillä oleva muoto on raiskaus. Se on kuitenkin myös pakottamista seksiin tai muihin seksuaalisiin toimintoihin, kuten esimerkiksi pornografian katseluun. Seksuaalista väkivaltaa on myös sukuelinten tai niiden alueelle kohdistuva pahoinpitely. Se voi olla myös nöyryyttämistä, halventamista, huoraksi haukkumista sekä toisen kehon osien arvostelemista.Taloudellinen väkivaltaTaloudellinen väkivalta on yksi alistamisen ja vallankäytön muoto. Vaikka nykyaikana naisillakin on mahdollisuus taloudelliseen riippumattomuuteen ja itsenäisyyteen, tämä alistamisen muoto ei ole hävinnyt. Taloudellinen väkivalta ilmenee kiristämisenä, harhauttamisena, kavaltamisena ja rahankäytön kontrolloimisena. Taloudelliseen kontrolliin liittyy myös usein vaatimus siitä, että on tehtävä pennilleen selvitys rahan käytöstä esimerkiksi kuitit esittämällä.Valitettavasti meillä on yhteishuoltajuus ja sitä ei ole niin helppo purkaa. Nyt tosin tilanne on rauhoittunut ettei se entinen paljoa kiusaa saa aikaiseksi. Minua kuitenkin kauhistuttaa ajatus jos satun kuolemaan ennen kuin poikani on ehtinyt kasvaa aikuiseksi ja joutuu silloin isänsä kasvatettavaksi tai hän pääsee päättämään kuka lastani kasvattaa.:(

Sos.viranomaiset näkee päivittäin erosta katkeroituneita vanhempia tekemässä toisistaan perusteettomia rikos- ja lastensuojeluilmoituksia, ja varmasti osaavat erottaa sellaiset.Jos tilanne on paha, voit mennä turvakotiin henkisen väkivallan takia. Sieltä sinua autetaan myös oman asunnon etsimisessä. Eroa voit mainiosti hakea yksin. Sinuna ottaisin myös ehdottomasti yksinhuoltajuuden, jos sellaisen vain saat. Tuollainen henkisesti häiriintynyt mies voi tehdä yhteishuoltajuudella paljon kiusaa eron jälkeen katkeroituneena! Tiesithän, että huoltajuudella ei ole mitään tekemistä tapaamisten tai elatuksmaksujen kanssa.Ota lapsi kainaloon ja lähde jo tänään!nimim. kokemusta on

Sinun kannattaisi ottaa itse jo valmiiksi yhteyttä sosiaaliviranomaisiin. Niiden kanssahan joutuu joka tapauksessa juttusille eron tullessa, koskien huoltajuusasioita ja elatusapua ym.

Âlä anna miehesi lannistaa sinua. Hänellä on varmasti ollut yliote sinusta ja nyt kun haluat eroa niin onpa se ankara paikka miehelle kun ei ole ketään ketä hallita. Erosin itse kohta 4 vuotta sitten. Olin avoliitossa esikoisen isän kanssa joka hänkin harjoitti henkistä väkivaltaa. Ja uhkaili myös kun halusin eroa että ottaisi pojan milloin milläkin perusteella. No eihän se olisi millään onnistunut mutta uhkailipa kuitenkin. ja käytti aseena sitä että sain loppuajasta paniikkikohtauksia koska olin niin ahdistunut parisuhteessani.

Olemme jonkunlaisissa väleissä edelleenkin. Melkeinpä pakosta yritän ymmärtää ja olla kaverina ettei meidän huonoista väleistä tulisi pojalleni taakkaa. Onneksi he tapaavat harvoin. Vain muutaman kerran vuodessa. Usein niistä tapaamisista on harmia, mutta olen eron jälkeen vahvistunut ihmisenä niin paljon, että exän on turha yrittää mitään pelleilyjä.

Toivon sinulle voimia ja uskallusta viedä ero loppuun saakka. Minulla kesti kohta 2 vuotta ennenkuin sain itseäni niin paljon niskasta kiinni, että sain pakattua kamani. Se ei ole mikään helppo asia, mutta myrskyn jälkeen paistaa usein aurinko.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat