Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä tuli viikonloppuna 3kk plakkariin. Käytiin viime viikolla myös neuvolassa ja vaaka näytti 6320g ja pituuttakin oli 61,5cm. Hienosti on poju kasvanut, sanoi neuvolatäti ja ylpeä äiti hymyili vierestä. (" ,) Täysimetyksellä mennään, maito on riittänyt hyvin tähän asti.Nopeasti on aika juossut etiäpäin. Joka päivä tuntuu, että löytyy uusia ilmeitä ja uutta juttua on pojalla kerrottavana. Tosin meillä kyllä valvotaan vielä tosi vähän. Nukkumiseen kuluu aikaa vuorokaudesta vaihtelevasti 16 tunnista aina 20 tuntiin asti. Yöt poika nukkuu kokonaan, mikä on aikamoisen luksusta. Tosin voi olla, että väliaikaista vaikka 1,5kk on jo näin menty.Luonne on alkanut myös hiukan hahmottumaan. On tainnut äitiin tulla, on meinaa aikamoisen kipakka kaveri. Jos vetää herneet jostain nenään, niin siinä sitten tyynnytellään tovin. Pukemineen kuuluu näihin karmaiseviin juttuihin, varsinkin pään yli vedettävät bodyt/hatut.Vauva-uinnissa ollaan kerran käyty. Hienosti meni. Saa nähdä miten sujuu sitten, kun aloitetaan sukeltelu, nyt ollaan vasta hiukan tutustuttu vedessä liikkumiseen. Muuten vietetään jumpassa ja kerhossa. Niin ja ihan kotosallakin tietysti.Mitenkäs muilla saman ikäisillä?Kyselee, N&LKommentit (3)

Poikani on 2,5kk vanha ja kotosalla + ulkoillessa menee kaikki aika. Miten ihmeessä pystytte käymään vauvakerhoissa ja -jumpissa? Meidän poju ainakin on hereillä max tunnin ennenkuin kitinä alkaa ja sen ajoittaminen kerhoon tai jumppaan on mahdotonta! Kavereilla voi käväistä, kun silloin sen käynnin voi ajoittaa niin että bussimatkalla nukutaan, kylässä syötetään ja ollaan hereillä se tunti, sitten taas bussilla nukkuen kotiin. Sitä väsyhuutoa ei nimittäin jaksa millään kuunnella. Aika vaativa tuo pikkuherra tuntuu olevan. Mutta tietysti aiiiivan ihana!! Painoa on 6,2kg ja pituutta varmaankin 61cm luokkaa. Syntyessään oli 4,2kg ja 53cm, joten oli siinä äidillä aikamoinen työ saada moinen ulos (pahat repeämät tulikin).Jaksamisia kaikille!

Pitkästä aikaa tulin tänne kurkkiin :) Meidän kuopus on oikeesti kyllä Elokuinen mutta la oli heinäkuussa. Eli neidillä nyt ikää reilu 2kk ja aika hyvät päivä ja yörytmit on. Yöllä herää yleensä kerran n.03-05 aikaan, joskus saattaa herätä jopa 2 kertaa. päivällä syö 3-4 tunnin välein ja rintamaidolla vielä mennään, ainakin toistaiseksi kun se tuntuu hyvin riittävän, kokoa oli neidillä 2kk neuvolassa 5170g ja 57,3cm. Vauva-uinti meidänkin olis tarkotus alkaa marraskuussa, katsotaan kuinka paljon neiti siitä tykkää, ainakin kylvyssä ja suihkussa käyminen on tosi mukavaa ja oikein naurattaa :) Yllättävän paljon neiti on jo päivisin hereilläkin ja kovasti seurailee mitä ympärillä näkyy ja tapahtuu ja naureskelee ja " juttelee" paljon. Että aika helppo lapsi on ainakin tähän mennessä ollut, mitä nyt vähän ilmavaivoja on ollut. Iso-siskokaan ei ole onneksi ollut yhtään mustasukkainen, päinvastoin kovasti hoitais vauvaa.

2 kk neuvolassa mitat olivat 61,3cm, 5770g ja pipo 40,5cm. Hyvin on kasvanut kun ekan kuukauden aikana kiskas 7cm pituutta ja nyt toisen kk:n aikana 4cm. Syntyessään neiti oli 49cm, 3170g ja pipo 34cm.Naurettiin th:n kanssa viimeeksi, että saas nähdä kuinka pitkä neidistä tulee (isä on 190cm ja minä 160cm), että joudunko katseleen jossakin vaiheessa molempia ylöspäin.Yöt nukutaan ihanteellisen hyvin...pääsääntöisesti 5-7 h, välillä menee 8-9h. Neidin yöunien suhteen saa nukkua hyvin, kunhan maidontuotantokin tajuais tuon rytmin, että pääsääntöisesti päivällä syödään ja yöllä nukutaan.Maitoa on tullut luovutettavaksi asti, ainakin vielä. toivottavasti maidon tuotanto alkaisi tasaantumaan neidin tarpeita vastaaviksi niin, että saisi jättää lypsämiset kokonaan ja palauttaa pumpun. Eikä tarvitsisi juosta kolmea kertaa viikossa tk:ssa viemässä maitolaatikkoa.Alkuun jouduin lypsämään monia kertoja vrk:n aikana, viime aikoina enään illalla ja yöllä. Nyt alan pikkuhiljaa yrittämään jättämään ilta tai yölypsyjä pois, kun ei tahdo onnistua, kun ei maito oikein heru yöaikaan aina vaikka olisi aika täydetkin varastot.Kaiken kaikkiaan on todella suloinen sydänten hurmaaja tuo meidän pikkunen. Valloittaa hymyllään, naurullaan, jutustelullaan ja muutenkin koko olemukseltaan. Ja kaikki on mennyt hyvin vauvan kanssa, ei paljon itkeskele, ellei ole selkeää syytä, muuten tosi tyytyväinen ja rauhallinen vauva.Kävin tässä pari viikkoa sitten jälkitarkastuksessa ja petyin jonkin verran lääkäriin. Vaikka useinmiten lääkäri taitaa siinä yhteydessä kysyä ehkäisystä, niin ei sitä mun mielestä tarvi kuiteskaan töksäyttää. (Me ei oltu käytetty ehkäisyä ollenkaan ennen neidin tuloa, ja silti häntä odotettiin 5 v.)

Lääkäri ei myöskään kirjoittanu mulle jatkolähetettä fysioterapeutille hierontaan, kun on ollut selkävaivoja aiemminkin ja palannu raskausaikana ja nyt kantaessa ja hoitaessa pientä. Ei tullu toisen lääkärin kirjoittaman lähetteen sallimien kertojen aikana kokonaan kuntoon vielä, niin tämä paukautti ettei kirjoita, kun tarvii tehä itekkin jotain ettei tarvi hierojal koko aika juosta. Välil saa tuskailla noiden hartioiden kanssa kun on edelleen jonkin verran jumissa ja kipeät. Tarvii sitte varmaan käydä ilman lähetettä vaikka tuleekin kalliimmaksi kun ei sen vertaa ajattele asiaa mun kannaltani.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat