Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tervehdys.Minkäslaisia keinoja olette käyttäneet, kun on tarvinnut saada vauvan masu toiminaan? meidän neiti 3 1/2 kk ei ole nyt kakannut 8 päivään. Ennenkin on ollut 7 päivän taukoja, mutta sitten on jo jotain tapahtunut.

Mitään luumusoseita en voi käyttää ,kun ei tyttö muutenkaan vielä soseita syö.Kiitos :)

Kommentit (7)

Kakkajumppaa harrastettiin ensimmäisinä kuukausina aika useinkin. Eli vauvan jalkoja pumpattiin rauhallisesti ylös masun päälle vauva selällään. Topsypuikolla tai kuumemittarilla välillä yritettiin " houkutella" kakkaa. Jalkapohjissa on myös pisteet, joita hieromalla vatsan pitäisi alkaa toimia.Kun nämä keinot eivät enää tehonneet lääkäri antoi meille ohjeeksi käyttää Duphalacia, ummetuslääkettä apteekista. Sillä vatsa saatiin nopeasti löysemmäksi.Jos pahasti ummettaa ja vauvasi on kivulias, niin terveyskeskuksessa voidaan antaa peräruiske helpottamaan.

MoiMeidän poika on korvikeruokinnalla ja näin ollen massu ei toimi ihan samaan tapaan kuin äidinmaidolla ja olemme havainneet hyväksi konstiksi jumppailla - kuten aikaisimmassa viesteissäkin oli - eli jalat massun päälle ja navan ympäriltä ' hierominen' (kämmenellä pyörittely). Tämän lisäksi kylvetys edesauttaa kakan tuloa - joskus myös ahkera peppupesu auttaa myös.Meille neuvolassa sanottiin että tuota sairaalassa käytettyä tapaa kuumemittarilla ei suositella kovin usein käytettäväksi koska saattaa vahingoittaa jotenkin sulkijalihaksia - voi toki joskus kokeilla.Näillä me ollaan saatu massu toimimaan joka toinen päivä =) Toivottavasti on apuja.Tiivi ja Elmeri 1,5 kk

oli kanssa parin kuukauden iässä pitkiä aikoja kakkaamatta. Pisin jakso taisi olla 14 päivää. Huolestuneena soittelin asiasta neuvolaankin. Siellä sanottiin, että HUOM! pelkällä rintamaidolla oleva vauva saattaa olla pitkiäkin aikoja kakkaamatta. Jos menee yli kahden viikon pitäisi saada kakka pois. Apuna voi käyttää vaikka kuumemittaria. Tuo kakkaamattomuusvaihe kesti meillä noin 1,5 kuukautta ja nyt kakkaa tulee lähes joka päivä, vaikka rintamaidolla mennään vieläkin. Kannattaa soittaa neuvolaan ja pyytää ohjeistus sieltä, jos asia huolestuttaa.

Meilläkin vauva oli kakkaamatta reilun viikon useampaan otteeseen ollessaan vain rintaruokinnassa (non 3kk iässä). Neuvolasta suositeltin luumusosetta, vaikkemme muuten soseita vielä syöttäneetkään. Luumu maistui ihan mukavasti ja tuli niin hyvin tutuksi, että annan sitä aamupuuron joukossa lähes päivittäin. (Tosin aloitettuamme kiinteät, jouduin antamaan ensimäisen kuukauden ajan noin kerran viikossa Duphalacia ummetukseen luumusta huolimatta. Sitten suoli tottui ja toimii päivittäin.)

Sitä voi sekottaa äidinmaitoon. Auttoi ainakin meillä hyvin. Meidän pojan pisin tauko oli 9 päivää. Myös Dufalaccia voit antaa. Nyt meidän poju vihdoinkin on alkanut kakkimaan melkein joka päivä. Ikää on nyt 4,5 kk. Tsemppiä!

voi kakkatauko venyä jopa kahteen viikkoon. Tämän jälkeen viimeistään pitäisi saada suoli toimimaan. Tai siis näin meitä on neuvottu. Meillä yleensä neiti voi olla iloisesti kakkaamatta jopa 10 päivää, mutta tämän jälkeen alkaa käytöksestä huomata, että suoli haittaa. Myös pierujen haju alkaa olla melkomoinen!Meitä on neuvottu neuvolasta, että ummetuksesta kärsivälle vauvalle pitäisi juottaa vähän vettä joka päivä. Tämän pitäisi tihentää kakkaamisvälejä. Neiti ei kuitenkaan suostu juomaan pisaraakaan, joten tämän neuvon hyvyyttä ei olla päästy testaamaan.Meillä mallasuute aiheuttaa melko paksun kakan, jolloin kakkaamista itketään paljon. Parhaaksi on todettu luumuvesi, eli uutetaan luumuja yön yli jääkaapissa vedessä ja juotetaan yhtenä tai kahtena aamuna 1 - 2 tl luumuvettä. Teen siis joka ilta uuden veden uuttumaan. Tällä on saatu kakka tulemaan helposti ja ilman itkuja, mutta kannattaa varoa, kakan kerta-annos voi olla melkoinen... Täytyykin taas kohta tehdä annos odottamaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat