Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Elikkäs, missä iässä vauva alkaa syömään kaksi liha/kalaruokaa? Vai mennäänkö tällä nykyisellä systeemillä hamaan tulevaan eli yksi liha/kalaruoka ja yksi kasvisruoka päivässä???

Kommentit (6)

Äitiyspakkauksessa tulleen Imeväisen lapsen ruoka-oppaassa on ateriaesimerkkejä:7-8 kk

1 peruna- tai kasvis- tai liha-kasvissoseateria

1 liha-kasvisoseateria

1-2 puuro- tai velliateriaa

1 marja- tai hedelmäruoka (tuorekiisseli tai sose)

Rintamaitoa tai korviketta aterioilla

Yksilöllisesti pelkkiä maitoaterioita9-10 kk

2 liha-kasvisoseateriaa

1-2 puuro- tai velliateriaa

1-2 marja- tai hedelmäruokaa

Rintamaitoa tai korviketta aterioilla

Yksilöllisesti pelkkiä maitoaterioita

Eli syömme toistaiseksi entiseen tapaan. Ihan vaan tiedoksi sinulle " grillivastanneelle" , että tokihan poikamme syö muutakin kuin kaksi ateriaa vrk:ssa! Aamulla ja illalla puuroa, lounaan, välipalan ja päivällisen ja joka syönnin jälkeen maitoa. Kysymykseni olikin, että pitääkö 8kk ikäiselle antaa jo kaksi liha-ateriaa päivässä vai voiko toinen niistä olla kasvisateria.....Syö yhden liha/kala-aterian päivässä, yhden hedelmä/marjasose aterian, aamulla ja illalla syö puuroa. Ja jokaisella aterialla syö korviketta 100-160 ml + kerran päivässä pelkkää korviketta n. 200-250ml. Ja tyttö on oikein tyytyväinen syömäänsä määrään, häntä ei saa syömään enempää eikä mielestäni " pakkoruokinnassa" ole mitään järkeä. Neuvolassa todettiin sopivaksi edellä mainittu ruokamäärä/pvä ja tyttö on kasvanut/kehittynyt todella hyvää vauhtia!! Että eiköhän se ruokamäärä riipu yksilöstä, aika tarpeeton kommentti se grillille lähtö..!!!

Siis mitä ihmettä, saahan jotkut lapset pelkkää kasvisruokaa koko elämänsä ja hyvin kasvavat! Itsestä ainakin tuntuu että yksi kunnon liha-ateria on ihan riittävästi ja samaa mieltä oli neuvolan täti. Kasvu ja kehitys vaikuttaa yksilölliseen ruokarytmiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat