Seuraa 

Viikonlopun järisyttävin uutinen (niin, näin " omakeskeistä" tää vaan on, maailmalla tapahtuneista kauheuksista huolimatta) oli ehdottomasti tuo 1v 3kk vanhan tytön putoaminen autosta, ja bussin alle jääminen. Itsellä melkein samanikäinen poika, ja meinas tulla suorastaan itku silmään kun uutista luin! Lapsia ei IKINÄ KOSKAAN kuljeteta edes niitä lyhyitä matkoja ilman turvaistuinta. Piste.

Kommentit (15)

Mites tulee ulkomaan matkalla taksissa menetellä. Joudun ottamaan taksin lentokentältä hotelliin ja tuskin taksissa istuinta on. Poika 1 v 5kk.

joidenkin suusta sen lauseen että " turvaistuin ei ole pakollinen" siis mikään laki ei " pakota" käyttämään.. Laista mielestäni viis, mutta omaa järkeä saa käyttää!! Minulla ei edes ole omaa autoa , mutta silti halusin ostaa istuimen, sen voi myöhemmin vaikka myydä, jos ei tule toista pikkuista.. Meilläkin muutama tuttu jotka ovat maanitelleet meitä menemään autoon ilman istuinta, ei käy, menemme mielummin julkisilla siinä tapauksessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta monesti kun haen lapsia päiväkodista kotiin, näen kun vanhemmat antavat lapsen istua etupenkillä ilman turvaistuinta. Mielestäni se on edesvastuutonta, vaikka kyse olisikin lyhyestä matkasta. Isovanhemmillekin on kyllä saanut monta kertaa selittää, että lapsia ei voi kuskata ilman asianmukaista istuinta.

Laita lapsi sitten turvavyöhön kiinni - lantiolta, omaan vyöhönsä. Näin meillä on jouduttu pari kertaa menettelemään, ja puolitoistavuotiaalla voinee jo noin tehdä. Parempi turvavöissä kuin sylissä. Vauvat ovat haasteellisempia.

Tuli vielä mieleen se, miten täälläkin on moni tuskaillut sitä, miten isovanhemmat kuljettavat hoidossa olevia lapsenlapsiaan ilman turvaistuimia, vaikka vanhemmat ovat kieltäneet. Itselleni tuo turvaistuinjuttu on niin ehdoton, että vaikka välit menisivät kokonaan, niin sen kerran jälkeen jos isovanhemmat kuljettaisivat lasta ilman turvaistuinta, heidän olisi turha pyytää lasta hoitoon pitkään aikaan. Jos kerran isovanhemmat eivät välitä lapsen turvallisuudesta, niin minun mielestäni asia on loppukädessä vanhempien vastuulla ja jos vanhemmat tietävät, että isovanhemmat eivät turvaistuimia lapsilla käytä, on edesvastuutonta antaa lapset hoitoon. Joten hatunnosto vain kaikille teille, jotka olette pysytelleet kovana, vaikka isovanhemmat ovatkin ihmetelleet " nipotusta" . :) Meillä onneksi on niin hyvät ja valveutuneet isovanhemmat, että ymmärtävät, ettei lyhyt matka ole sen turvallisempi kuin pitkä ja jos he kuljettavat joskus lastamme, he ottavat aina meidän automme koska siinä on turvaistuin.

Kyllä oli surullista ja ikävää luettavaa tuo uutinen! Olin kyllä todella pöyristynyt miten joku voi kuljettaa lapsia ilman istuinta tai edes turvavyötä??? Todella käsittämätöntä.Meillä on totuttu siihen, että auto ei liiku ennenkuin turvavyöt on kiinni. Pienin, 11kk ikäinen on tietysti omassa istuimessaan joita meillä on molemmissa autoissa. Isommilla lapsilla, 4 ja 5v on omat turvavyöistuimet joita vaihdellaan autosta toiseen riippuen kummalla kuljetaan. Joskus harvoin istuvat pelkissä vöissä ehkä 1km:n matkan ja sekin mua hirvittää.

Omat vanhempani ovat ostaneet autoonsa korokkeet joilla isompia lapsia kuljettavat jos tarvitaan. Pienin ei vielä heidän kyydissään ole edes ollut.

En koskaan missään ikinä suostu kuljettamaan omia - enkä toisten- lapsia ilman turvavöitä. Mieluusti vielä oma koroke mukana.Mutta kyllä niitä näkee - tässä lähes naapurissa isä kuljettaa mm. 3 vuotiasta etupenkillä, tytön naama kiinni lasissa mistä päättelen ettei turvavyötä taatusti ole kiinni, saati sitten mitään istuinta. Että sillee...JOspa hekin nyt säikähtäis tästä kirjoituksesta?!

minä myönnän kerran alle 1 vuotiaan lapseni istuneen sylissäni taksissa kun tuli kiire sairaalaan eikä muuta kuljetusmahdollisuutta ollut! mielummin kuitenkin otimme tietoisesti sen kerran riskin kuin että lapseni olisi menettänyt näkönsä toisesta silmästä!

Ikävä kyllä joskus tulee näitä tilanteita! Onneksi hyvin harvoin.

Mielestäni takseissa kuuluisi olla edes yksi turvaistuin tai edes koroke varalle jos pienempiä lapsia pitää kuljettaa...olemme joskus jopa yrittänyt tilata taksia turvaistuimilla etukäteen mutta se ei ollut kuulemma mahdollista!!!

Muuten meillä kyllä istutaan autossa turvavöissä eikä niiden käytöstä keskustella, vaan ne kiinnitetään asianmukaisesti halusi lapset tai ei!

Itse olen ottanut sen linjan, että emme kuljeta lapsia ilman turvaistuinta autossa (paitsi linja-autossa, kun sinne ei turvaistuinta saa). Emme edes lyhyttä matkaa, nimittäin ihan hyvin se onnettomuus voi sattua sen yhden korttelin matkalla kuin 200 km:n matkalla - kolari kun ei esim. vaadi kuin vain sen 2 auton viemän tilan ja ihan yhtä hyvin rattijuoppo voi kaahata siinä omalla kotikadulla kuin siellä ysitielläkin. Joskus, kun olemme menneet junalla tai linja-autolla sukuloimaan, olemme saaneet tarjouksia, että voivat tulla hakemaan meidät asemalta. Olen ystävällisesti kieltäytynyt ja sanonut, että kävelemme, koska ei ole turvaistuinta lapselle. Muutama on vähän kummastellut, mutta kummastelkoon. Se onnettomuus voi tosiaan sattua ihan milloin vain, ei se sitä matkan pituutta katso.Niin ja meilläkin pikkuneiti protestoi välillä sangen vahvasti istuimeen laittamista varten. Ei auta. Istuimeen mennään tai muuten auto ei liiku. Omassa pihassa (ok-talo) voi joskus istua isänsä sylissä ja ohjata, kun auto liikkuu ryömintävauhtia, kun siinä ei ole pelkoa siitä että joku täräyttäisi kylkeen tai perään ja ykkösellä ei vahingossakaan saa vauhtia kovaksi. Mutta siitäkin olen sitä mieltä, että ehdottomasti vain harvoin ja vain sillä tavalla, että tyttö on isänsä kanssa samoissa vöissä kuitenkin. Silloin jos jotain sattuu, niin tuloksena voi olla mustelmia, mutta ei mitään vakavampaa. Mutta heti jos poistutaan omasta pihasta, tai auto liikkuu nopeammin kuin 5 km/h, tyttö menee omaan istuimeensa ja laitetaan vöihin.

itseäni ihan rehellisesti sanottuna pistää niin vihaksi ihmisten välinpitämättömyys ja " no ei meillä satu mitään" asenne!itselleni ei tulisi mieleenkään ajaa 10metriäkään ilman turvavyötä saati ikimaailmassa kuljettaa lastani ilman turvaistuinta saati turvavyötä!!!!!hyvin paljon näkee lapsi ilman turvavöitä autoissa sekä myös ilman turvaistuimia ( iältää sitä luokkaa että istuin olisi vielä suositeltava).

tästä lähtien ilmoitan kyllä poliisille välittömästi henkilöstä joka kuljettaa lastaan virheellisesti autossa

Pistän itsekkin turvavyön päälle automaattisesti vaikka ajaisinkin esim. vaikka vajaan kilometrin. Yllättävän moni kyllä ihmettelee miksi. Pienimmän lapsen (myös siis muut) myös eikä hän pysyisikään paikoillaan ilman vöitä vaan kömpisi etupenkille ajamaan itse/räpläämään säätölaitteita.Tuo onnettomuus on monien ikävien asioiden summa. Kyllä itku tuli uutista lukiessa.

aivan järkyttävää välinpitämättömyyttä vanhemmalta/vanhemmilta, ettei lasta laiteta istuimeen ja vöihin kiinni matkan ajaksi.Meillä anoppi tuli kerran hakemaan lapsiamme hoitoon, ja kysyi, että voisiko ottaa lapset autonsa kyytiin, missä ei siis ole lasten istuimia.

Kielsin ehdottomasti moisen, josta heräsi " kiivas" keskustelu.

Anoppi taisi pitää mua " niuhona" , mutta ihan vapaasti pitäköön, mutta meidän lapsia ei kuljeteta ilman istuimia.

Kommentoi vaan, että matka kun on niin lyhyt ;O

Olkoon vaikka 100 m, mutta ei...Käsittämätöntä touhua, monesti seuraan liikenteessä kuinka lapsia kuljetetaan. Yllättävän moni pitää lasta sylissään edessä tai takana istuessaan, mikä on aivan järkkyä sekin.

Lapset saavat hihhuloitella autossa kuinka vaan, ja olenpa monesti nähnyt kuskin sylissä istuvan koirankin ;OHuh hah hei, meillä moinen ei tule kuuloonkaan. Lapset eivät aina tykkää vöiden kiinni laittamisesta, mutta ovat tottuneet jo, että ne kiinni laitetaan, haluttiin tai ei, joten turha siitä on kitistä ;)

mutta tuossa toisessa aloituksessa puhuttiin, että perhe oli ulkomaalaissyntyinen. Jos näin on, heidän toimintansa ymmärtää paremmin. Monessako etelän maassa käytetään turvavöitä...ei monissa, koska autoissa ei usein edes ole niitä. Aasiassa skoottereiden kyydissä matkustaa koko perhe. Pikkulapsi istuu edessä, isä ohjaa hänen takanaan, äiti istuu vauva sylissä takimmaisena siveästi poikittain. Sanopa näille ihmisille, että turvavyö kiinni!

Itse menimme kesällä Puuhamaahan ulkomaalaisten tuttavien kanssa. He ajoivat moottoritiellä meidän ohi, nopeus on taatusti ollut vähintään 140/h ja mitäpä näkyi...3,5 vuotias poika käveli takapenkillä edestakaisin.

Joskus täytyy asioita oppia kantapään kautta. Voin vaan kuvitella, minkä syyllisyyden vanhemmat tästä kantavat.

lapsi AINA turvaistuimessa lyhyilläkin matkoilla. Koskaan ei voi tietää mitä sattuu.

Kuitenkin, pidän kovin erikoisena, että niin monet eivät pidä linja-automatkailua " minään" . Itse en ikinä kulje lasteni kanssa linja-autolla, enkä tajua kuinka muut uskaltavat.

Sinulle tuo turvaistuimen käyttö on oikein sydämen asia, kun päivittelin naapureitani jotka eivät viitsi käyttää asiallisia turvavälineitä autossa jne. Mutta niin se on. Ja kyllä ystävänikin kuitenkin ymmärtää että istuin on tärkeä...

Anoppi sanoi kerran että oletko koskaan kuljettanut poikaa niin että hän on sylissäsi ja laitat molemmat samaan vyöhön...HALOO ANOPPI, lapsihan litistyy minun ja vyön välissä kuoliaaksi jos kolari tulee...

Valitettavasti on vielä paljon ihmisiä jotka eivät ole nähneet tutkimustuloksia jotka puhuvat asianmukaisten turvaistuinten ym. puolesta tai sitten eivät viitsi " tuhlata" rahaa kunnon istuimeen, auto kyllä on viimesen päälle, mutta kun se ei aina suojaa...


... vasta äsken ja täytyy sanoa, että järkytyin. Järkytyin sen vuoksi, että edelleen on meitä vanhempia, jotka kyllä tiedostamme miten lapsen kanssa tulisi matkustaa autossa; lapsi aina vöissä, pienet omissaan, korokkeet pepun alle, lapsilukot aina päällä ja sitten kuitenkin teemme valintoja ' kun tuo matkakin on niin lyhyt tms.' emmekä laita lasta vöihin? Miksi? Miksi? Miksi? Kuinka kukaan uskaltaa ottaa ' hälläväliä' -asenteen oman lapsensa suhteen? Vahingossako, oman mukavauudenhalunko takia ' no, olkoon tämän kerran' vai?Veljeni kuljetti 3-vuotiasta tytärtään autossa aina takapenkillä omassa istuimessään jne. mutta kerran tytär vaati, että kun mennään ' vain kiskalle' hän saisi istua etupenkille ja vöitä ei tahtonut laittaa.Veli totesi, että okei ei laita isäkään ja niin lähtivät hitaasti ajamaan ns. lyhyttä matkaa. Veli samalla päätti ajaa hieman toista kautta, että saisi varmaan ajaa (hiljaisempi katu) hitaasti.No sillä kadulla oli juuri autolijoita hidastamassa suojatiekoroke, johon veli ajoi hieman liian kovaa vauhtia ja sen seurauksena tytär pompahti etupenkin etureunalta ilmaan ja mätkähti pää edellä auton etu(mittarit)maskiin, jossa oli teräväreunainen hanskalokero.Lopputulos oli kauhea, lapsen otsassa iso avohaava, johon lastenklinikalla ommeltiin seitsemän tikkiä. Tämän jälkeen ei veljeni koskaan, eikä kenenkään lasta kuljettanut ilman, että olisivat olleet asianmukaisesti kiinni ja ovat lukossa. Tyttärellä on arpi otsassa vieläkin muistona tuosta tapauksesta ja siitä on sentään aikaa 15-vuotta.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat