Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

liiku lainkaan! Löytyykö muita???Poika oppi istumaan 6,5kk iässä ja masulleen pyörähti vajaa 4kk iässä. Siihenpä onkin liike loppunut...Tänään oli 8kk neuvola ja saimme lähetteen fysioterapeutille. Toisaalta puhuimme lääkärin kanssa siitä, että kun poika tykkää istua ja leikkiä niin, emme ole häntä lattialla enää pitäneetkään ja voiko lapsi siten edes oppia ryömimään / konttamaan, kun ei tavallaan anneta edes mahdollisuutta opetella sitä...Nyt siis saimme neuvoksi pitää poikaa lattialla säännöllisesti ja vaikka itkun kanssa, koska itkuksi se menee melkein heti, kun ei poika lattialla viihdy... Huoh! Ei vaan ole kiva lasta itkettää, mutta pakko kai se vaan on yrittää ja saada hänet kiinnostumaan lattialla olemiseen ja sitä myötä liikkumiseen...Löytyyköhän muita vaaveja, jotka ovat lähteneet liikkeelle myöhemmin???

Kommentit (17)

Meilläkin vauva 8kk a rapiat päälle. Halusin vaan rohkaista että kyllä se sinunkin vauvasi ihan varmasti liikkumaan oppii enemmin tai myöhemmin. Ymmärrän silti huolesi ja tietenkin tuntuu kurjalta saada lääkäriltä lähete fysioterapiaan jne. Luulenpa että kun alatte totutella vauvaa lattiallaolemiseen niin eiköhän se siitä ala nopeastikin kehittyä. Varmaan kannattaa ensin yhdessä vauvan kanssa tutustua lattialla leluihin, pitää välillä sylissä, välillä selällään/mahallaan lattialla ja leikitellä keholla, jumpata jne. Mulla oli välillä melkein huono omatunto kun pidin vauvaa niin paljon lattialla (en jaksanut kanniskella/sylitellä koko aikaa..) mutta varmaan se vaikutti suht varhaiseen liikkumaanoppimiseen.

ÄLä välitä edellisen typeristä kommenteista, tsemppiä jatkoon ja nautiskeltaa yhteisistä hetkistä!

istui ja oli lattialla mahallaan/selällään myös 8kk:n ikään, eikä osannut ryömiä, eikä kontata. Navan ympäri kyllä pyöri tai akselinsa ympäri. Sitten alkoi tulla konttausasentoon yrittämistä ja siinä vähän heilumista. 8,5kk:n iässä oppi sitten (itkun saattelemana) ryömimään, kun kovasti kannustin ja kutsuin tulemaan eteenpäin. Nyt viikko myöhemmin ryömiminen menee jo ilolla ja kovasti olisi pyrkimystä nousta itse istumaan/ylös tukea vasten.

Jaloilleen tyttö on varannut hyvin jo pitkään ja seisoo tukea vasten nyt kivasti. Vahdittava on kyllä ehdottomasti.Minusta 8kk:n ikäinen on vielä kovin pieni, enkä siksi edes osannut ihmetellä, kun ei vielä liikkunut itsekseen. Jotkuthan oppivat kävelemäänkin vasta reilusti yli vuoden ikäisenä. Tuskin tuossa nyt vielä mitään fysioterapiaa tarvittaisiin pikemminkin aikaa, jotta lapsi saa kehittyä rauhassa. Kyllä hän sitten liikkuu kun haluaa ja on valmis siihen. (Toisilla kunnilla taitaa olla hyvä rahatilanne, kun noin pikaisesti pistävät tutkimuksiin/konsultaatioihin.) Mutta lattialla kannattaa lapsen antaa olla. Siinä kun se ryömimisen opettelukin on paljon helpompaa.

Kyllä hän liikkumaan oppii, ennemmin tai myöhemmin. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän poika 7,5kk ei myöskään ryömi tai konttaa.Napansa ympäri pyörii vinhasti ja kierii ja rullaa kyllä. Ja mahallaan ollessaan huitoo ja heiluttelee välillä niin, että näyttäisi lähtevän lentoon =). Istuu tuetta, mutta ei nouse itse istumaan.Poika myös nousee seisomaan tuettaessa, joten ehkäpä lähtee sitten seuraavaksi kävelemään. Huimapää, sanoisin!Kyllä ne meidän lapsetkin varmasti aikanaan liikkeelle lähtevät. Kirjoitetaan tänne sitten, milloin se tapahtui ja miten!Nalle ja poika 7,5kk

Hei,meilläkin on 8 kk -ikäinen poika (syntynyt 1.2.), joka ei liiku vielä muuten kuin napansa ympäri. Hän ei nouse vielä itse istumaankaan, mutta istuu kyllä tukevasti, kun laitetaan istumaan. Meillä oli lääkärineuvola 5.10. eikä lääkäri todellakaan ollut yhtään huolissaan, kun poika ei liiku vielä! sanoi, että hyvin ehtii vielä ja etteivät kaikki edes käyt ryömimis- ja konttausvaihetta läpi, vaan lähtevät suoraan istumasta kävelemään. Meillä kyllä jonkun aikaa vihdytään mahallaan, etenkin nyt kun poika on keksinyt tuon navan ympäri pyörimisen, mutta istumisesta tykkää enemmän.

Olin itsekin pitkään huolissani, kun tuntui, että kaikki muut tämän ikäiset jo viipottaa ympäriinsä, mutta kyllä tuo lääkäri sai ainakin minut rauhoittumaan. Minusta kuulostaa oudolta, että vauvaa pitäisi " opettaa" liikkumaan tai väkisin pitää jossain asennossa.

Täytyy uskoa, että kyllä meidän pieni oppii vielä liikkumaan ja sitten muistelen kaiholla aikaa, kun hän kölli lattialla... siis kun hikipäissäni juoksen pikkumiehen perässä... ;)xcsx:n vastaukseen voisin sanoa, että huh huh! Älä turhaan kuluta aikaasi kommenttiesi kirjoittamiseen - vaikka toisaalta sain hyvät naurut, kun luin vastauksesi.

Tuli mieleen et oisko sulla ketään jolla ois suurin piirtein saman ikäinen lapsi joka jo liikkuisi? Meillä kävi sukulaisia joilla 3kk vanhempi poika muttei vielä osaa nousta istumaan ja jos laittaa istumaan (istuu ihan hyvin) niin ei sitten osaa oikein laskeutua takaisin makuulleen ilman ettei teloisi päätään. Vähän aikaa kun pojat olivat keskenään niin tämä toinen katsoi meidän pojasta mallia ja uskaltautui kuin uskaltautuikin laskeutumaan kyljen kautta mahalleen ilman että kolhi itseään :) En tietysti tiedä oliko meidän pojan mallista oikeesti apua mutta kyllä se rupesi onnistumaan useammankin kerran. Kyl se teidän poitsu varmasti lähtee liikkeelle heti kun on valmis :)Silje ja poitsu 7,5kk

eikä ryömi saatikka konttaa. Kierii kyllä ja pyörii napansa ympäri. Välillä peppu nousee kovinkin korkealle, mutta kun ei pieni ymmärrä sitten ottaa käsiään avuksi vaan huitoo niillä sivuilla :o) Meillä on viikon päästä neuvolalääkäri, mitäköhän mahtaa meille sanoa, HUI!Meillä poika on lattialla kyllä paljonkin, mutta kun ei liiku niin ei liiku!!! Paitsi siis se kieriminen. Istuu kyllä jonkun aikaa tuetta.Kiva kuulla että muillakin vauvoja jotka tottuneet täyspalveluun eli äitin sylissä liikkumiseen :o) Ja onhan se varmasti paljon mukavampaakin ;o)

Meillä esikoinen lähti ryömimään vasta yli 9kk iässä. Kääntyi mahalleen himpun vajaa puolivuotiaana, oppi ennen ryömimistä pyörimään napansa ymäpäri, mutta ei esim. koskaan liikkunut kierimällä.

Motorista kehitystä kyllä seurattiin tarkkaan neuvolassa, ihan siitäkin syystä, että syntymän yhteydessä oli hapenpuutetta. Lähetettä emme kuitenkaan fysioterapiaan saaneet, sillä sekä minä että lääkäri ja th olivat sitä mieltä, että kyse oli pikemminkin varovaisuudesta kuin jostain motorisesta ongelmasta. Ja tuosta kertoo sekin, että kun tyttö vihdoin lähti kävelemään 1v4kk iässä, ei hän juurikaan kaatuillut vaan oli niin varma taidostaan, että käveli muutaman harjoituskerran jälkeen jo melko pitkiä matkoja.

Hyvä, että motorista kehitystä seurataan, mutta älä turhaan huolehdi.

Meillä siis poika 7,5 kk ja ei vielä liiku eteenpäin. Taaksepäin kyllä työntelee käsillään ja istuu tuetta, jos nostaa istumaan ja pyörii napansa ympäri. Itsellä ihan samanlaisia tuntemuksia, että kaikki muut tuntuvat jo liikkuvan ja menevän ja nousevan tukea vasten seisomaan.7 kk neuvolassa sanoivat vain että onhan se liikkumista tuo kaikki mitä hän nyt jo tekee eli ei huolta. Poitsua itseään tuntuu vain välillä ottavan päähän kun ei pääse eteenpäin ja kiukkuaa sitten niin kauan että äiti liikuttaa, mutta kaikki aikanaan.Meillä poitsu on kyllä aika paljon lattialla, mutta ei tunnu sen nopeammin edistyvän. Eli luulempa että se liikkuminen ryömien tai kontaten tulee sitten kun siihen on valmis.Äiti ja poju 7,5 kk

paitsi ettei poika vielä tuetta istukkaan kuin ihan hetken vain. Itse ei nouse kyllä istumaan. Ryömii kyllä välillä taaksepäin :). Kävimme 8-kk-neuvolalääkärillä ja hän vain kirjoitti korttiin ettei liikkuminen vielä kiinnosta (no höh, varmaan kyllä kiinnostaisi mutta kun ei osaa vielä niin ei osaa..)

Neiti oppi n.4kk iässä menemään selältä mahaalleen ja toisinpäin. Oppi istumaan siinä 6kk iässä, navansa ympäri pyörii ja taakse päin ryömii, mutta ei nouse itse istumaan eikä konttaa.Kaippa se liikkuminen sitten joskus tulee, kun tarpeeksi tulee halua mennä eteenpäin.

Neiti istuallaan liikkuu aikas pitkiäkin matkoja, joten toistaiseksi se on hänelle riittänyt =)Kyllä meidänkin lapset joskus alkaa liikkumaan, kun sen aika tulee =)Tuosta xcsx kommentista sen verran, että minusta on tuo tekstisi tosi inhottavasti sanottu!!!!

Et voi tietää miten paljon kyseisen vauvan äitiä " huolestuttaa" vauvansa liikkumattomuus ja sinä menet aika kovilla kommenteilla sitä kritisoimaan???

Olisi paljon fiksumpaa olla hiljaa jos ei osaa muuta kuin morkata ja halveksua toisten kirjoitus tyyliä ja muuta sellaista.

Mielestäni olet monesti turhankin jyrkästi antanut mielipiteesi julki.

Varmasti jossain tapauksissa olet oikeassakin, mutta hieman kunnioitusta!!!!Et voi kirjoitusten perusteella analysoida muita!Ei oikeastaan ryöminyt/kontannut lainkaan. Nousi vaan sitten pystyyn vähän yli vuoden vanhana ja lähti siitä pian kävelemään.

Ei vieläkään ole motorisesti lahjakkaimmasta päästä, mutta täysin normaali ja terve tyttö kuitenkin. Hänen vahvuutensa vain ovat muualla.Älä huoli, eiköhän se sinunkin lapsesi liikkua ala. Kaikki lapset kuitenkin kehittyvät yksilölliseen tahtiin!

Meillä poika kääntyi mahalleen 6.5 kk, istui tuetta 6kk, alkoi ryömimään (takaperin) n. 9kk, konttaamaan 10kk ja kävelemään 1v 2 kk. Ulkona suostui liikkumaan yhtään 1v 3kk eli kun lumet sulivat. Sitä ennen ei edes kontannut. 1.5 v neuvolassa todettiin, että liikkuu hyvin, kuuluu siihen paremmin kehittyneeseen puoliskoon. Itse tiedät, onko syytä huoleen. Jos toinen on muuten normaali, niin ehkä ne kiinnostuksen kohteet on vain toiset. Toiset haluaa juosta, toiset katsella maailman menoa. Se on tietysti totta, että jos ei ole lattialla, niin ei voi oppia konttaamaan. Missä lapsi sitten leikkii? Jos hän osaa istua tuetta, niin miksi lattialla olo itkettää? Voisiko tilanteesta tehdä mukavamman, esim. että menet itse mukaan leikkimään mahdollisimman paljon. Vierittelette palloa tai jotain. En minäkään itkettämisestä perusta, mutta jos toista voisi vähän nätisti ja leikin varjolla ohjailla ja siten tukea kehitystä. Mutta en minä nyt huolissani olisi jos 8 kk lapsi ei kauheasti liiku, jos on kerran muuten ihan normaali. Pääset itse vähän vähemmällä ja lapsi vähemmillä kuhmuilla, kun ei ole juoksemassa joka paikkaan, vaikka ei vielä edes osaa.

Kirjoitat todella oudosti:Poika oppi istumaan 6,5kk iässä ja masulleen pyörähti vajaa 4kk iässä. Siihenpä onkin liike loppunut...- viimeisen lauseen lopussa käyttämäsi pisteet eivät sovi puheena olevaan asiaan, ne muuttavat normaalihkon tekstin tässä yhetydessä selvästi lasta halventavaksi. Liikkuihan se aiemmin, muttei liiku enää. Joko halveksit oman lapsesi kadotettua liikuntataitoa tai puhut jonkun toisen lapsesta, jota tällä tekstilläsi haluat halventaa.Suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu sairastuneen halveksiminen, tällaista halveksuntaa pidetään erittäin epäsopivana. Yhteiskunnissa, joissa on puute ruuasta, asunnoista ym. normaalin elämän perusedellytyksistä ja joissa jopa perheen sisäinen yhteistoiminta ei toimi vaan kukin yksilö huolehtii vain itsestään, sairastunut halveksitaan yhteiskunnan ulkopuolelle oman edun tavoittulun nimissä.Tänään oli 8kk neuvola ja saimme lähetteen fysioterapeutille. Toisaalta puhuimme lääkärin kanssa siitä, että kun poika tykkää istua ja leikkiä niin, emme ole häntä lattialla enää pitäneetkään ja voiko lapsi siten edes oppia ryömimään / konttamaan, kun ei tavallaan anneta edes mahdollisuutta opetella sitä...-tämä tekstisi osa viittaa kiellellisiin vaikeuksiisi, joihin tarvitset ilman muuta hoitoa. Jos ongelmaasi ei hoideta ajoissa, voi lapsesi kiellinen kehitys vaarantua ja ajaudut ongelmiin toisten ihmisten kanssa keskustellessasi.Nyt siis saimme neuvoksi pitää poikaa lattialla säännöllisesti ja vaikka itkun kanssa, koska itkuksi se menee melkein heti, kun ei poika lattialla viihdy... Huoh! Ei vaan ole kiva lasta itkettää, mutta pakko kai se vaan on yrittää ja saada hänet kiinnostumaan lattialla olemiseen ja sitä myötä liikkumiseen...Löytyyköhän muita vaaveja, jotka ovat lähteneet liikkeelle myöhemmin???

[/quote]
Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat