KESÄKUISET, millaisia öitä teillä nukutaan ja onko vauva rinta vai pulloruokinnalla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Utelen kuinka muilla, koska meillä on yöt mennyt ihan ranttaliks. Tissimaidolla mennään, mutta koska pikkumies heräilee 30min-60 min välein öisin, on lisäruoka kävässyt mielessä. Jokos teillä syödään kiinteitä?

Kommentit (9)

Täällä ylihuomenna siis 4kk tyttö. Nukkumaan 20.30, eka syöttö 03 jälkeen toka 07, jonka jälkeen usein jo herätäänkin aamuleikeihin. Päivällä tissitellään 2-4 tunnin välein, ei siis tiuhaan. Tissi on meillä IN! Nii siitä pullostahan ei ole pariin viikkoon suostunut pumpattua enää ottamaan...

satunnaisia tuttelikertoja lukuunottamatta. Onni täyttää huomenna 4 kk ja tuossa pari viikkoa oli aivan epätoivoista, kun syötiin jatkuvasti ja yöllä heräiltiin 5-6 kertaa joko syömään tai tarkistamaan, että olihan se äippä vielä olemassa. Nyt poika on taas rauhoittunut ja päätynyt takaisin omaan rytmiinsä eli syö päivällä kahden tunnin välein ja yöllä kaksi kertaa noin 23.30 ja 05.00.Onni jo osasi kääntyä mahaltaan selälleen, mutta nyt tuntuu unohtaneen tuon taidon täysin. Selältä mahalle on käännytty vain kerran vahingossa. Napero onkin keskittynyt enemmän tähän juttelupuoleen kuin liikkumiseen.

Tasan 4-kuinen poika menee nukkumaan yhdeksän jälkeen ja nukkuu " sivuvaunussa" lähes varmasti puoli kahteentoista, jopa yhteen. Sitten tulee viereen ja syö tehokkaasti. Loppyyön syö puolen tunnin- kahden tunnin välein jonnekin aamuseitsemään. Yleensä herää n. 4-5 kertaa yössä.Aamulla syö tarmokkaasti ja nukahtaa yhdeksän maissa vaunuihin, nukkuu tunnista kolmeen tuntiin. Loppupäivän syö n. 1,5 tunnin välein. Pelkällä tisumaidolla mennään, painokäyrien yläalueella. Joulukuuhun saakka eli puolivuotiaaksi asti suunnittelen/toivon täysimettäväni.

pojalle on annettu jo parin viikon ajan kiinteistä makuannoksia ja velliä hieman illalla kun yösyötöt tuli takaisin jo kuukauden ensin pois ollessa.

Tällä hetkellä syö peräti kolme kertaa klo 24-7 välillä,nukkuu ensin hyvin klo 19.00-24.00 mutta sitten alkaa syömään. Sain neuvolasta neuvon aloittaa kiinteitä pikkuhiljaa kun näyttää että äidinmaito ei pidä nälkää. Mutta ei ole tämän parin viikon aikana yösyömiset loppuneet uudestaan vaan jotenkin tuntuu että päivällä syöttövälit ovat pidentyneet noin 4 tuntiin.

Päiväunet on rytmittyneet ja nukahtaa nykyisin jopa yksikseen sänkyynsä tai vaunuun päikkäreille!! Ja se on tosi hyvä,enne sai taistella että yleensä jotenkin nukkuisi jossain.

Päikkärit ovat 3 kertaa noin tunti ja iltapäivällä kerran 2-3 tuntia.

Poika nyt 4kk 1vk vanha ja äidinmaidolla mennään.

Meillä on aina syöty tiheästi päivin öin. Nyt kuitenkin 4kk iässä syötni väli hieman pidentynyt öisin (3h väli kahdesti yössä!!) vaikka sitten sen jälkeen syötiin taas n.puolen tunnin välillä 2 h ajan...Poika nukkuu aina ensimmäisen välin n. 20-00 omassa sängyssä, ilman ruokailua. Sitten siirtyy viereen sillä syöntiväli tihenee siitä hurjasti. Meillä ainakin poika vaan haluaa syödä usein ja tarvitsee rintaa kai nukahtaakseen, joten ei kiinteät auttaisi tähän. Omalla sängylläkään ei ollut vaikutusta, ainakaan vielä. Minua ei niinkään tuo tiheäsyöntisyys haittaa sillä ruokailuun kuluu todella vähän aikaa ja pääsen jatkamaan unia nopeasti.

Päiväuniakin meillä on alettu nukkua vasta 3,5 kk iässä ihan itsekseen, sitä ennen poika halusi ja pystyi nukkumaan vain sylissä. Että meillä on kyllä tilanne parantunut tosi paljon. Vaunuissakin vedettiin ensimmäiset tupluurit eilen!!

Tasan 4-kuinen poika menee nukkumaan yhdeksän jälkeen ja nukkuu " sivuvaunussa" lähes varmasti puoli kahteentoista, jopa yhteen. Sitten tulee viereen ja syö tehokkaasti. Loppyyön syö puolen tunnin- kahden tunnin välein jonnekin aamuseitsemään. Yleensä herää n. 4-5 kertaa yössä.Aamulla syö tarmokkaasti ja nukahtaa yhdeksän maissa vaunuihin, nukkuu tunnista kolmeen tuntiin. Loppupäivän syö n. 1,5 tunnin välein. Pelkällä tisumaidolla mennään, painokäyrien yläalueella. Joulukuuhun saakka eli puolivuotiaaksi asti suunnittelen/toivon täysimettäväni.

Meillä täysimetys alusta asti. Jos maitoa tulee hyvin ja lapsi kasvaa niin lisäruualla ei ole kiirettä. Mutta jos siltä tuntuu nin voithan pikkuhiljaa antaa hiukan soseita. Totuttelukin kuitenkin vie aikaa.

Onko vauva oppinu uusia temppuja? Meillä ainakin on viimesen viikon ollu levotonta öisin kun tyttö oppi kääntymään vatsalleen. Itse annan tutin suuhun ja vähän tarvittaessa silittelen jos tyttö herää nopeasti nukkumaanmenon jälkeen. Hän nukkuu yleensä n. 4-6h kerrallaan. Uniennätys on 10,5h!=)

Meidän poika tänään 4kk ja noin kuukauden verran on menty seuraavanlaisella rytmillä. Nukkumaan noin klo 20, herää syömään siinä 3-5 aikaan ja sitten seuraavan kerran 7-8 aikaan ja heräillään yleensä siinä 8-9 aikaan. Täysimetyksellä mennään. Päivisin syö noin parin tunnin välein ja nukkuu päikkäreitä aamupäivällä yhdet " koirienlenkitysunet" noin tunnin, sitten pidemmät n. 2,5 h unet päivällä ja iltapäivällä ja alkuillasta vielä muutamat sellaiste alle tunnin unet.

Onneksi suostuu juomaan pullostakin, Pumppailen välillä pulloon maitoa niin pääsen omiin harrastuksiini.

Mulla on alusta saakka tullut maitoa ihan kamalasti, ja tuntuu, että odotan syöttöjä paljon enemmän kuin vauveli ;) Jonkin aikaa tilanne oli parempi mutta tiheän imemisen kausi kasvatti tarjonnan jälleen kysyntää paljon isommaksi ja kaveerataan pumpun kanssa taas ahkerasti. Meillä yöt menee yhdellä syötöllä. Poika menee nukkumaan 20.30-21.30 ja syö aika tarkkaan kolmelta, herää 6.30-7.30 jolloin saattaa syödä ihan vähän ja sitten " kunnolla" syö 9 aikaan ennen pitkiä päikkäreitä.Meillä kääntymistreenit tekivät aluksi yöt tosi levottomiksi, ja samalla poika rupesi syömään 01 ja 05, ja toisen syötön jälkeen heräsi harjoittelemaan mutta nyt ollaan taas palattu yhteen syöttöön.Eli eipä auta valittaa, meillä on pikkumies ollut alusta saakka hyvä nukkumaan. (yleensä kyllä kun näillä asioilla kehuu niin kaikki muuttuu seuraavasta yöstä lähtien)shamu

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat