Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on keskiviikkona tytön 4v-synttärit. Kavereita hän tahtoi kutsua 9 (!!) ja minä siihen että mikäs siinä! =)

Nyt sitten aloin juhlien lähestyessä miettimään tarkemmin ja kauhistuin! Yhteensä KYMMENEN vilkasta nelivuotiasta! On oltava jotakin ohjelmaa tai ne menee seinillä! Ajatus vapaasta leikistä ja rauhallisesta kakunsyönnistä ohjelmana ei nyt kyllä toimi.. :/Siispä. Kaipaisin vinkkejä teiltä! Mitä ohjelmaa olette itse vastaavissa kekkereissä järjestäneet? Ongintaa ajattelin, mutta se on nopeasti ohi. Lisää ideoita?-Mema-

Kommentit (5)

kysyisin myös vinkkejä.-Kuinka pitkät juhlat kannattaa järjestää? onko 1,5 tuntia sopiva??-kuinka monta kaveria?-pidättekä viikonloppuna päivällä? vai arki-iltana?Niin ja nuo leikki vinkit olivat kivoja, meillä kun pojan synttärit tulossa niin menoa kyllä riittää...

Olen ollut vuosia sitten MC-donalla lasten synttäreitä järjestämässä, tosin olin siihen mennessä kerinnyt lukea itseni lähihoitajaksi ja työskennellä yli kaksi vuotta päiväkodissa.No se siitä, mutta MC Donaldsilla opiin jotakin synttäreiden järkkäämisestä, vaikka omat ovat vielä niin pieniä, että varsinaista kokemusta kotona pidettävistä synttäreistä ei olekkaan. Mutta joitakin ajatuksia vielä:

- olisko joku 6-10 lasta sopiva määrä (muistaakseni MC.lle sai kutsua max 10-12)

- Isommille lapsille se teema on tärkee, kun saavat sitten pukeutua tai juhlapaikalla on jotakin siihen liittyvää. Meidän 2v9kk on aivan innoissaan merirosvoseikkailuista, aarteen etsinnästä, eikä sen aareteen edes tarvi kummonen olla, kun se on jo iso juttu!

- Lapset ei juhlissa välttämättä näytä innostuneilta, mutta lupaan, että kodeissa tiedetään mitä on tapahtunut, jos vähän viitsii vaivautua ja eläytyä synttäreihin.

- Mc.llä (ihme kyllä) ruoka ei ollu sitten kuitenaan se tärkein juttu, vaan se ohjelma.

- Mc.llä synttärit kesti noin 2h, ja se olikin aika sopiva ika, ja siihen varmaan kotonakin jaksaa skarpata.Lykkyä tykö teille! Itse odotan innolla, omien lasteni synttäreitä, nyt pääosin kun synttärit ovat olleet aikuisia täynnä.PS: Yx kiva juttu muuten tuli vielä mieleen, joskus on kuulemma leikitty kioskia, josta on myyty naposteltavat. Eli leikkirahoilla on voinu ostaa esim popkorvena pussillisen synttärisankarin pahvilaatikko kioskista...

Leikkejähän on vaikka kuinka monta. Olen pitänyt ollut joskus synttäreiden leikkitätinä:Tässä muutamia ohjeita:

Ensinnäkin sinä olet leikkien vetäjä (heittäydy rooliin, valmistaudu)! Kokoat aina lapset rinkiin ja annat tarkat ohjet seuraavasta leikistä. Voitte esim. käydä läpi mitä on takoitus tehdä/leikkiä synttäreiden aikana. Lahjojen avaamis leikki kannattaa säästää viimeiseksi, että lahjoilla leikkiminen ei vie loppu iltaa, esim. riski niiden särkyminen tai jollekin tulee pahamieli jos hänen tuomalla lajalla ei kukaan laua leikkiä.Hyviä leikkejä:

- Kapteeni käskee

- Tyhöjien muovisten limsapullojen kaataminen pallolla (keilaus)

- Arteen etsintä: Piilota valmiiksi jokaiselle vieraalle (+synttärisankarille) jotain esim: ilomapallo ja erikoinen mehu pilli, muki, lautanen, jokin ruokapöytään liittyvä (sehän voisi puuttua pöydästä ja myöhemmin sen esineen kanssa voisi etsiä oman paikan pöydästä). Sitten annat (kahdelle kerrallaan) ohjeen mullä korkeudella esine on piilossa, (esim. lintu,kissa, kala) ja muut kannustavat etsijöitä sohvalta. Sitten näiden lahjojen kanssa voi tulla juhlapöytään kokeilemaan syömistä.

- (nyt en osaa sanoa onko leikin ikä sopiva), mutta melkoisen suosion on aina saanut silmän isku murhaaja. Eli ringissä kaikilla silmät kiinni, yhdelle piirretään x ja toisille o, se joka saa x, on murhaaja. Kaikki katselevat toisiaan, murhaajan täytyy yrittää murhata kaikki ringissä olevat, ennen kuin kukaan arvaa kuka on murhaaja. Leikin aikana saa arvata murhaajaa nostamalla käden ylös ja vetäjä antaa puheenvuoron, jos arvaus menee oikein on leikki ratkennut. Mutta uudestaan sitten vaan.

- Väritytehtävä

- Askartelutehtävä

- väriä

- peiliä

- valokuvaajaa ( jos on tilaa) Yksi pyörittää kädestä kiinni pitäen toisen ja päästää irti, toinen jähmettyy ja keksii mitä patsasta esittää (esim. palettitanssijaa, karhua..). Pyörittäjä pyörittää kaikki ja sitten menee kysymään mitä ne esittävät ja pyörittäjä ratkaisee kuka voittaa ja pääsee näin seuraavaksi pyörittäjäksi.

- Lätkistä: ringissä, keskellä olevalla sanomalehti. Joku sanoo nimen, keskellä olija yrittää lätkästä ennen kuin se jonka nimi on sanottu ehtii sanoa seuraavan nimen. Jos ehtii lätkästä, joutuu keskelle. Voi siis lätkästä esim. poilveen.Vinkkinä vaan, että tuon ikäisten kanssa on kaikista hauskinta, jois on paljon ohjattua leikkiä ja sinäkin pääset vähemmällä kun ei tarvitse selvitellä riitoja tai harmitelle paikkojen sotkeentumista, tavaroiden hajoamsta.Kysy jos jotakin epäselvää.. kaikki.. leikkien selostamisessa en ole ammattilainen kuten varmaan huomaat.. mutta kysy..

Kiitos vinkeistä, oma pää lyö tyhjää tässä vaiheessa elämää (valvottava vauva ja tämä neljävee..), joten vinkit tulivat totisesti tarpeeseen!Mukavaa ensilumen odotusta kaikille! :)-Mema-

Ensimmäinen ohjelmanumero on lahjojen jako ja avaaminen pulloa pyörittäen. Eli kun vieraat saapuvat kaikki lahjat jätetään paperissa eteisen pöydälle. Kun kaikki vieraat ovat saapuneet kerännytään piiriin ja aloitetaan pullonpyöritys. Se kehen pullo osoittaa saa hakea lahjansa sankarille. Sankari avaa lahjansa ja tämän jälkeen lahjan antanut vieras pyörittää pulloa. Näin edetään kunnes kaikki ovat saaneet lahjansa annettua.Sitten on vähän syöty ja juotu.Piilosta on leikitty sekä tuota mainitsemaasi ongintaa. Ihaan hännänkiinnitystä on myös leikitty. Välillä porukka keksii omaa tekemistä ja ohjelmaa suunniteltu jää pois. Karhunukkuu on myös leikitty.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat