Vierailija

Uutena omakotiasujana olisin kiinnostunut seuraavasta: Eli kompostoitteko maatuvat jätteenne? Jos niin miten ja minne?Onko teillä ns. oikea komposti vai miten toimitte?

Ei viittis roskapönttöä potunkuorilla yms. täyttää...

asumme maalla.Jos joltain löytyy vinkkejä, kiitän jo etukäteen!

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli sillon saa itte valita ottaako kaksi tyhjennettävää roska-astiaa; bio-jätteelle ja sekajätteelle, tai vaihtoehtosesti pitää omaa kompostoria joka siis kompostoi myös talvella ja sit se sekajäteastia.

mikä on muunnettu kompostiksi. Toimii takuulla tavellakin (onhan se pitänyt pakkasen sisällä kesälläkin) ja metallikuoret pitää elikot loitolla. Maalaavat ne usein vihreiksi ja vähän paremmin maastoon sopeutuviksi. Kannattaa muistaa, ettei sellaista voi tehdä/teettää itse koska freonit on saatava talteen.markkaaikana meidän loota oli 400mk. Siis jättiläismäinen arkkupakastin.

kuten paperi, pahvi, lasi ja metalli, maitopurkit, muovi.Minua kiinnosti lähinnä tämä biojätepuoli... puhetta on ollut kompostorin hankkimisesta, taidamme vielä joskus sen hankkia.... ovat vaan niin hintavia, eikä oikein tiedä mikä olisi hyvä ja mitä pitäisi huomioida moista vehjettä hankkiessa.

Eipä se roskis niin kauheena potunkuorilla täyty etteikö niitä sinne raskis laittaa. Muuta ruokajätettä ei tulekaan sillä koira toimii " jätemyllynä" :). Kaikki palava roska poltetaan saunan kiukaassa. Roskis tyhjennetään 3 viikon välein (240litraa) eikä se oo aina edes ihan täynnä. Meillä on 4 henkinen perhe, toinen lapsista on vielä vaippaikäinen.

on ollut kyllä kompostin hankkiminen mielessä, muttei vielä olla saatu aikaiseksi. Lajitellaan kyllä biojäte, sekajäte, metalli, lasi, patterit, pullot, lehdet. Kartongit yms. poltetaan.

ei voi avokompostiin viedä pihan perälle syötäviä, koska houkuttavat mm. rottia.kompostiroskaa on yllättävän vähän. Eniten on kaikenlaisia poltettavia ja muita pakkauksia.

meillä tulee kyllä paljon jätettä. Biojätettä ei kyllä niinkään, mutta sekajätettä. Parin viikon välein tyhjennetään roskis ja monesti roskiksen vieressä odottaa musta täysinäinen jätesäkki myös.

Meilläpäin on Prismassa myynnissä 300 litran komposteja hintaan 29 euroa. Paketissa sanotaan sen sopivan sekä puutarha- että biojätteelle. Vasta ostettiin, että vielä en tiedä miten toimiva on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat