Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tuolla AV-palstalla näköjään kirjoiteltiin maailmanlopusta. Ajattelin kysytä täältä, miten on; tuntuuko maailmanloppu olevan lähellä? Pelkäätkö vai eikö kiinnosta koko topic?Jatkokysymys: onko Suomella omaa katastrofia? Mitä luulette, voiko jokin luonnonilmiö tulla Suomeenkin? Vai hajoaako talous muuten vain omaan mahdottomuuteensa?

Kommentit (9)

Soturi:

Lainaus:Eiköhän Suomen suurin (ja sitkein) luonnonkatastrofi ole toistaiseksi talven ensimmäiset liukkaat, ne kun pääsevät yllättämään joka ikinen vuosi...

[/quote]
Aika väkivaltainen ja sitkeä tapaus tuo teiden liukkaus.

Katastrofeja on ollut maailman sivu, ja tulee varmaan aina olemaankin. Nykyisin niista vain tiedetaan enemman, laajemmalta alueelta ja aikaisemmin ja toisaalta taudit leviavat nopeammin, kun ihmiset liikkuvat nopeammin ja enemman. Ja ihmisia on niin paljon ja niin " taitavia" , etta pystyvat jo oikeasti horjuttamaan pallomme tasapainoa (mm. kasvihuoneilmio, otsoni). Kylla tassa jotain mullistavaa on pakko tapahtua. Jos ei minun aikanani, niin ainakin seuraavien sukupolvien.lintuinfluenssa tai tsunami on kuitenkin aika kevytta kamaa jonkun ruton tai nalanhadan rinnalla. Puhumattamaan jostain ison meteorin tormayksesta. Toisaalta ennen ihmisilla ei varmaan ollut tata nykyista harhaluuloa siita, etta elamaa voi ohjailla ja etta ihmisella on tavallaan oikeus odottaa sen sujuvan kohtuullisesti ;). Fatalismi oli pop...Kohdalle sattuessaan pienempikin mullistus tietysti kauhistuttaa, erityisesti lahimpien puolesta. Kuolema ei sinansa IMHO ole paha, karsimys ja suremaan jaavien osa (oli se itsella tai muilla) pelottavat.

Johan sitä maailmanloppua on odoteltu vuosituhansia. Eiködän viimeisen 2005 vuoden ajalta löydy jokaiselta vuodelta kirjoitusta, jossa manaillaan lopun aikojen olevan lähellä? Isäni muistelee, kun joskus hänen nuoruusvosinaan televison uutisista kerrottiin, että se ja se on ennustanut että maailmanloppu on huomenna...:DKyllä kai tämä ihmiskunnan vaellus maapallolla joskus loppuu. mutta epäilen vahvasti, että se tapahtuu joskus kun minusta ei enää ole jäljellä mitään.

Mulle tulee maailmanlopun ennustajista mieleen takapajuinen keskiaika, jolloin ihmisiä sillä asialla peloteltiin.

Sinällään uskon maailmanloppuun (aurinko räjähtää tms.), mutta näillä " ihmisten pahelliisuudella" ym. pelottelu on lähinnä naurettavaa.

Tinuri:

Lainaus:


Ehkä rakas maapallomme haluaa näyttää ihmisille, että on saanut tarpeekseen täällä vallitsevasta kaaoksesta, riistosta ja sotimisesta?
Olen samaa mieltä. Ei ole maailmanlopun fiilikset, mutta tuleehan tästä tietysti surulliseksi. Murroksessa on mahdollisuus.tuhve:

Lainaus:


Tuntuuko maailmanloppu olevan lähellä? Pelkäätkö vai eikö kiinnosta koko topic?


Maailma ei lopu. Ihmiskunta voi joskus kuolla sukupuuttoon, maapallo voi syöksyä aurinkoon, aurinko voi räjähtää... mutta maailmankaikkeus jatkaa olemassaoloaan.

Lainaus:


Jatkokysymys: onko Suomella omaa katastrofia? Mitä luulette, voiko jokin luonnonilmiö tulla Suomeenkin? Vai hajoaako talous muuten vain omaan mahdottomuuteensa?


Eiköhän Suomen suurin (ja sitkein) luonnonkatastrofi ole toistaiseksi talven ensimmäiset liukkaat, ne kun pääsevät yllättämään joka ikinen vuosi...

Onnettomuuksia, sairauksia ja katastrofeja on ollut aina. Tieto kulkee nykyään nopeammin ja laajemmalle ja lisäksi uhkia etsitään ja niistä tiedotetaan ennen kuin ne ovat edes toteutuneet.Monelle länsimaalaiselle se arki, mitä monissa kehitysmaissa eletään, olisi katastrofi. Me emme enää helpolla hyväksy sitä, että lapsista kuolee vaikkapa 10 % ennen viidettä ikävuottaan tai että joku sairastuisi lepraan. Monissa maissa tämä on arkipäivää ja siihen tyydytään; paremmasta ei välttämättä edes tiedetä. Elämä ei useimmille ihmisille maailmassa ole erityisen helppoa. Koen itseni monessa suhteessa todella etuoikeutetuksi.

...Synkeitä uutisia tulee joka tuutista, kieltämättä. Olen kuitenkin niin luottavainen (syntymäoptimisti?), etten oikein osaa velloa missään maailmanlopun tunnelmissa. Omaan maailmankatsomukseeni ei kuulu käsitettä " maailmanloppu" , sillä jokaisessa lopussa on uuden alku. Ehkä olemassaolomme sellaisena kuin olemme sen tottuneet mieltämään, loppuu. Ehkä rakas maapallomme haluaa näyttää ihmisille, että on saanut tarpeekseen täällä vallitsevasta kaaoksesta, riistosta ja sotimisesta? Uskon kuitenkin siihen, että ihmiskunnalla on vielä mahdollisuus. Mahdollisuus " tehdä parannus" , kuten kristityt sanoisivat. Olemme murroskohdassa.Suomeenkin nämä mullistukset ulottuvat, aivan varmasti. En usko, että tänne tulee tulvia tai suuria maanjäristyksiä, mutta globaalissa taloudessa on pieni Suomikin varsin haavoittuvainen. Öljyn ja muiden rajallisten luonnonvarojen hinta tulee kipuamaan käsittämättömiin korkeuksiin ja ihmiset joutuvat varmasti luopumaan paljosta. Monet itsestäänselvyyksinä pitämämme asiat tulevat katoamaan tai niistä tulee niin kalliita, että ne ovat vain etuoikeutettujen (=rikkaiden) käytössä.Maailmanlaajuinen pandemia ulottuu todennäköisesti tännekin, eikä sairaanhoitojärjestelmämme kestä kolmasosan sairastumista vakavasti, oli tuleva kulkutauti sitten lintuinfluenssa tai jokin muu. Tässäkin ihmiset maapallolla tulevat jakautumaan kahteen kastiin; niihin, joilla on mahdollisuus hoitoon ja niihin, jotka vain kuolevat pois. Monet tulevat kuolemaan hoidoista huolimattakin :(Näen tulevassa myös paljon mahdollisuuksia. Ihmisillä on mahdollisuus löytää uudelleen kadottamansa yhteisöllisyys. Ihmiset saattavat myös ryhtyä kunnioittamaan luontoa jälleen, ajatus ihmisen oikeudesta riistää luonnonvaroja rajattomasti onkin oikeastaan hyvin tuore idea. Toivottavasti nämä katastrofit aukaisevat silmiä näkemään, että hätä koskettaa meitä kaikkia, koko maailmaa. Kukaan ei voi enää ummistaa silmiään. Ehkä opimme taas arvostamaan yksinkertaisia asioita." Maailmanlopun" tunnelmissa, Tinuri

Ensinnäkin jo siksi, että sitä ei voi ennustaa, jos sellainen on tulossa. Raamatun mukaan sellainen tulee, mutta sielläkin mainitaan, että se on ihmiselle mahdotonta ennustaa. Eipä siis kannata murehtia liikaa, kun voi olla, että lastenlastenlapsemmekin vielä elelevät tavallista elämää.Olen joskus heittänyt ajatuksen, että entäpä jos nämä katastrofit itsessään eivät ole merkkejä lopunajoista (kuten kristityt asian ilmaisevat), vaan merkki onkin se, että uutinen asiasta kiirii ympäri maailman muutamassa sekunnissa. Jos ajattelee raamattua, niin kirjaimellisesti sanoen näinhän asia siellä ilmaistaan: tulee uutisia maanjäristyksistä yms.Eilen juuri uutisissa oli Suomen omia pikkuomituisuuksia: niittyleinikki kukkii uudelleen ja hauki on kutenut toistamiseen lämpimän lokakuun takia. Ehkäpä tällä ajan kanssa on suuremmatkin seuraukset, mitä ei voi vielä tällä hetkellä nähdä.Kristityllehän maailmanloppu ei ole kaiken loppu vaan silloin vasta hyvä alkaa. Ainoa huoli on se, kuinka moni ihminen pääsee taivaan juhliin mukaan, sillä olisi ihanaa nähdä siellä mahdollisimman paljon sukulaisia ja tuttavia. Mutta muutenhan omalla kohdalla ei tarvitse elämän loppumisesta huolehtia. Se onkin toinen syy, miksi ei tarvitse paljon miettiä maailmanlopun asioita.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat