Miten rahan puute on vaikeuttanut elämääsi/elämäänne?

Vierailija

Ja miten olette selvinneet asian kanssa?Tämä tuli mieleen keskutelusta erään tuttavani kanssa, kun heillä nyt tosi tiukka tilanne. Onneksi valoa on näkyvissä tunnelin päässä.

Kommentit (10)

Samoin tenavan kalliit kortisonivoiteet. Rahaa on ollut juuri ja juuri ruokaan, ei matkusteluun ollenkaan, puhumattakaan mistään huvituksista, matkoista edes kotimaassa jne. Ostamatta ovat jääneet myös koululaisten liikuntatunneillaan tarvitsemat kaikenlaiset urheiluvälineet. Nyyh..

Minä saan opintotukea (ei opintolainaa) ja mies kotihoidontukea, asumistuki tietysti päälle.

Vuokran jälkeen meille jää reilut 500e, josta sitten maksellaan vesi- ja sähkölaskut jne. Sossussa emme ole koskaan käyneet, vaikka tiedetään että sieltä jotain saisimmekin. Ei ole ollut tarvetta, pärjäämme kyllä näinkin.

Emme käytä alkoholia, emme polta. Laskujen jälkeen jäävät rahat menevät ruokaan ja lapseen liittyviin hankintoihin.

Aina välillä jää jopa parikymmentä euroa säästöön.

opiskeluajan tiukka rahatilanne on opettanut nauttimaan monesta ilmaisesta ja mitättömän pienestä asiasta, joita ei monelle ole olemassa lainkaan: esim. kirjasto, käsityöt ja joskus osaa olla iloinen ihan pelkästään siitä, että on tuttu, turvallinen koti ympärillä...toisaalta jos rahasta tulee taas pulaa, niin on se aika katkeraa ja vaikeaa.. Masentavaakin, kun kaikki pitää laskea niin tarkkaan.. Tosin en nytkään ole niin rikas, että ostaisin ihan kaikkea: vaatteita ostan harvoin, matkoilla en käy

Nyt osaan arvostaa taas enemmän kaikkea sitä mitä olen jo saanut. Ja raha ei ole todellakaan kaikki kaikessa, kun sen eteen joutuu tekemään mielettömiä uhrauksia. Olen sen tosi läheltä nähnyt.

kaikki menee välttämättömyyksiin ja mitään ylimääräistä ei osteta. Tunnelin päässä näkyy valoa. Onneksi nämä tosi tiukat kaudet on vain tilapäisiä.

Mitään ylimääräistä ei osteta. Kaapissa ei ole juustoa, makkaraa eikä mitään muutakaan leivän päälle voin lisäksi. Missään emme käy ja uusia vaatteita emme osta. Hanskat on pian pakko ostaa: tämä lämmin syksy on ollut vain hyväksi. Kaurapuuroa ja mannapuuroa tulee tehtyä aamiaiseksi tai iltapalaksi. Kananmunat ovat hyvin täyttäviä, joten niitä keitellään, koska pitävät mahan täynnä pitkään ja ovat halpoja.

siis kotimaankaan matkoilla tms. välillä pidetään " kaurapuuro-viikkoja" mutta silti tulemme kuitenkin pärjäämään, ja nautin että saan nähdä lapsiemme kasvavan..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat