Yleensä pidetään hyvänä että imettää, mutta minua pyydettiin lopettamaan

Vierailija

imetys neuvolassa. Sanottiin että kun imetän niin lapsi ei saa siitä enää ravintoa ja ei kiinteät maistu, 10kk. Tänään neuvolassa ja paino oli pudonnut 80g, lapsi painaa nyt 9kg. Kyllä syö kiinteitä ihan hyvin ja tisuttelee liki 15 krt päivässä. Rinta on lapselle kaikki kaikessa. Ei lapsi ole nälkiintyny eikä mikään ripakinttu. Tuli huono mieli käynnin jälkeen.

Sivut

Kommentit (80)

Meillä esim. ei maistunut kiinteät ennen kuin vajaa vuoden iässä ja pelkällä tiskivedellä porskutettiin etiäppäin, hyvin kasvoi tyttö. Nyt 1,5-vuotiaana kiinteätkin menee hyvin, enkä näe mitään syytä lopettaa imetystä.

Olen aina imettänyt lapsentahtisesti. En halua imetystä lopettaa ja siirtyä korvikkeen antoon, miksi kun omaakin maitoa tulee. Ja lapsi syö kiinteitä ihan hyvin. Olin aivan hämilläni tästä pienestä painonpudotuksesta. Lapsi kyllä liikkuu ja menee niin kauheesti että varmaan sitä energiaa siihenkin paljon kuluu. Kaverini lapsi on samanikäinen ja hänen lapsi painaa yli kilon vähempi joten ei lapsella voi hätää olla. Eli on syöny hyvin aina. Tuntuu todella oudolta kun pyydetään lopettamaan imetys mikä on minusta hyvä lapselle, kertaakaan ei ole ollut edes sairaana vaan terve ja iloinen lapsi.

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Tutkimuksessa sanotaan et 6kk jälkeen rintamaisto muuttuu hyödyttömäksi ravinnoksi lapselle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lukekaa hyvät naiset!!!!!!
Voisitko antaa viitteen tähän tutkimukseen? Linkki olisi pop, mutta pelkkä viitekin riittää, ellei tutkimusta ole verkossa saatavissa.
meillä paino alkoi hiukan tasottua ja tippuakkin tuossa iässä,kun liikkuu enempi ja ruoka määrät jotenkin väheni,hampaat vaivaa ynm.

Itse imetän vielä 1v ja en tiedä koska lopetan.Meillä kyllä juodaan pullostakin.

Vierailija:

Lainaus:


Tutkimuksissa ei ole todettu yli vuoden pituisella imetyksellä saavutettavan Suomen oloissa mitään etua allergian tai infektioiden torjunnassa. Muitakaan hyötyjä rintaruokinnan pidentämisestä yli 6 kuukauden iän ei todettu kotimaisessa laajassa tutkimuksessa (Savilahti ym. 1987). Ei ole olemassa selkeää näyttöä 6 kuukauden yksinomaisen rintaruokinnan pitkäaikaisesta hyödystä lasten terveyteen.
Mielestäni vuodelta 1987 peräisin olevia lähteitä olisi syytä siteerata enää suurella varauksella, kun uudempiakin on. Tuolloin 80-luvulla ja vielä 90-luvun alussa oikeasti uskottiin, että 6 kk on riittävä pituus imetykselle. Nykyään kansainvälisissä tutkimuksissa ollaan sitä mieltä, että 6 kk on sopiva pituus täysimetykselle ja 24 kk (tai pidempään) sopiva pituus imetykselle ylipäätään.Tuota SLY:n suositusta ei mielestäni kannattaisi siteerata missään kenellekään koskaan. Niin erilainen se on kaikkien muiden länsimaiden suositusten kanssa, ettei voi kuin ihmetellä, mistä suomalaiset selvästi asiaanperehtymättömät ovat nuo näkemyksensä repäisseet. Ainakaan uusinta lääketieteellistä imetyskirjallisuutta tai -tutkimuksia ei ole luettu.

kun mun esikoisella paino laski ihan korvikkeilla ja kiinteillä? Eikä muutenkaan enää imetyksen loputtua (imetin vain 4kk) kasvu ollut hyvää, isona syntynyt poika (53 cm, 3715g) oli vuoden iässä vain 74 cm ja 8650g.Nyt jos tällä meidän kuopuksella kasvu takkuaa imetyksellä, niin en sitä ihan hevillä kuitenkaan lopeta, jos äiti ja lapsi ovat tyytyväisiä.Niin muuten ap. onko lapsesi ollut kuluvana kuuna kipeänä tai jotain muuta syöntiä häiritsevää ollut? Meillä ainakin esikoisen paino putosi lähes järjestäen aina jos oli kipeänä.

Jos syötät ensin lapselle niitä kiinteitä ja imetät vasta " ruokajuomaksi" niin en usko että on mitään järkeä vaihtaa rintamaito tutteliin. Niinkai siinä joutuisi kuitenkin tekemään, vai?

Järjen käyttö on todellakin sallittua myös tossa imettämisessä.Ei tuon ikästä lasta tarvitse enää imettää.HALOO!!!ja viel 15 kertaa päivässä.SAIRASTA!!!!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat