Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kuinka usein teette pelkästään kasvisruokaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kysymys on niille ketkä syövät myös lihaa. Meillä kun syödään oiikeastaan joka päivä vain liharuokaa ja haluaisin myös kasvisruokia tehdä mutta en ole tehnyt niitä ennen. Kuinka usein te teette pelkästään kasvisruokaa. Soijaa olen yrittänyt muutamasti tehdä mutta ainakin toi tummasoija on aivan kauheaa. Vaalea soija oli muistaakseni parempaa kun kastikkeen siitä tein. Soija ohjeita haluaisin tänne myös. Onkohan soijapyörykät hyviä. Mitäs muita kasvisruokia? Ja sit vielä semmosta kysyn että voiko teistä lihasta tulla raskasolo jos sitä joka päivä syö?

Kommentit (8)

Vierailija

teen kasvisruokia maun ja vaihtelun enkä periaatteiden vuoksi...soijaa en osaa käyttää enkä duunissakaan koske soijapöperöihin koska keskimäärin ne ei ole kovin maukkaita

Vierailija

monia ruokia kasviksilla ja tehdä niistä liharuoille lisäkkeitä.



Murekemassaan käy melkein mikä vain...punajuuria lisäämällä (+halutessasi raastettua perunaa) saat lindströminpihvejä, porkkanaraastetta voit laittaa myös murekemassaan, juureksia voi käyttää perunan kanssa ja saat juuressosetta (perunasoseen tapaan tarjottuna), muussin joukkoon voit laittaa myös pinaattia, kukkakaalista ja parsakaalista tulee hyviä gratiineja, muutenhan niitä voi paistaa liha- ja kanasuikaleiden kanssa....siis mielikuvistus on vain rajana kasvisten käytössä.

Vierailija

mulla on raskauden myötä tullut öklötys lihaa kohtaan, ja olen alkanut himoita paljon perunaa; joskus syön pelkkää perunamuussia tai kuorrutettuja perunoita. Kaupassa myydään valmiita kuorrutepusseja, mutta korppujauhoista ja mausteista saa varmaan ihan yhtä hyvät kuorrutteet. Perunoita ei tarvi kuoria, vain pestä ja kuivata hyvin, sitten lohkoiksi. Päälle ruokaöljyä ja kuorruteseos, sitten lohkot uunipellille ja n. 30 min uunissa. On hyvää, ja kastikkeena luonnonjugurtti valkosipulisuolalla maustettuna. Tää on hyvä kevyempi ruoka. Mutta siis " vaan" perunaa. Lisäkkeitähän voi laittaa, lihapullia, nakkeja, kalapuikkoja tms...mutta ei oo sitten enään kasvisruoka.



Kasviksia saa lisättyä myös täyttämällä paprika riisi-jauhelihaseoksella ja uuniin.



Tuttujen lapset on tykänny tosi paljon kun teemme uunissa " kebabbeja" eli tikkuihin marinoitua lihaa, kirsikkatomaatteja, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa...monesti lapset söis vain lihat, mutta on kauniin värikästä ruokaa ja ajan kanssa tulee kasviksiakin maisteltua, siis lapsien.



Huomasin, että onpas vaikea keksiä ihan puhdasta kasvisruokaa, varmaan keitot ja laatikot ovat " helpoin" keksintö. Papuruoat on myös hyviä (amerikkalainen chili on papuruoka ja hyvää!) , pavuista tulee se proteiini eikä tarvitse lihaa.



...myös odottelen innolla lisää ehdotuksia

Vierailija

keskimäärin joka toinen päivä. Esikko syö leikkikoulussa ruoan joka sisältää lihaa/kalaa joten kotona sitten kasvisruokaa. Tykätään kovasti kaikki joten helppo tehdä kun ei kukaan nirsoile.



Birdy

Vierailija

Minullakin on sama ongelma etten osaa laittaa mitaan hyvaa ruokaa pelkista kasviksista, ainoana poikkeuksena tomaatti-sipuli-porkkana-spagettikastike. Usein teenkin sitten liharuokia, varsinkin kastikkeita ja pataruokia, siten etta korvaan ainakin osan lihasta kasviksilla. Siten lapsetkaan eivat huomaa syövansa kasviksia...meilla varsinkin esikoinen (3.5v) on ihan kauhean ennakkoluuloinen kasvisten suhteen, söisi varmaan aina pelkkia lihapullia ja kalapuikkoja jos saisi itse valita.



Tietaisiko kukaan sellaista hyvaa kasviskeittokirjaa, jossa olisi erityisesti lapsille sopivia helppoja kasvisruokia?

Vierailija

porkkana-parsakaalikeitto, porkkanainen linssikeitto (kookosmaidolla), itämaisia ruokia, erilaisia ruokaisia salaatteja, joihin myös savustettua tofua.



Soijanakoista suosikkini on Hälsans kök (kirjoitettiinkohan se noin..) pakastealtaasta, samoin hampurilaispihvit, pyörykät. Valkoisen riisin voi korvata Quinoalla (mielettömät ravintoarvot), hirssillä, tattarilla (oudompi maku).



meillä suosittu aamupuuro:

1 dl sesaminsiemeniä tehosekoittimeen, jauha ja lisää

1 dl auringonkukansiemeniä, jauha, lisää

3-4 banaania

3-5 dl pakastemansikkasosetta ja sekoitin päälle

jos tuntuu liian tiukalta seokselta ja sekoitin yskii, lisää tropic/valio omenamehua vähän kerrallaan.



Puuron tekeminen ei vie aikaa enempää kuin pikakaurapuuron keittäminen.



itämaisissa keittiöissä käytetään paljon kasviksia.

Vierailija

kokeiluista huolimatta en ole onnistunut kovinkaan monta kertaa. Olen kokeillut tehdä doijapyöryköitä ja kikhernepyöryköitä ja niistä tuli ihan kaameita, lapset ei syöneet ja en pystynyt minäkään. minäkin kaipaisin testattuja ohjeita, mitä voi tehdä :-)



kasvisruokia mitä meillä syödään_

-pinaattiletut (valmiit)

- porkkanaletut

-porkkanapaistikkaat (pakasteallas)

- tomaattikeitto

- porkkanasosekeitto

- tomaattipapukeitto (tohon tehtyyn tomaattikeittoon lisää purkista papuja)

- tomaatti-kesäkurpitsa-sipulivuoka (tätä lapset ei syö)



ihan heti ei tuu muuta mieleen... joten aika vähäistä on pelkkä kasviruoan syöminen..ikävä kyllä...

Uusimmat

Suosituimmat