Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen tässä viikon kärvistellyt kun kutittaa niin maan hiivatisti joka puolelta, tänään soitin sitten neuvolaan ja passittivat maksa-arvoja mittauttamaan. Mitäs seurauksia siitä on jos arvot ei ole kohdallaan? Olisikos teillä vinkkejä miten tämän kutinan saisi loppumaan? Kiitoksia jo etukäteen!Niksulainen ja masukki 34+1

Kommentit (4)

Kokeilehan mietoa kortisonivoidetta, jota saa ilman resptiä apteekista, sen käyttö on luvallista. Lisäksi kannattaa välttää suihkussa esin. hiustenpesuaineiden joutumista iholle. Hajusteeton pesuaine pyykille auttaa joitakin ja se että totuttelee viileämpään suihkuun. Myös ihonpesuaineiden vähentäminen minimiin vain " pakollisille" alueille auttoi mua. Edelliseen raskauteen sain lääkäriltä luvan käyttää zyrteciä ja se auttoi jo pieninä annoksina. Tässä raskaudessa kutitti nin kauan kunnes " jäin kiinni" sokerirasituksessa ja arvot saatiin kuriin.

Ei siihen taida apua olla. Itsellä sama vaiva jatkunu jo kauan. Varsinkin jalat, maha ja rinnat on verenpurkaumia täynnä kun joutuu raapimaan koko ajan. Olen yrittänyt rasvailla ihan tavan rasvalla mutta ei siitä oikein apua ole. Neuvolassa minulle sanottu vaan että on ihan normaalia kun iho venyy niin se kutiaa.

Meillä samat viikot menossa, minullakin 34+1 tänään.

RASKAUSHEPATOOSI ELI HEPATOGESTOOSI

Raskaushepatoosi on tavallisin raskauteen liittyvä maksasairaus. Sitä esiintyy noin 1 - 3 %:lla odottavista äideistä. Sairaus aiheuttaa intrahepaattisen kolestaasin, jonka syy on tuntematon. On arveltu, että raskauden aikaiset suurentuneet estrogeeni ja progesteronipitoisuudet ovat keskeisessa asemassa taudin patogeneesissa. Raskaushepatoosi on suvuttain esiintyvä, ja HLA-B8 sekä HLA-BW12-antigeenit ovat potilailla tavallisia. Sairaus alkaa tavallisesti III trimesterin aikana (joskus II trimesterin lopulla) keskimäärin 30. raskausviikolla. Raskaushepatoosi toistuu noin puolella potilaista seuraavissa raskauksissa.

Raskaushepatoosin vallitsevin oire on kutina, joka voi olla hyvin hankalaa etenkin öisin. Raskaushepatoosi aiheuttaa hyvin harvoin keltaisuutta. Muista kolestaattisista maksasairauksista poiketen Afos on yleensä vain vähän koholla ja gamma-GT saattaa olla täysin normaali. Sen sijaan sappihappojen suureneminen todetaan 10-100 kertaisena. Alat ja asat kohoavat harvoin yli nelinkertaisiksi, mutta joskus nämäkin nousevat huomattavasti aiheuttaen erotusdiagnostisia ongelmia muiden akuuttien hepatiittien suhteen.

Raskaushepatoosin ensisijaisena hoitona käytetään ursodeoksikoolihappoa (annos 15 mg/kg). Myös kolestyramiinia sekä deksametasonia on käytetty kutinan hoidossa. Odottavan äidin ennuste on hyvä ja tauti sammuu viikon sisällä synnytyksestä. Raskaushepatoosissa on todettu kuitenkin odottamattomia sikiökuolemia etenkin lähellä laskettua aikaa ja synnytys pyritäänkin käynnistämään viimeistään 38. raskausviikolla. Em. sikiöriskien takia tila vaatii tiivistä seurantaa äitiyspoliklinikalla.Eli seurantaan joudut jos maksa-arvoissa on häikkää, mutta osaavat hoitaa ja seurata tätä niin hyvin, että harvalle tästä enää nylyään ongelmia tulee.Nicki83:

Lainaus:


Olen tässä viikon kärvistellyt kun kutittaa niin maan hiivatisti joka puolelta, tänään soitin sitten neuvolaan ja passittivat maksa-arvoja mittauttamaan. Mitäs seurauksia siitä on jos arvot ei ole kohdallaan? Olisikos teillä vinkkejä miten tämän kutinan saisi loppumaan? Kiitoksia jo etukäteen!Niksulainen ja masukki 34+1
Itselläni oli esikoiseni kanssa n. viikolla 30, en muista tarkkaan vai oliko jo jonkin verran päälle 30 kamala kutina, jouduin heti äitiyspolille, josta sain lääkityksen ja synnytys käynnistettiinkin viikolla 38, koska raskaushepatoosissa voi tulla sikiökuolemia juuri loppuraskaudesta, eli kannattaa ottaa kutina vakavasti ja kertoa neuvolaan ja otattaa se maksa-arvot, sain heti lääkityksen Atarax, jolla kutina loppui, mutta hepatoosi voi olla vauvalle vaarallinen!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat