Seuraa 

OLISIN KYSELLYT ETTÄ NYKIIKÖ KENENKÄÄN VAUVAN,MEILLÄ NYT VAUVA 6KK PÄÄ,KÄDET TAI JALAT KUN VAUVA SYÖ RINTAA MAKUU ASENNOSSA.

OLEN HUOMANNUT ETTÄ MEIDÄN PUOLI VUOTIAALLE VAUVALLA JOSKUS,HARVOIN NYKII PÄÄ,TOINEN KÄSI JA JALKA HETKEN KUN SYÖ RINTAA. TÄMÄ NYKIMINEN KESTÄÄ VAIN HETKEN,

OSAAKO JOKU VASTATA,MIKSI.

Kommentit (13)

Minun 2,5kk pojan jalka nykii välillä syödessä makuuasennossa rintaa. Meillä ei ainakaan suvussa esiinny epilepsiaa, enkä ole osannut huolestua moisesta, koska se kuitenkin tapahtuu niin harvoin.

epileptisen oireilun syyt ovat moninaiset. Taustalta voi löytyä synnytyksen yhteydessä saatu lievä aivovamma, vaikea ruoka-aineallergia, joka muuttaa veren koostumusta oireita aiheuttaen. Myös perinnöllinen taipumus epileptiseen oireiluun on mahdollista, joskin harvinaista.

Varaa vauvallesi lääkäriaika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

se on aivan kivuton toiminpide missä ihmisellä laitetaan " lakki" päähän josta menee johtoja EEG-laitteeseen ja mieluiten halutaan sekä valveillaolokäyrää että unikäyrää, siksi pitää olla väsynyt sinne mennessään.Vauvalla kuitenkin poissuljetaan muita sairauksia ensin, seuraamalla sairaalassa näitä nykinöitä sekä ottamalla eri kokeita. Riippuu aivan lapsen kunnosta.Meillä nykinät kestäneet minuutteja ja ikäänkuin " jatkuneet" muuhun osaan kehoa. Lopulta muuttuneet kunnon krmpeiksi mistä ei sitten enään voi erehtyä. Lääkityksellä saatiin kuitenkin nämä kohtaukset kuriin aivan parissa viikossa, minkä vietimme sairaalassa.Älä nyt kuitenkaan turhia huoli jos kuitenkin olet puhunut lääkärin kanssa =)

Piti oikein tulla etsimään tämä että näkisin miten kävi, sen verran lähellä sydäntäni on nämä jutut!Eli aivan kuten lääkäri sanoi, jos esiintyy lasen nukahtamisvaiheessa, ei syytä huoleen pitäisi olla. Olethan kuitenkin tarkkana, ja seuraa jos nykinät lisääntyvät tai/ja esiintyvät hereilläollessaan. Meillä tilanne huononi varsin nopeasti, parissa päivässä, eli en usko että sinun tarvii kovin kauan " kytätä" tai hermoilla. JOS asia on jotain vakavempaa tulee muitakun oireita tai ainakin nykinät pahentuvat tai muuttuvat krampeiksi.Nyt kuitenkin näyttää siltä että teidän vauvalla ei ole mitään hätää, kiva juttu!Kaikkea hyvää teille!

...kun hän syö rinnalla ja on nukahtamaisillaan. Koko ruumis saattaa alkaa täristä. Käytiin lääkärissä, kun tuliekat kerrat 5kk iässä peräkkäisinä aamuina, mutta lääkärin mielestä ei ollut mitään vakavaa. Nämä vauvanykimiset ovat yleisiä ja ylleensä normaaleja. Kannattaa carmasti tutkia oman mielenrauhan vuojsi, mutta älä turhaan pelkää.

Meillä todettiin 6 kk pojalla epilepsia. Ensimmäiset oireet olivat heräämisvaiheessa vapina, ihan kuin olisi palellut, tätä tapahtui pari kertaa n. kuukauden sisällä. Sitten tuli käsien ja jalkojen nykimistä ja yksi rajumpi kohtaus, jossa meni taju. Pääsimme yksityisen kautta nopeasti tutkimuksiin ja lopulta oireiden perusteella todettiin paikallisalkuinen epilepsia.

Sinuna kyllä hakeutuisin lisätutkimuksiin, ihan jo oman mielenrauhan vuoksi.

Meillä lääkitys saanut kohtaukset lähes kokonaan pois, annostusta vielä hieman haetaan (ikää kohta 10 kk).

Poika on kaikin puolin iloinen (oikea hymynaama) ja reipas, normaalisti kehittynyt (myös meillä opittiin kääntyminen 3 kuisena).

Tutkia kuitenkin kannattaa, koska hoitamaton epilepsia voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä.

Mutta kannattaa muistaa, että monilla lapsilla on ihan muitakin vapinoita kuin epilepsia., mutta se on yksi vaihtoehto.

Epilepsia ei periinny!!

Ainoastaan tietynlainen hyvänlaatuinen lapsuusajan epilepisan muoto, eli juuri se mikä meidän suvussa on. Eri asia on että joissain suvuissa on alhaisempi kynnys krampata ja saada nykinökohtauksia, joka ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita että se " periytyy" .Vaikka suvussa ei olisi kellään epilepsiaa kannattaa huolestua jos edellä luettelemat kriteerini täyttyvät.Nykimiseen ja krampamiseen kun on olemassa LUKEMATTOMAN monta eri syytä kuin pelkästään epilepsia, joita en rupea tässä nyt luettelemaan tai ketään pelottelemaan. Siksi näihin kannataa aina itse suhtautua pelonsekaisella kunnioituksella, eli turhasta ei tarvi hermoilla, mutta syystä pitää tutkia.On myös olemassa todella paljon hyvänlaatuista nykimistä, joita myös omilla lapsillani ollut, eli nykinät voivat myös olla aivan vaarattomia. Pointtina se että ei sitä itse pidä lähteä päättelemään!//=)nenn

OLISIN KYSELLYT SERKEY10 YM ,KUINKA TEILLÄ ON TUTKITTU VAUVAN EPILEPSIAA.

JA TE JOILLA TODETTU JA OLI VAUVALLA NYKIMISTÄ KESTIKÖ SE KERRALLA KAUAN VAI.

KERTOKAAHAN.

Meillä EEG:ssä ei näkynyt mitään, lisäksi otettu pään magneettikuva (siinä löytyi kystä, joka todennäköisesti ei kuitenkaan ole meillä epilepsian aiheuttaja). Eli meillä ei kokeista löytynyt varmaa vastausta.

Meillä kohtaukset lyhyitä, monesti alle minuutin - max 2 min. Tulevat lähes aina joko heräämis tai nukahtamis vaiheessa ja tämä on kuulema hyvin tyypilistä.

Kohtaukset olivat esim. toisen käden ja jalan nykimistä, joskus saattaa myös pää nykiä. Vakavammissa menee tajua, mutta yleensä ei. Lievimmät huomaa vain läheiset, kun niissä poika menee vaisuksi ja on omissa maailmoissaan, tällöin usein jokin/jotkut raajat menevät veltoiksi. Kohtaukseen jälkeen on normaalia väsyneempi ja viihtyy vain sylissä jonkin aikaa.

Kun ensimmäistä kertaa olin kohtauksista lääkäriin yhteydessä, totesivat että tutkimaan lähdetään jos kohtauksia on ollut vähintään 3.

TK ääkärien kanssa toimiessa kannattaa huomioida, että heillä on monesti hyvän vähän kokemusta pienten lasten epilepsiasta ja siksipä mekin lähdimme apua hakemaan yksityisen kautta, kun epäilys taudista alkoi vahvistua.

KIITOS JO VASTAUKSISTA.

SOITTELIN ILTAPÄIVÄLLÄ NEUVOLAAN JA SITTEN VIELÄ PÄIVYSTYKSEEN PÄIVYSTÄVÄLLE LÄÄKÄRILLE, MEINASIVAT ETTÄ TUSKIN MITÄÄN VAKAVEMPAA KUN KUN KESTÄÄ VAIN VÄHÄN AIKAA JA EPÄILIVÄT ETTÄ LIITTYY JOTENKIN NUKAHTAMISEEN,AIKUSETKIN SÄPSÄHTÄVÄT,PIENILLÄ VOIS OLLA TÄRINÄÄ.

TOKI TÄYTYY SEURATA JOS ALKAA LISÄÄNTYY TÄRINÄT.EN OLE HUOMANNUT KOSKAAN HEREILLÄ OLLESSA MITÄÄN. PIENOKAISELLLAMME OLI VIIME ´VIIKOLLA PUOLEN VUODEN LÄÄKÄRINEUVOLA,MUTTA EN MUISTANUT SILLON KOKO ASIAA.

LÄÄKÄRI TUTKI SILLON VAUVAN JA KAIKKI OLI OK.

MUUTEN VAUVA ON NORMAALI,OPPI KÄÄNTYMÄÄN ENNEN 3KK IKÄÄ,PYÖRII NAPANSA YMPÄRI JA OIKEEN SEURALLINEN ON. JOSPA TÄMÄ EI MITÄÄN OLISI.

TOKI SITÄ AINA PELKÄÄ JA MIETTII KAIKKEA.

KIRJOITELKAA JOS ON KOKEMUKSIA.

eli nykinät ovat tutkittava jos niitä esiintyy: valveillaolleessa ja/tai ne ovat epäsymmetrisiä. Tämä ainakin sääntönä vauvoilla. Mutta edelleen olen sitä mieltä että jos nykinät alkaneet nyt 6 kk ikäisenä, paras on viedä tutkimuksiin!!

Meidän neljästä lapsella kahdella on ollut tuota lapsuusajan epilepsiaa, joista molempien nykinät alkaneet jo synnärillä. Toisella oli (ikää nyt 8v) lääkitys 1½vuotta ja toisella ei ollenkaan. Meillä oli lähinnä näitä uni´nykimisiä mitkä nykyään lasketaan hyvänlaatuisiksi.Jos minä olisin sinä lähtisin heti soittamaan terveyskeskukseen ja kysyisin sieltä asiantuntevaa neuvoa, näin netissä kun ei aina osaa oikein vastata oikein. Asian ei tarvi olla vakavaa, mutta kyllä aina nykiminen on tutkittava. Nyt pitää mennä, voin kirjoitella lisää myöhemmin!

eli hyvänlaatuisesta kertoo myös se jos nykinä loppuu heti siihen että ottaa kiinni siitä raajasta joka nykii.

Eli jos nykinöitä esiintyy symmetrisesti, ne on lyhytkestoisia (sekunteja) ja ne esiintyvät nukkuessa, lisäksi loppuvat jos ottaa kiinni raajasta, eli yleensä syytä ole jatkotutkimuksiin. Mutta sen verran paljon tiedän nykyään epilepsiasta ja nykyinöistä että varmasti kehoitan käymässä lääkärissä, varmuuden vuoksi, jos lapsi on hereillä nykinöitten aikana ja ne lisääntyvät!!Tule kertomaan kuinka kävi=)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat