Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yksityisiä lääkäripalveluja käyttävät, viettekö nuhaisen vauvan lastenlääkärille vai korvalääkärille?

Vierailija

Sivut

Kommentit (21)

mutta nykyisin kun on korvissa putket, ja toistuvia korvatulehduksia, vien mielummin saman tien sille samalle korvalääkärille. Jos ei ole tulehdusta, parempi niin. Samallahan tuo katsoo sinne kurkkuun ja kuuntelee keuhkot ja katsoo nenäänkin.Ehkä pidän lastenlääkäriä ikäänkuin yleislääkärinä, jonne mentiin ihan missä vaan vaivassa (sai sieltä antibiootit korvatulehdukseenkin), mutta spesialistille mennään vasta sitten kun on joku todettu ongelma.Ja kutsukaa vaan hermoheikoksi, mutta kyllä minä jo pahasta nuhasta vien lapsen lääkäriin, oli sitten pitkittynyt tai ei. Ja koskaan ei ole lääkäri yksityisellä kieroon katsonut (sanon että tulin varmuuden vuoksi tarkistamaan ettei ole mitään isompaa). Siitähän heille maksetaan...

eli jos et itse ole lääkäri ja tiedä että lapsella on korvatulehdus, niin tietty eka lastenlääkärille, senhän sä tiiät et tää ihminen on lapsi!:)

lapselle kehittyi liimakorva, koska korvatulehdus oli kivuton ja muuten oireeton ja siihen ei määrätty antibioottia vaan ainoastaan jälkitarkastus, jossa taas huomattiin, ettei ole parantunut, mutta kun muita oireita ei ollut niin kateltiin vielä, kunnes lopulta kolmannella kerralla sai antibiootin, josta ei sitten ollut enään apua, koska oli jo liimakorva ja jouduttiin laittamaan putket.

meille alansa huippu korva/kurkku-spesialisti määräsi 3-vuotiaalle tytölle kurkunpään tulehdukseen antibioottokuurin. No, eihän se tietenkään purrut...

Kyllä lääkäritkin tekevät virhearviointeja ja turhia antibiootteja todellakin määrätään ja paljon!

Korvatulehdusta pelätään liikaa.Ystäväni lapsi oli normaalissa lääkärineuvolassa. Lapsi oli kuumeeton, tyytyväinen ja terveenoloinen. Lääkäri tarkasti korvat ja löysi aikansa tiirailtuaan hiukan punoitusta. Määräsi antibioottikuurin. Miksi? Miksi tyytyväiselle, hyvinvoivalle lapselle määrätään antibioottikuuri? En ymmärrä miksi sitä tulehdusta täytyy väen vängällä etsiä. Joku aika sitten tuli ohjelma lasten korvatulehduksista. Useampi korvalääkäri sanoi, että 95% korvatulehduksista paranee ilman antibioottia. Moni lapsi joutuu antibioottien johdosta turhaan tautikierteeseen, kun pienen tulehduksen voisi ohittaa kipulääkkeellä.

Missään nimessä en sano, etteikö sairasta lasta tulisi lääkitä. Ehdottomasti tulee! Mutta ehkä JOKU ymmärsi pienen pointinkin.

Lapseni korvalääkäri kertoi että hänellä asiakkaana lapsi joka syönyt 13 (!!!!) kuuria peräjälkeen. Nyt vanhemmat toivat hänelle ja hän laittoi heti putket. SAnoi että jos ei pari kuuria tehoa,turha koittaa vielä pari lisää.EKan tukehduksen jälkitarkastuksessa sanoi että lapselle tullut liimakorvat kumpaankin korvaan ja suoraan vaan putket. En usko että tk-lääkäri tai lastenlääkäri olisi toiminut näin ammattitaitoisesti,valitettavasti!

niin ilman muuta korvalääkärille. Vain hän näkee kunnolla korvaan ja antaa asianmukaista hoitoa. Jos on muuta vaivaa niin joko lastenlääkäri tai jokin muu erikoislääkäri.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat