Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

suosittele vähän pidempää lastenkirjaa iltasaduksi

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Luimme 4- ja 6-vuotiaille tytöille Onnelia ja Annelia jatkokertomuksena iltasaduksi. Tykkäsivät kovasti. Mikä muu pidempi kirja sopisi iltasatukirjaksi? Ei saa olla liian jännittävä (unet menee), ja voisi olla kuvia ainakin silloin tällöin mielenkiinnon lisäämiseksi. Osaatteko suositella jotakin?

Kommentit (14)

Vierailija

Jukka Parkkisen Korppi-sarja (ainakin kolme osaa) naurattaa niin lapsia kuin aikuisiakin. On niissä jänniäkin kohtia, mutta niinhän on Onnelissa ja Annelissakin. Mieletöntä verbaali-ilotulitusta ja kivat (mustavalkoiset) kuvat.Toinen mahdollinen voisi olla Heinähattu ja Vilttitossu -kirjat, joihin en kyllä itse ole vielä päässyt tutustumaan (esikoinen vasta 2). Niitä kehutaan kovasti.

Vierailija

Nalle Karvatassut ja Karhukirjeitä-kirjat, joiden koko nimiä en valitettavasti muista, mutta löytyvät varmasti kirjaston hakukoneelta. Peukaloisen retket eli Nils Holgersson saattaa olla liian jännä?

Vierailija

on ehdoton 2-vuotiaan suosikki. Meillä on muitakin kirjoja, joita kuuntelee, mutta Nalle Puhin -sarjaa olevat kirjat menevät parhaiten. Siinä sarjassa on ihan eri pituisia satuja mutta " yllätysjuhlat" on hyvä pituus meille. En ihan tiedä, miten pitkiä tarkoitat?Suomalaisessa oli tarjouksessa kirja nimeltä " Kilppis ja kaverit" , meillä sekin nyt ja kivan pituinen.

Vierailija

Täti Vihreä, täti Ruskea ja täti Sinipunainen, viisi samohin henkilöihin liittyvää satua, lisäksi muita tarinoita, osa on runomuodossa. Aivan ihania. JOka toinen sivu on yleensä kuva ja tekstiä jaksoi oma tyttäreni kuunnella 3 1/2 vuotiaasta alkaen.l

Vierailija

enpä jotenkin lukenut kysymystäsi tarpeeksi tarkkaan ja huomannut, että kysyit kirjaa 4- ja 6-vuotiaalle. Miten olisi Peppi Pitkätossu?

Vierailija

Meillä on nyt 7-vuotias tyttö, jolle nämä pidemmät kirjat ovat maistuneet noin puolitoista vuotta. Muun muassa on luettu Astrid Lindgrenin kirjoista Marikki, Veljeni Leijonamieli (aika jännä kyllä, että suosittelen lukemaan ensin itse ja arvioimaan. On kyllä niin hyvä, että uppoaa aikuiseenkin!), Ronja Ryövärintytär. Lisäksi olemme lukeneet Oiva Paloheimon Tirlittanín (vähän erikoinen mun mielestä näin nykymittapuulla, mutta tyttö tykkäsi). Marvi Jalon Kissojen taikayö oli hyvä ja vähän jännä. Nyt olemme lukemassa Aili Somersalon Mestaritonttua (muistan lapsuudestani todella hyvänä kirjana, on myös hiukan jännä, mutta ei ehkä liikaa kuitenkaan). Muita ei nyt tähän hätään tule mieleen.. Mutta tyttö nauttii suunnattomasti lukemisesta! Ja monista kirjoista jää mieleen juttuja, joita muistelee vielä pitkän ajan päästä. Kirjoissa olleiden tapahtumien perusteella on sitten helppo puhua vaikeistakin asioista, kuten kuolemasta, jota käsitellään Veljeni Leijonamielessä.Lukemisen iloa!

Vierailija

kirjoittaja Janosch. Useampi tarina, mukana myös kuvia. Uskon, että menee monen ikäiselle lapselle. Meillä on jaksanut kolme vuotiaskin kuunnella, viisi vuotias tykkäsi todella paljon! ja äidistä tarinat olivat mukavia!

Vierailija

kirjat ovat tosi ihania: Takuumiehet, Krokotiili Gena. Iltasatusuokkina meillä nelivuotiaalla ovat nyt eläin-tietokirjat, niitä selaillaan ja luetaan vaan sieltä täältä.

Vierailija

Limperin kadun Ilona (kirjoittajaa en muista)

Räsänen: Anne atolleilla (tai etelämerellä), Marjaana Madagaskarilla

Virtanen:Selja-sarja

Vierailija

Uppikset on iltasatusuosikkeja omasta lapsuudestani. Vieläkin tulee hyvä mieli, kun muistelen noita iltasatuhetkiä yhdessä äitini ja sisarusteni kanssa.Muista ikivihreistä ei mieleen tule kuin Hyppelihiiri Myökkipyökkimetsässä.

Vierailija

Ehkä sinullakin on se missä kaikki ovat samoissa kansissa, aivan ihana : )Eemelin metkut ym., Peppi-kirjat, Tonttu-kirjat, Kunnaksen koiramäet ym.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat