Seuraa 

Niin, meillä on tyttö paria päivää vaille 9kk ja potta otettiin käyttöön kun tytöllä oli ikää 8kk+1vko. Ekalla istumiskerralla vähän itketti ja hirvitti, tokalla kerralla meni jo paremmin ja kolmannella kerralla loihti sinne sekä pissan että kakan! Ja sitähän kovasti hurrattiin ja tämä äippähän liikuttui kyyneliin asti:) Nyt tyttö tekee joka päivä pissat ja kakat pottaan, vaippoja menee enää 3-4 päivässä. Haluaisin siis teiltä muilta mielipiteitä siitä, että onko tyttömme liian nuori potalle? Kun vanhanaikainen tätini on kovasti sitä mieltä.....

Kommentit (6)

9,5 kk istuu jo hyvin potalla

Aina vaipanvaihdon yhteydessä yleensä lirut tulee.

Potta on vessassa eikä meillä harrastella potalla istuttaessa (ei siis lueta ym)

vaan tehdään ja pois samantien. Tuplilla aika oli sellainen että toinen potalle ja toiselta vaipat pois ja potalle sitten jo eka pois potalta eli vauhtia oli mutta nopeasti oppivat että potta on ja mitä sillä tehdään.

ainakin näin meillä on oltu täysin kuivana n. 2v (joskus tulee vahinkoja -tietysti)

Oikeasti päiväkuivaksi oppi 2½-vuotiaana, kokonaan kuivaksi vähän päälle kolmen ikäisenä.Älkää sitten hämmentykö, jos lapsenne ottavat takapakkia jossain vaiheessa eivätkä suostu potalle enää. Jotkut lapset vain ovat sellaisia, että potta alkaa jossain vaiheessa kammottaan/vierastuttaan. Sekin kausi menee ohi :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meilläkin menee 4 vaippaa päivässä, vaikkei pottaa käytetäkään. Tuli vaan tuosta ekasta kirjoituksesta mieleen... Vaippa vahdetaan n. klo 8, 12, 16 ja 20. Joskus 5 vaippaa.

meillä meni vaippoja n. puolet enemmän ennen ku tyttö oppi tekemään potalle, 6-8 päivässä. Että eiköhän se ole ihan yksilöllistä kuinka paljon niitä vaippoja menee. Teillähän varmaan menee sitten tosi helpoksi kun alatte opetteleen potalle, jos ilman pottaa menee vain 4 vaippaa... Hmmmm.......

Hei!Tyttösi ei ole todellakaan liian nuori potalle. Meillä on pikkasen yli kahdeksan kuukauden ikäinen poika ja potalla istuttu jo kuukauden verran. Heti kun oppi istumaan, niin laitoin potalle unien ja ruuan jälkeen ja niin teen edelleenkin. Myös meillä niinkuin teillä on vaippoja säästynyt kummasti.Olen itse sitä mieltä, että mitä aikaisemmin aloittaa potalle tutustumisen on kuivaksi opettelu sitten myöhemmin helpompaa... Tämä voi olla näin tai sitten ei.. ainakin pojalla on hauskaa ja vaippoja säästyy. On päiviä milloin pottaan ei tule mitään, mutta on päiviä, jolloin on kuiva vaippa koko päivän ja yön... Päivä kerrallaan harjoitellaan ja hurrataan kun onnistutaan!Jatketaan pottailua hyvillä mielin!Potalla istuminen vaatii todellakin hieman tasapainoa, meillä on sellanen ihan peruspotta, missä ei oo kovin kummosta selkänojaa. Poika tekee nyt kaikki kakat pottaan, koska hänellä on niin kova vatsa, että kakkiminen muuten on tosi hankalaa. Vien hänet potalle aina vaipanvaihdon yhteydessä ja nykyään tulee usein myös pissat pottaan. Pottaharjoittelu aloitettiin kun poika oli 9kk ja nyt hän on jo vuoden ikäinen. Aiemmin istuin lapsen vierellä kylppärissä kun hän oli potalla, mutta nykyään hän haluaa pottarauhan: annan hänelle jonkun lelun käteen ja hän saa jäädä rauhassa kakkimaan..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat