Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keksikää mulle ruokalista 6 päiväksi + kahvileivät, ohjeet mukaan kiitos!! 4 aikuista

Vierailija

Kommentit (11)

Vierailija

Päivä 1

Makaroonilaatikkoa

Pakastepitsaa



Päivä 2

Maksalaatikko

Kalapuikot ja ranskalaiset



Päivä 3

Liha-perunalaatikkoa

Pasta+valmis bologneseklastike



Päivä 4

Pinaattiohukaiset

Einslihapullat + pussimuusi



Päivä 5

Hernekeitto

Valmis lasagne



Päivä 6

Kaalilaatikko

Ja illalla sitten satsaat ja kuorit keittoperunat ja kärvistelet jotain lihaa.



Helppoa! Ohjeet löytyy pakkauksista. Lisäksi kannattaa muistaa ostaa ketsuppia ja voi myös tarjoilla tomaattia ja kurkkua.



Vierailija

En ole ap, mutta en ymmärrä mitä järkeä on käydä ilkeästi kommentoimassa ap:n pyytöä, jos ei itse halua antaa niitä reseptejä. Näistä on muillekin iloa kuulkaas!!

Vierailija

BROILERIKIUSAUS

400g broilerisuikaleita ruskistettuina

1 kg perunasipuliseosta

pippuria

reilu tl suolaa

5 dl ruokacremea

Perunasipulit ja broilerisuikaleet kerroksittain vuokaan, mukaan myös mausteet. Creme kaadetaan päälle ja paistetaan 200 asteessa n. tunti.



Puolukkapiirakka



Pohja:

150g margariinia

1dl sokeria

1 muna

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta



täyte:

1 purkki kermaviiliä

0,5 dl sokeria

1 muna

2tl vaniljasokeria



pinnalle puolukoita tai mustikoita



vatkaa rasva ja sokeri, lisää muna ja lopuksi kuivat aineet.

painele taikina lasisen piirakkavuoan pohjalle, kaada päälle keskenään sekoitetut täyteainekset ja ripottele pinnalle marjat.

paista 200 asteessa puolisen tuntia.







Chili Con Carne



400-500 g jauhelihaa

3/4 tl suolaa (noin)

1/2 tl mustapippuria

2 valkosipulin kynttä

2 sipulia

1 rkl voita tai margariinia

1/2 - 1 tl chilipippuria (maun mukaan)

1 tölkki (400g) tomaattimurskaa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 tölkki (400 g) vaaleita papuja



Ruskista sipuli rasvassa ja lisää chilipippuri. Murenna jauheliha pataan, ruskista se hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattimurska liemineen joukkoon (ja valkosipuli). Kuutio peratut paprikat pieniksi kuutioiksi ja sekoita pataan. Hauduta miedolla lämmöllä 20-30 min. Lisää viimeeksi pavut, kuumenna 5-10 min.

Tarjoa riisin kera.



Toscapullat

Tämä ohje kopioitu Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset.



100g margariiniä tai voita

5 1/2 dl vehnäjauhoja

2tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1/2 dl sokeria

2 dl maitoa

25g hiivaa



TÄYTE

25g margariiniä tai voita

2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria



KUORRUTUS

75g margariiniä tai voita

1dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl maitoa

100g mantelilastuja



1. Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet.

2. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja lisää seokseen. Alusta taikina tasaiseksi.

3. Kauli taikina 35x50cm levyksi.

4. Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri-vanilliinisokeriseos.

5. Kääri levy rullaksi. Leikkaa siitä noin 2 1/2 cm:n levyisiä paloja ja pane palat paperivuokiin. Anna kohota peitettynä.

6. Paista pullia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 5 minuuttia.

7. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen sokeri, vehnäjauhot ja maito. Anna kiehahtaa ja sekoita joukkoon mantelilastut.

8. Jaa seos puolikypsien pullien päälle, auta levittämistä haarukalla. Jatka kypsennystä uunin ylimmällä ritilätasolla 7-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin vaaleanruskea.





Paistiruukku + perunat



800g karjalanpaistilihaa

170g pekonia

2 sipulia

3 valkosipulia

3 porkkanaa

2dl ruokakermaa

4dl omenamehua



200`c 2h



vadelma-omenaneliöt

uunipannullinen

6 omenaa

2 munaa

500g maitorahkaa

2dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

3-4dl pakastevattuja

0,5dl sokeria

perustaikina

8dl vehniksiä

4dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tlvaniljasokeria

250g voita tai marg sulatettuna

Pohjataikina:

puolet pohjataikinasta

1 muna

2dl piimää

Pintamuru:

puolet taikinasta



Poista ompuista kodat, kuori ja viipaloi.

sekoita täytteen munat, rahka, sokerit ja sitrmehu keskenään.

Valmista perustaikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää rasva. Jaa taikina kahteen osaan.

sekoita toiseen osaan muna ja piimä. Kaada tämä taikina leivinpaperille uunipellille.

Levitä rahkaseos pohjalle, nostele päälle omppuviipaleet. Kierittele vadelmat puolessa desissä sokeria ja ja ripottele ne omppujen päälle.

Murustele päälle loput perutaikinasta.Paista 200 asteessa n 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut selvästi väriä.





Tomaattinen jauhelihakeitto



250g jauhelihaa (kanaa, nautaa) yms.

1pss pakastesipulia

1.5l kasviksia suikaleina

13dl vettä

1tl paprikajauhetta

2tlk (a70g) vahvaa tomaattisosetta 3 lihaliemikuutiota

2dl pätkäspaghettia

2dl ruokakermaa 15%

1dl persiljaa



Maailman paras pannari



8dl maitoa

4dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

1tl suolaa

1tl leivinjauhetta

1tl vanilijasokeria

2kpl kananmunaa

loraus rasvaa



Itse teen niin, että sekoitan kaikki kuivat aineet ensin kipossa. Sitten laitan joukkoon puolet maidosta ja sekoitan tasaiseksi. Sitten munat ja loraus ruokaöljyä, ja loput maidosta. Näin saan taikinasta tasaisen. En seisota taikinaa sen kummemmin, suoraan uuniin vaan, lämpöä 200 astetta ja 30 minuuttia.

Ja tosiaan kannattaa seurailla välillä haarukka kädessä, että nousevat kuplat saa puhkaistua!!





Kirjolohipasta



nauhapastaa tms.

n. 200g kylmäsavustettua kirjolohta (itse ostan palan ja pilkon siitä, valmiit suikaleetkin varmaan ihan ok)

2 dl kermaa tai ruokakermaa

sipulia

(valkosipuli)

suolaa

öljyä tai voita



Keitetään pasta ohjeen mukaan

Sillä aikaa, kun pasta kiehuu tehdään kastike.

Pilkotaan sipuli ja kala

Kuullotetaan sipulia rasvassa

Lisätään kala, annetaan sen kypsyä kunnes se on " vaihtanut väriä"

Lisätään kerma

Maustetaan maun mukaan, kylmäsavustettu kala antaa paljon makua, joten ei kaipaa paljoakaan mausteita, valkosipuli voi antaa kivan lisän,

Annetaan hautua hetki.



Amerikkalaiset suklaamuffinssit

(n. 12 kpl)



100 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

100 g suklaata (joko tummaa tai vaaleaa, itse käytän Fazerin sinistä)



Koristeluun:

100 g suklaata

(kaakaojauhetta)



Tee näin:

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.



Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin tai muffinssipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.



Sulata suklaa. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuita suklaajuovia muffinssien pinnalle. Anna jähmettyä ja koristele lopuksi vielä kaakaojauheella.



Korostan siis vielä, että näitä ei voi tehdä ns. normaaleihin muffinssivuoksiin, taikina on niin tanakka, että leviävät. Tai ainakain pitää panna pari-kolme vuokaa päällekäin, että kestää:)







kanakeitto

Ohjeessa määrät eivät ole kovin tarkkoja, voi vaihdella maun mukaan ja maustaa lopussa kun tarkistaa maun.



1pss Amerikan sekoitus -kasviksia tai vastaavia

300g suikaloitua hunajamarinoitua kanafilettä

1/3 pakettia tummaa Koskenlaskija -sulatejuustoa

2dl pastaa (esim. kierrepasta käy hyvin, miksei makaronikin)

suurukseksi Maizenaa pari rkl maun mukaan

mausteeksi currya ja vaikkapa loraus soijakastiketta



- Kiehautetaan 1 litra vettä

- kasvikset ja pasta joukkoon

- ruskistetaan kanasuikaleet

- lisätään kasvisten ja pastojen joukkoon juusto (kun paloittelee juuston niin se sulaa joukkoon nopeammin)

- lisätään kattilaan ruskistettu kana

- maustetaan ja annetaan kiehua niin kauan että pasta on pehmeää

- lisätään vettä jos tuntuu että tarvitsee lisää nestettä

- suurustetaan tarvittaessa (esim pari ruokalusikallista Maizenaa tekee vähän paksumman

keiton)





ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU



200 g margariinia

3,75 dl sokeria

3 munaa

5 dl jauhoja

0,5 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,75 tl muskottipähkinää

1 tl kanelia

1 tl vaniliinisokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl hasselpähkinöitä, hienn.

2 dl kuorukermaa (vaahdot.)



Valmistus:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Sekoita jauhoihin mausteet,sooda ja pähkinäjauhelma, lisää jauhoseos rasva-sokeri- munavaahtoon.

Lisää lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen taikinaan.

Paista +175 C:ssa noin 1 tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Uusimmat

Suosituimmat