Vierailija

Miten ihmeessä pitää reagoida teilu 1-vuotiaan tottelemattomuuteen? Siis jos on paikkoja joihin ei kerta kaikkiaan saa mennä (pakastimen virtakytkin, myrkylliset marjapensaat ulkona ym...) Mulla menee ihan oikeesti hermot niin uskomattomalta kun se voi tuntuakin, kun poika 1 v 3 kk ei tottele. Olen mennyt ottamaan pois, sanonut ei ainakin miljoona kertaa mutta hän vain naureskelee ja menee just samoin tein takaisin kiellettyyn paikkaan. Miten siis OIKEAOPPISESTI tulisi toimia?

Kommentit (7)

Kun kiellät jotain, niin älä tee sitä niin että laspi kokee sen hyväksi keinoksi saada huomiosi. Eli: anna lapselle tarpeeksi huomiota (positiivista) kun käyttäytyy hyvin, ja sitten kun kiellät jotain, älä tee siitä iso show, vaan ihan " asiallisesti" kiellät, ja samalla lakkaat antamasta sitä positiivistä huomiota. Eli yksinkertaistettuna: kun lapsi käyttäytyy, osallistu leikkeihin, kehu jne, kun kiellät, niin sano ei ja käännä selkäsi, mene pois tai osoita jollakin muulla tavalla että huomiota ei tipu jos ei käyttäydy.kuullostaa itsestäänselvältä, mutta oma vaimoni esim. ei tätä tajua, ja olen huomannut että monet naiset tekevät kieltämisestä ison jutun -> lapsi saa huomiota, voi jopa kokea sen hauskaksi leikiksi. Helposti se myös johtaa turhaan huutamiseen, mikä sen lisäksi ettei se ole kenestäkään kivaa aiheuttaa sen että se huutaminen kärsii inflaation, eli silloin kun sitä " travitsee" se ei toimi toivotulla tavalla.Tällainen neuvo siis tältä kasvatusgurulta (jonka vaimo pitää hulluna/vastuuttomana kun vain sanoo ei ja käntää selän, sen sijaan että alkaisi huutamaan ja juoksemaan perässä, kantamaan ja painimaan yms....)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos ei tottele. Ensin sanotaan että jos vielä teet tuon kielletyn jutun niin se ja se lelu laitetaan ulos/kaappiin. Ja sitten jos on jatkanut kiellettyä toimintaa niin ko. lelu on laitettu ulottumattomiin. Meillä on toiminut heti 1-v iästä lähtien. Ensimmäisellä kerralla tosin uskoi vasta kun 3. lelu laitettiin ulos. Sittemmin on useimmiten auttanut kun on kysytty lapselta, että laitetaanko auto pihalle. Lapsi on vastannut että ei laiteta ja on lopettanut kielletyn puuhansa. Joskus toki pitää laittaa useampiakin leluja pois ennen kuin tottelee.Kieltämistä ja lapsen pois kantamista meilläkin ensin oltiin kokeiltu erittäin huonolla menestyksellä.

Vierailija:

Lainaus:


(jonka vaimo pitää hulluna/vastuuttomana kun vain sanoo ei ja käntää selän, sen sijaan että alkaisi huutamaan ja juoksemaan perässä, kantamaan ja painimaan yms....)
Lapsi jää auton alle tai syö jotain myrkkyä ja kasvattajaguru-isä vain rauhallisesti sanoo ei ja lähtee kävelemään pois...Ei lapsesta huolehtimisessa ole mitään vikaa!!

ja vanhempien tehtävä on YKSINKERTAISESTI hakea se muksu kiellon jälkeen pois sieltä ja siis se sata kertaa....usko pois se kannattaa ja kantaa hedelmää jo jonkin ajan kuluttua.....mutta muista: jos kiellät niin hae se lapsi myös pois sieltä, että kieltosi myös tarkoittavat jotakin ja niistä pidetään kiinni. kohta saat poimia " kypsän" hedelmän eli lapsi uskoo jo sanomistakin.

t.kahden uhmaikäisen pojan äiti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat