Vierailija

näyttääkö aina sivun jos kyseinen sana on jollain web sivulla? Eli suomeksi: kirjoitin googleen erään sanan, jonka tiedän olevan internet sivuilla, vaan hänpä ilmoittikin että ei löydy yhtään sellaista sivua. Onko näin?

Kommentit (4)

en tiedä tarkkaan hakuperusteita, mutta ei tosiaankaan hae koko internetiä läpi sana sanalta. voisi kestää pari kuukautta per haku...

Google indeksoi sivuja, eli käy niitä koko ajan läpi ja tallettaa muistiin mitä milläkin sivulla on. Hakua ei siis tehdä joka kerralla uudestaan (tästä johtuu nopeus).Sivuja voidaan estää indeksoitumasta googleen eri tavoilla. Kaikki eivät halua esim. omien kotisivujensa näkyvän ulkopuolisille ihmisille. Lisäksi sivut, joita ei ole linkitetty mihinkään (esim. omat kotisivuni) eivät indeksoidu, koska google ei tiedä niiden olemassaolosta. Toki tällaisenkin sivun voi itse ilmoittaa googlelle, ja näin saada sivunsa mukaan indeksointiin. Sivu voidaan myös rakenteellisesti tehdä niin, että sivulla ei ole lainkaan tekstiä (koko sivu on flash-animaatiota tms.) ja näin google-parka ei voi tietää mitä sivulla on.Näin minä olen asian ymmärtänyt, korjatkoon ken tietää paremmin. :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sitten, googlen avulla ei aina löydä sivuja, jotka on tietokannoissa - esim. tieteellisiä artikkeleita ei välttämättä löydä googlella, vaan ne on haettava tietokannan omalla hakujärjestelmällä. vielä, google luokittelee sivut mm. sen mukaan kuinka paljon sivulle on viittauksia muilta sivuilta. jos sivulle ei ole lainkaan viittauksia muualta, google ei välttämättä löydä sitä lainkaan (tästä en kyllä ole ihan varma).summa summarum: on googlen ulkopuolistakin internettiä - ja vaikka kuinka paljon!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat