Untuvikko näissä.. Mitä tarkoittaa, että spermassa on vasta-aineta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sellaisen kuulimme tänään muutaman muun ikävän seikan lisäksi. Eipä taida olla kovin hyvä juttu? Sperma ei muutenkaan ilmeisesti ollut parhainta mahdollista laatua,sillä hyvin liikkuvia siittiöitä oli n 20% ja vähän huonommin liikkuvia alle 20% Näiden summaksi tuli alle 50% ja sen pitäisi olla yli, eikö niin?

Auttakaa ymmärtämään.. Lääkäri ei vielä kertonut tarkemmin, kun tutkimukset vielä jatkuvat. Olemme menossa varjoainekuvaukseen, joka ei ilmeisesti ole kiva kokemus?!

Ärsyttäääää...........

Kommentit (1)

Omakohtaisia kokemuksia ei ole, mutta netistä löysin jotain tietoa.Perhesuunnittelun sivuilta löytyi jotain:

http://metku.net/~pesu/hedelmattomyys.htmlmyös täältä löytyy hyvin tietoa:

http://groups.msn.com/lapsettomuus/Ja tämä oli mielestäni valaisevasti kerrottu:

" Siittiövasta-aineetSiittiöt ovat niitä tuottavan elimistön kannalta ¿vieraita¿ soluja, koska ne sisältävät vain puolet normaalista kromosomimäärästä. Verenkiertoon joutuvat siittiöt tai niiden osat voivat siten aiheuttaa immuunireaktion, jossa syntyy siittiövasta-aineita. Siksi siittiöiden tuotanto tapahtuu yleensä ¿immunologisen esteen¿ takana kiveksissä. Joillakin miehillä siittiöitä tai niiden ainesosia pääsee kuitenkin tämän esteen läpi, jolloin ne stimuloivat siittiövasta-aineiden muodostusta. Siemennesteeseen päästyään nämä vasta-aineet voivat ¿hyökätä¿ siittiöiden kimppuun. Mikroskoopin alla tarkasteltuna siittiövasta-aineiden voidaan todeta aiheuttavan siittiöiden tarttumista toisiinsa ja heikentävän niiden liikkuvuutta huomattavasti. Tämä puolestaan aiheuttaa hedelmättömyyttä. Jos immuunijärjestelmä herkistyy siittiöille, prosessin pysäyttäminen on erittäin vaikeaa. Kortikosteroidit suurina annoksina voivat vähentää vasta-aineiden määrää ja palauttaa hedelmällisyyden tilapäisesti.Tällaisia immunologisia tekijöitä on havaittu jopa 40 %:lla pariskunnista, joiden hedelmättömyydelle ei ole löytynyt selitystä, ja 10 %:lla miehistä, joiden hedelmättömyydelle ei ole löytynyt selitystä.Pariskunnan hedelmättömyys voi johtua siitä, että naisen kohdunkaulan lima tuottaa siittiövasta-aineita eivätkä siittiöt pysty läpäisemään sitä. Ongelma johtuu kuitenkin useammin siitä, että miehen elimistö tuottaa siittiövasta-aineita.Useimmilla miehillä, joiden siemenjohtimet on katkaistu (vasektomia), on verenkierrossa siittiövasta-aineita, ja tämän toimenpiteen purkamisen jälkeen vasta-aineita esiintyy usein siemenplasmassa.Myös toispuolinen tai molemminpuolinen lisääntymiskanavan tukos (synnynnäinen tai hankinnainen), lisäkivestulehdus ja kiveskohjut voivat joskus aiheuttaa siittiöihin kohdistuvia immuunireaktioita."

http://www.hedelmallisyys.fi/finland/concern/Infertility_in_Males/Sperm_...Lykkyä tykö. :)-v-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat