Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tai henkivakuutusta puolisoille? Usein ihmettelemme mieheni kanssa sitä että monet ystävämme kyllä vakuuttavat autonsa ja kotinsa viimesen päälle mutta ihmiset,joita ei voi korvata,jätetään vakuuttamatta. Tuntuu niin typerältä tuollainen! Kertokaa joku miksi näin tehdään??

Kommentit (8)

lapsen äkillisen sairastumisen vuoksi. Täällä on julkinen terveydenhuolto maksukattoineen. Av-mammat tuntuu luulevan, että talo lähtee myyntiin jos lapsi joutuu kuukaudeksi sairaalaan. Sitäpaitsi tosipaikan tullen vakuutusyhtiöt keksii aina jonkun porsaanreiän, jonka perusteella välttyy korvauksilta. Parinsadan euron lääkärikäynnit vielä maksetaan kiltisti, mutta annas olla jos tulee jotain isompaa korvattavaa, lakimiehet löytää aina keinon päästä korvausvastuusta.Meillä vakuutus mutta mietin vakavasti sen pätkäisemistä.

Meillä on aivan tarpeeksi rahaa lasten lääkäreihin, emme tarvitse vakuutusta. Ja lapsemme ovat olleet koko pienen ikänsä terveitä, ei lääkärissä ole tarvinnut käydä. Köyhät niitä vakuutuksia ottavat.

ja muitakaan ei ole vakuutettu.

Mietimme, että jos lapsille jotain sattuu, niin meillä on silti mahdollisuus taata heille hyvä hoito vaikka lainarahalla. Perusterveydenhuolto pelannut meidän kohdalla erittäin hyvin. Yhdellä lapsistamme atooppinen iho ja astma, minkä hoitoon on mennyt rahaa, muttei kohtuuttomastai. Vuoden vakuutus lienee samalla tasolla kuin rasvojen ja lääkkeiden hinnat. Kelahan korvaa astmalääkkeistä suuren osan.

se on laskenut korvausmenonsa ja vakuutusmaksujen suhteen niin että voitolle jää. Maksut on suuret ja loppujen lopuksi harvalla tulee sellaista korvattavaa että paljon omavastuiden yli mennään. Tokihan vakúutus sitten mahdollistaa yksityisektorin käytön pienissä sairauskuluissa (esim korvatukehdukset- mutta niissäkään ei mennä paljon omavastuun yli edes yksityissektorilla, ja jotkut pienet toimenpiteet). Vakavat äkilliset jututhan (sairaalahoitoa vaativat) hoidetaan joka tapauksessa julkisella sektorillaEn ota tulevalle vauvalle vakuutusta (vaikka olen itse alalla), koska en halua tukea amerikkalaistyylistä systeemiä, jossa vain vakuutetut saavat hyvää hoitoa. Olen maksanut veromarkkani ja katson että lapseni on saatava sairaanhoito julkisella sektorilla: siihen taas on asetettu maksukatot eli esim. sairaalahoidosta joutuu vuodessa maksamaan vain 7 hoitopäivää (=182 euroa) sen jälkeen se on ilmaista, samoin sarjana annettavan fysikaalinen hoito. Lisäksi olemme mieheni kanssa molemmat varsin terveitä (ei allergoita, ei juurikaan sairasteluja edes lapsina), ei ole mitään syytä olettaa että saisimme erityisen sairaan lapsen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat