Lääkäriä tai kätilöä paikalla?Tärkeää kysyttävää

Vierailija

Mitkä on vauvan mahdollisuudet selvitä niin,ettei ole tapahtunut mitään aivovauriota,jos lapsi syntyy siten,että se pitää elvyttää??

Kommentit (9)

Elvytyksen perusteella ei voida tietää jäikö lapselle pysyviä vammoja vai ei. Niinkuin aikaisempi kätilö vastasikin,kaikki riippuu happivajeen pituudesta. Aivoja tutkitaan mahdollisten vaurioiden etsimiseksi elvytyksen jälkeen,jos on syytä pelätä,että vaurioita olisi tullut. Mutta yleensä vauvat ovat ihmeellisiä, he tuntuvat selviävän vaurioitta paljon pahemmista tilanteista kuin esim.aikuiset.

terv.toinen kätilö

aivojen leukoplakiaa ja CP-vammoja. Elvytykseen joudutaan silloin, kun elimistölle ei riitä happea. Elvytys on jo määritelmällisesti paha juttu.

Kun sanot, että vauvat selviytyy ihmellisesti, tarkoitat varmaankin välitöntä seurantaa. Tuskin tiedät, miten samoilla vauvoilla menee kognitiivisesti koulussa ja miten he pärjäävät työelämässä, jos mittapuuna pitää vanhempien ja terveiden sisarusten selviytymistä.

t. 5

Meidän vauvaa elvytettiin ja laitettiin heti hengityskoneeseen, josta kyllä vuorokauden kuluttua pääsi pois. Mitään muuta elon merkkiä syntyessä ei ollut kuin hyvin harvakseltaan lyövä sydän. Nyt hän on reipas koululainen, ja mitään merkkiä noista alkuvaikeuksista ei ole näkyvissä. Kyllä pelko mahdollisista ongelmista oli suuri. Näinkin onnekkaasti voi käydä. Toki mahdollisuuksia on monia, mutta toivotaan parasta. Jaksamista!

Kätilö vastaa. Riippuu täysin siitä,miten nopeasti virkistyy ja miten kauan joudutaan elvyttämään. Minuutin apgarpisteet eivät ole niin tärkeät kuin 5 minuutin iässä. Jos pisteet oleellisesti paranevat sinä aikana,ei mitään pysyvää pitäisi jäädä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat