Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tyttäreni on kohta 7 kk ja edelleen lähes täysimetyksellä. Aloimme harjoittelemaan kiinteiden syömistä 4 kk iässä neuvolan ohjeiden mukaisesti ensin muutaman päivän ajan perunaa, sitten porkkanaa jne. Ensimmäisen kuukauden aikana tyttäreni ei suostunut edes nielemään mitään muuta kuin rintamaitoa. Kokeilimme kasvissoseita, hedelmäsoseita, maissi- ja porkkanavelliä. Harjoittelimme päivittäin alussa kerran, myöhemmin kaksi kertaa päivässä.Nyt olemme harjoitelleet kohta kolme kuukautta emmekä ole juurikaan edistyneet. Yritän tarjota kiinteätä aamiaiseksi, lounaalla, päivällisellä ja illalla. Olen kokeillut aiemmin aloitettujen lisäksi puuroja, lihasoseita, banaania ja vauvan jogurtteja. Hyvinä päivinä lapsi saattaa syödä kolme-neljä vauvan lusikallista puuroa tai jotain sosetta (vellejä hän ei suostu ottamaan vieläkään). Sen jälkeen hän lopettaa syömisen eikä halua muuta kuin rintamaitoa. Yritän siis aina ensin kiinteää ja sitten vasta rintamaitoa. Itku yltyy aivan hysteeriseksi, jos en anna tytölle rintaa. Öisin meillä on syöty kohta kolme kuukautta tunnin, puolentoista välein.Onko muilla kokemuksia vastaavanlaisista ' rintalapsista' ? Millä olette saaneet lapsenne syömään kiinteitä ? Tiedän toki, että aika varmasti hoitaa asian, mutta omaa univelkaa alkaa olla aika lailla.

Kommentit (8)

Voi olipa kiva kuulla että en ole ainoa, joka kamppailee saman tilanteen kanssa. Meillä poika 6kk, mutta olen yrittänyt antaa pikkuhiljaa soseita jo 4 kk iästä lähtien.

Ajattelin tällä kertaa olevani viisaampi ja aloittavani aikaisemmin soseet kuin esikoisella (vasta 7 kk iässä). Mutta tämä soseiden anto on ollut yhtä tuskaa. Oli se kyllä esikoisellakin, mutta siitä on jo 3 vuotta ja aika on kullannut muistot.

Tuntuu että mitään ei mene sisälle, kaikki tulee ulos, vain tissi kelpaa meidän pikkuherralle. Kannattaa kuitenkin yrittää ensin soseita ja sitten vasta rintaa. Kun vauva on jo pikkuisessa nälässä, niin antaa silloin niitä soseita.

Meillä yöt ovat vaihtelevia, välillä nukutaan pitkiäkin pätkiä, välillä oltais koko ajan tissillä.Ei se auta kun sinnikkäästi yrittää vaan. Kyllä ne jossakin vaiheessa alkavat syömään paremmin. Tsemppiä sulle ja koita jaksaa yrittää.

en osaa muuta neuvoa kuin että antaa rintamaitoa ensin pahimpaan nälkään ja sitten vasta kokeilla kiinteitten antamista. itsellä nyt 6 ja puol vuotias tyttö ja syöty kiinteitä jo kolmen kuukauden ikäsestä asti. ongelmia ei oo ollu paitsi ei huoli oma tekemää ruokaa vain kaupan soseet menevät. niin tästä rintamaidon antamisesta en oon kuullut kavereilta heillä ollut samoin kuin teillä ja se auttanut. toivottavasti teilläkin.

Poika on nyt puolivuotias ja vähän jo uppoaa muutakin, kuin rintamaitoa. Määrät ovat kyllä vielä pieniä. Minä sain neuvolasta ohjeen antaa yhtä ja samaa ruoka-ainetta jopa 30 kertaa, jotta lapsi tottuu uuteen makuun. Tällä periaatteella sain lapsen syömään ensin luumusosetta (ensimäinen ruoka-aine, jota poika ei oksentanut ylös). Pojan totuttua makuun, aloin sekottaa luumusoseen joukkoon hieman riisipuuroa. Seuraavaksi otin ohjelmaan päärynäsoseen. Sitä syötiin viikon päivät, jonka jälkeen aloin sekoittaa joukkoon perunaa ja viikon päästä hieman porkkanaa. Eli oma neuvoni on, että syötä yhtä ruoka-ainetta niin pitkään, että lapsesi suostuu sitä syömään. Oma poikani vastustelee aina pitkään uutta makua. Aloitan se siksi hyvin varoen, sekoittaen uutta ruoka-ainetta jo totutun sekaan. Näin saan pojan syömään edes vähän.

Moi!

Meillä tilanne ei ollut noin hankala, mutta kiinteitä kuitenkin harjoiteltiin noin 4-5vko ennenkuin meni yli 2tl.

Syöminen alkoi onnistua vasta kun muutin soseet ihan mehuiksi. Eli laimensin päärynäsoseen vedellä lähes mehuksi. Annoin myös alusta asti lusikasta vettä, josta vauva on ruvennut todella tykkäämään!Eli kokeile jos jokin litku, vesi tai vaikka oma maitosi totuttaisi vauvasi hyväksymään pikkuhiljaa myös lusikan ruoanantovälineenä. Vai oletko tätäkin jo kokeillut....? Siitä sitten pikkupikkuhiljaa paksumpaan soseeseen. Meillä vauva nyt 5,5kk ja harjoiteltu on reilu 1,5kk. Jos soseessa on yhtään sattumia (esim omat soseet) menekki on aika huono mutta sileät kaupan menevät jo. Ja velli ei jostain syystä meilläkään kelpaa syötäväksi vaikka litkua onkin..

Mahtavaa, että sinulla riittää maitoa ja olet jaksanut imettää lastasi. Oletko yöllä kokeillut muita keinoja noihin heräilyihin kuin tissiä? Meillä esikoinen luopui yösyönneistä sillä, että isi meni sängyn luo ja antoi tuttia ja silittelyjä. Näin kun yösyönnit vähenivät alkoi ruoka päiväsaikaan maistua paremmin.Nyt tämän pikkukakkosen kanssa vasta opetellaan kiinteitten syömistä, ja melko takkuamista näyttää olevan. Ikää vauvalla nyt melko tasan 6kk. Onneksi yöllä ei syödä kuin 1-3 kertaa.Älä huoli niiden vellien puolesta. Puurot olisivat paljon parempi vaihtoehto tai sitten se äipän mamma. =)Onko teillä vauvalla hampaita? Jotkut opettelet tuota syömistä ihan sormiruuallakin, eikä vain soseilla. Meillä esikoinen söi 5kk iässä maissinaksuja ja kurkkua ainakin. Tällä kakkosella vaan ei ole vielä hampaan hammasta..Mutta tsemppiä ja jaksamista sinulle! Kyllä meistä jokainen jossain vaiheessa oppii syömään, vai mitäs sanot.

jonka aiheuttamat oireet haittaavat ruuan syömistä. Kiinteän ruuan syömistä saattavat haitata myös suun motopriset tai rakenteelliset ongelmat. Käy vauvasi kanssa lääkärissä.

Lisäksi tärkeää on pitää säännölliset ruoka-ajat. Annan pojalleni kiinteitä kahdesti päivässä. Aamupäivisin peruna-porkkana-päärynäsosette ja iltaisin luumu-riisipuuroa. Poika syö toisella kerralla hyvin (lue pari pikkulusikallista) ja toisella kerralla huonosti. Lisään aterioiden määrää vasta, kun poika oppii syömään hyvin kahdesti päivässä. Mielestäni ei ole mitään järkeä syödä huonosti kolmesti päivässä. Syötän pojan aina hänen ollessa hyväntuulinen ja annan tissiä heti kiinteiden päälle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat