Lapsi huutaa kurkku suorana kun isä nukuttaa, mikä ihme nyt on?

Vierailija

Eli taaperomme on nyt 1 v. 8 kk. Isä on koko ajan osallistunut lapsen hoitoon todella paljon, ja kun viime keväänä palasin osa-aikaisesti töihin, niin isä vastaavasti jäi osa-aikaisesti lapsen kanssa kotiin. Heillä on hyvä ja läheinen suhde. Jostain syystä (ilmeisesti siitä, että pojan nukuttaminen on aina ollut kiven takana) iltapuuhat ja nukutus ovat suurimmaksi osaksi jääneet mulle, ehkä n. suunnilleen sillä työnjaolla, että isä nukuttaa hänet 1-2 krt./viikko.Nyt viime kuukausina isän nukuttamisilloista on tullut ihan hysteerisiä tapahtumia. Poika on nykyään ihan hyvällä mielellä menossa sänkyyn nukkumaan, mutta heti jos se onkin isä, joka lähteen hoitamaan iltapesu ja sänkyynlaitot ja lukemiset, niin alkaa VALTAVA huuto. Ei mikään pikkukitinä, vaan aivan järkyttävä, hysteerinen äitiäitiäitiäiti-kiljuminen, täysin palkein, joka ei meinaa lakata niin millään. Tänään huusi niin, että iltapuurot tulivat ylös.Mikä ihme voi olla? Olemme ihan ymmällämme. Mitään negatiivista ei ole tapahtunut isin nukutusvuoroilla, eikä päivisin vastaavaa ongelmaa ole, jää aina mielellään isän kanssa ja nukahtaa esim. päiväunille helpommin isän kuin mun kanssani. Nämä iltahuudot vaikuttavat ehkä eniten jonkinlaiselta uhmalta, vähän kuin " päähänpinttymältä" että se on äiti, jonka pitää nukuttaa.Toistaiseksi olemme tulleet siihen tulokseen, että isä nukuttaa sen pari kertaa viikossa, vaikka sitten huudon kera. Vai mitähän tässä tilanteessa pitäisi tehdä? Muilla vastaavia kokemuksia?Kommentit (4)

On vain jotenkin tyhmä olo kun lapsi huutaa kurkku suorana isän nukuttaessa, ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Periksi emme ole siis tähän mennessä antaneet, eli isä on nukuttanut sitten vaikka huudon kera, mutta välillä tuntuu että mikähän tässä nyt sitten olisi viisasta.

käytöstä lapselta välillä suosia toista vanhempaa.meillä ollut sama juttu toisinaan,jos isä laittanut nukkumaan niin poika huutaa naama punaisena ja rauhoittuu vasta äidin syliin.ikää nyt 1-v,ja nyt taas kelpaa isäkin. joten eiköhän tuo mene ohi,kun lapsesi saa jonkun tietyn ikävaiheen / kehitystehtävän läpikäytyä! En olisi kovin huolissani,vaikka toki se on kurjaa.

Meillä on viiteen vuoteen mahtunut vaikka sun mitä aikakausia ja on ollut myös näitä, ettei kelpaa kuin toinen nukuttamaan. Menee ohi, en osaa ajallisesti sanoa, mutta tällä hetkellä isä saa lukea iltasatua, kun pari-kolme kuukautta lapsi itki kun isä luki (luemme vuoroilloin).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat