Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kutinaa jalkapohjissa ja kämmenissä rv 38 - mitä verikokeita pitäisi ottaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko teillä otettu neuvolassa heti verikokeet, kun kutinaa ilmaantunut? Maksa-arvot varmaan tarkastetaan, entä sappiarvot tai jotain muuta? Pitääkö vauvan liikkeitä laskea useammin?

Kommentit (2)

niin pääset verikokeisiin.

maksa-arvot ja sappihapot katotaan.

mulla on kokemusta hepatoosista kahdessa raskaudessa;molemmissa maksa-arvot olleet normaalit,mutta sappihapot korkeat.juuri nuo kohonneet sappihapot voi olla kohtalokkaat vauvalle,äiti ei kärsi muuta kuin kutinoista.(niin kuin edellä mainittiinkin että lisää jonkun verran kohtukuoleman riskiä parin viimeisen viikon aikana,käsittääkseni vauva voi saada noista sappihapoista jonkinlaisen myrkytystilan?)

se on kuitenkin äärimmäisen harvinaista ja tilannetta kontrolloidaan hyvin tarkkaan.

yleensä hepatoosin takia synnytys käynnistellään paria viikkoa ennen laskettua aikaa.-nasuli ja masu 39+0

Mulla oli esikoista odottaessa maksa-arvot koholla, vältyin tosin noilta kutinoilta, mutta mut otettiin osastolle seurantaan. Noita sappiarvoja multa seurattiin myös, mutta ne eivät muistaakseni olleet erityisemmin koholla. Maksa-arvot olikin sitten moninkertaiset normaaleihin verrattuna. Synnytys käynnistyikin sitten itsestään heti ekana sairaalayönä, eli käynnistelyihin ei onneksi tarvinnut mennä. Nyt toista odottaessa neuvolassa otetaan verikokeet varmuuden vuoksi rv 30 paikkeilla, koska tuppaa uusimaan. Lisäksi neuvolantäti sanoi että jos vaan kutinoita tulee, niin sitten otetaan arvot jo aikaisemmin.Käsittääkseni tohon loppuraskauden maksa-arvojen nousuun liittyy vähän kohonnut sikiökuolleisuusriski, joten siksi niitä ja vauvan vointia seurataan tarkasti, jos arvot koholla ovat. Eli otapa yhteyttä neuvolaan, niin pääset kokeisiin!Suffis rv 26+0

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat