Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sivut

Kommentit (17)

käytiin neuvolassa ja lääkärillä.

Mitat:

10300g

70,5cm

47,5cmHymyili ja jutteli kovasti. On siis vierastaminen vähentynyt. Lääkäri kirjoitti: hymypoika, konttaa. Hyvin kasvanut ja kehittynyt.

Kiva kuulla taas kuulumisia!!

Eli neiti nyt sitten viikkoa vajaa 8kk ja tänään oltiin neuvolassa.

Kasvu tasaista, aktiivinen liikkuja.

7900g

70.5 cm

44cm.Kasvu tasaista, aktiivinen liikkuja.

nousee pystyyn, pinsettiote löytyy. kaikki hyvin!!

Nyt siis oli 8kk neuvolalääkäri..paino 8140g

pituus 68.3cm

pipo 43.5Lääkäri kirjoitti vain:

Terve ja suloinen tyttö.Rinnoissa vielä vähän turvotusta.Terveydenhoitaja ihasteli miten paljon Venla on kehittynyt 2kk:ssa ja oli puhetta kasvusta..hyvin kasvaa sirona tyttönä!!

Pulauttelustakin oli puhetta ja kuulemma ei ole syytä huolestua kun kasvaa niin hyvin!!Eipä siellä muuta kerinny keskustelemaan/kyselemään kun aikaa oli taas niin rajatusti!

Meillä oli mahdollisuus valita joko 10kk tai 1 vuoden iässä seuraavan kerran neuvolaan..siispä meillä on seuraava aika 12.12 eli Venla on silloin vähän yli 10kk:a!!!

mitat oli 6.10. 9420g ja 70,5cm. Tyttö melkosen terhakka, tässä jo jonkin aikaa opetellut konttailua, sujuu ilman vaatteita, liekö sitten housut liukkaat.

Tyttö 8.päivä 8kk ja nyt neljättä viikkoa päiväkodissa. Hyvin on viihtynyt alkukankeuden jälkeen. Joka aamu seittemältä alkaa huuto " joko lähdetään" . Viikonloppuisinkin. Yöt sujuu, kerran tai pari joutuu nousemaan kääntämään tytön takaisin selälleen, tuntuu leikki jatkuvan unissakin.

Äippä on myös alkanut viihtyä koulussa. Ei paljon lohduta että heti alettiin tehdä opinnäytetyötä. Mutta pianhan sekin on sitten ohi ja kun paperit on kädessä saa taas olla lapsen kanssa kotona. Mutta siihen on vielä aikaa.

Tälläistä arjen kanssa kamppailua meillä. Kova on ikävä vauvaa täällä koulussa istuessa =(

SirppiS

Meillä neuvola oli 25.10.

Mitat olivat 69,3 cm ja 9000g.

Korvat ok, vaikka meillä menossa jo kolmas räkätauti reilussa kuukaudessa:(

Eteenpäin meillä alettiin ryömimään 7 kk:n iässä ja viikko siitä alettiin konttaamaan. Ryömimällä mennään, jos on kiire jonnekkin. Enää ei yksi huone riitä, vaan konttaillaan pitkin alakertaa. Kerran on noussut itse istumaan ja pystyyn on alkanut ihan viime päivinä yrittämään.

Kaksi alahammasta puhkesi kuukausi sitten.

Yöt ovat mitä milloinkin. Yhdessä vaiheessa nukuttiin jo aamulla klo 6-7 ilman yösyömistä, nyt välillä on taas syöty pullollinen maitoa öisin ja laitettu tuttia miljoona kertaa... Viime yönä riitti tutti ja velliä syötiin pullollinen klo 6.

Nyt täytyy lähteä pelastamaan koiran puruluu neidin käsistä!

T:Ansku ja Sara 8kk ja viikko

ja mitat olivat Ellenillä10850g

72cm

44,4cmLääkärin kirjoittama teksti kortissa oli näin:" Rauhallinen tyttö. Ryömii, istuu. Tasapaino ja suojaheijasteet hyvät. Ainakin oikealla kädellä hyvä pinsettiote, silmät suorana(en oo varma lukeeko tässä näin, ei saa selvää).. 2-tavu jokeltaa. Kasvaa hyvin.. (ja taas en saa selvää) =)Aika huonoa käsialaa lääkäriltä..Mellum ja Ellen 8kk6pv


pituutta 75 cm ja painoa 9600g. Painoa oli tullut kahdessa kuukaudessa lisää vain noin puoli kiloa, mikä johtunee sairastelusta. Tyttärellämme oli ensimmäinen korvatulehdus ja antibiootit saivat mahan aivan sekaisin eikä kuurin aikana paljon kiinteitä syöty.Muuten meillä on tosi reipas tyttö; ryömien on menty eteenpäin reilu kuukausi, konttausasennossa keinutaan, mutta vielä ei sen kummemmin kontata. Vähän on jo haikea olo, kun ei meillä enää ole vauvaa, vaan iso tyttö. Tai siis kaksi isoa tyttöä, kun esikoinen täytti juuri 4 v.

Meidän tyttö on71 cm pitkä ja painaa 9,7 kg ja pään ymp. 43,5 cm.Hyvin kasvaa tytteli vaikka painoa oli tullut vain 2kk aikana 500 g.

Painoa on tätä ennen kertynyt ihan riittävästi kyllä =)Kovaa vauhtia ryömitään ja pari viikkoa on keinuttu konttausasennossa.

Istumaan ei vielä ole mennyt. Potalta on noussut seisomaan tukea vasten jo kuukauden verran ja eilen nousi sängyssä pinnojen tuella.Aika itkuinen yö takana päin ja aamulla huomasin että neidille on ilmestynyt alas jo kolmas pieni hampaan tynkä, hampaita siis 4 yhteensä kun ylhäällä 1 =)Seuraava neuvola onkin vasta 1-vuotiaana.

Meijän ukko paino 8 kk neuvolassa 13.7 kg, pituutta oli 77,8 cm ja päänympärys oli 49,4 cm...onkohan se tippunu jossaki vaiheessa johonki taikajuomapataan...

Ikää vasta 7,5 kk tosin. Mitat oli 10,075 kg ja 75 cm.Kiinteitä alkaa mennä jo hitusen alas (vajaa puoli desiä riisivelliä päivässä), mutta riisin lisäksi ei olla vielä löydetty muuta, mistä ei tulisi posket punaiseksi. Eikä poika kovin innokkaasti syö muutenkaan. Lähes täysimetyksellä siis vielä mennään. Välillä yösyöttäjäkin kolme yössä, kun monta kuukautta jo nukkui yöt läpi.Kontattu on jo reilu viikko (konttausasentoa harjoitteli kuukauden verran), ryömiminen jäi kokonaan välistä. Istumaan on myös oppinut nousemaan pari viikkoa sitten, vaikka joskus vielä siitä muksahtaakin alas. Pinsettiote alkaa olla jo myös hallinnassa.Mukavaa lokakuuta muille helmille!Freja ja Eeli

mitat

pituus 72cm

paino 9kg

pipo 44cmteksti, iloinen,aktiivinen.hyvä koordinaatio,seisoo ilman tukea, ei konttaa.sanoja myös*jotenki tällänen, ei muista enää tarkasti*hyvin siis mennyt ja kasvu tasan keski viivoilla;)optimi mitat;)siellä typy seisoskeli lääkärin pöydällä ja nauratti lääkäriä ja opiskelijaa:)

nyt päiväunia saatu takas, sen 4kk jälkee;)yöt vähän rikkonaisia, edelleen..muuten kaikki ok:)krisse ja ida

Käytiin eilen 8kk neuvolassa ja lääkärintarkastuksessa Justuksen kanssa. Neuvolassa oli sijainen, joten siellä otettiin vain mitat ja se siitä. Mul ois ollut kasa kysymyksiä, mut sijainen ei vaikuttanut kovin innostuneelta vastaileen, joten annoin asian olla :(8kk mitat olivat:

10825g

70.5cm

45.5cmLääkärintarkastuksessa kaikki oli hyvin.Pinsettiote on (oikealla kädellä hyvä, vasemmalla vielä vähän heikompi). Istuu tuetta, mutta saattaa kyllä vielä kupsahdella miten sattuu. Kierimällä edelleen liikkuu sekä peruttamalla. Konttausasento on kovin harjoitellut ja melkein siihen jo pääseekin.vaikka ikää onkin oikeastaan jo 8,5 kk:ta. Mitat olivat neidillä 8900 g ja 71 cm. Hienosti tuntuu kasvavan. Lääkärillä ei ollut oikeestaan mitään kummallista kommentoitavaa, ei kai siis löytänyt mitään vikaa...?!? :)

8kk neuvolassa käyty.Mitat oli:

71cm

8240g

43cmLääkäri kirjoitti: Iloinen tyttö. Näkö, kuulo ok. Pinsettiote +/+. Motoriset taidot iänmukaiset. Sydän, keuhkot, vatsa ok.Kaikki siis ihan ok, paitsi, että meidän lapsukainen EI NUKU!!!! Ollaan ihan purjeissa sen kanssa välillä. Nyt ollaan pari yötä tehty töitä, että saatais yöt ehjiks. Toivotaan, että pian auttaa! Päivällä tytsy on kuitenkin ihanan hyväntuulinen mussukka! :)Hemppa&tyttö

Pojan mitat 8 kk ja 3 pvää olivat: 9455 g ja 72,7 cm. Pituuden ja painon suhde meni tasan keskiarvokäyrälle:)Poika konttaa vikkelästi paikasta toiseen, ei enää vaivaudu ryömimään kuin ihan poikkeustapausissa (esim. sohvan alla). Nousee pystyyn tukea vasten ja jokeltaa valtavasti. Uudet taidot ovat selvästi ilahduttavia, poika nimittäin nauraa ääneen melkein tosi usein.Konttaus ja pystyyn nouseminen ovat nyt niin in, että istumista ei poika paljoa harrasta. Pysyy kyllä jonkin aikaa istumassa ja malttaakin hetken siinä olla, mutta istumaan nousua ei kovin usein harjoittele. Ei taida keretä :)Mupsi

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat