Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten onnistuu dvd-laitteen uudelleenohjelmointi? ov

Vierailija

Miten voimme muuttaa aluekoodi 1 aluekoodi nollaksi. Voiko joku auttaa? Kiitos

Kommentit (2)

1/ AluekooditJotta DVD-filmien jakelua eri maanosien välillä pystyttäisiin paremmin kontrolloimaan, maapallo on jaettu 6 eri alueeseen. Euroopan aluekoodi on 2. Alla löytyvät kaikki aluekoodit ja niitä vastaava maanosa tai alue.¿ Alue 1 : Pohjois-Amerikka

¿ Alue 2 : Eurooppa

¿ Alue 3 : Aasia (paitsi Kiina)

¿ Alue 4 : Etelä-Amerikka ja Australia

¿ Alue 5 : Venäjä ja Afrikka

¿ Alue 6 : KiinaTeoreettisesti aluekoodijako estää alue 1:seen kuuluvan DVD-levyn katsomisen alue 2:sen DVD-soittimessa. Käytännössä tämän säännön voi kuitenkin kiertää. DVD-soitin on mahdollista « koodata uudelleen ». Esim. Suomessa ostetulla DVD-soittimella voi periaatteessa katsoa pelkästään 2-alueen DVD-levyjä. Mutta jos sinulla on kokoelma ulkomaisia DVD-levyjä, alla selitetään, miten aluekoodin vaihtaminen onnistuu.¿ Aluekoodin vaihtaminen kaukosäätimen avulla :

Jotkut valmistajat myyvät DVD-soittimiaan ylimääräisen ohjelapun kera, jossa selitetään miten DVD-soittimen aluekoodi on mahdollista vaihtaa pelkästään kaukosäätimen tiettyjä nappuloita painamalla. Tämän tyyppinen aluekoodin vaihtaminen on aika harvinaista. Se ei onnistu ilman valmistajan antamia tarkkoja ohjeita.¿ Aluekoodin vaihtaminen tietokoneen avulla :

Aluekoodin vaihtaminen tietokoneen avulla onnistuu vain tietotekniikan ammattilaisilta, sillä siinä vaaditaan erittäin hyvää tietotekniikan osaamista. Aluekoodin voi vaihtaa joko päivittämällä soittimen FirmWare (ohjelmakoodi) tai muokkaamalla makroa.

¿ Mekaaninen aluekoodin vaihtaminen :

Mekaanista aluekoodin vaihtamista tehdään eniten erikoisliikkeissä. Siinä DVD-soitin avataan ja sisään vaihdetaan uusi siru, joka määrää aluekoodin.

Sirun vaihdosta ei ole mitään haittaa DVD-soittimelle, mutta operaation jälkeen laitteen takuu ei ole enää voimassa. Sääntö, jonka mukaan laitteen takuu mitätöityy, kun asiakas avaa sen, pätee tässäkin tapauksessa.

Teoriassa kaikkiin DVD-soittimiin voi vaihtaa aluekoodin.

Jos haluat vaihtaa aluekoodin ilman että laitteen takuu mitätöityy, kannattaa laite viedä tietotekniikan asiantuntijalle, joka koodaa soittimen tietokoneen avulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat