Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten voimme muuttaa aluekoodi 1 aluekoodi nollaksi. Voiko joku auttaa? Kiitos

Kommentit (2)

1/ AluekooditJotta DVD-filmien jakelua eri maanosien välillä pystyttäisiin paremmin kontrolloimaan, maapallo on jaettu 6 eri alueeseen. Euroopan aluekoodi on 2. Alla löytyvät kaikki aluekoodit ja niitä vastaava maanosa tai alue.¿ Alue 1 : Pohjois-Amerikka

¿ Alue 2 : Eurooppa

¿ Alue 3 : Aasia (paitsi Kiina)

¿ Alue 4 : Etelä-Amerikka ja Australia

¿ Alue 5 : Venäjä ja Afrikka

¿ Alue 6 : KiinaTeoreettisesti aluekoodijako estää alue 1:seen kuuluvan DVD-levyn katsomisen alue 2:sen DVD-soittimessa. Käytännössä tämän säännön voi kuitenkin kiertää. DVD-soitin on mahdollista « koodata uudelleen ». Esim. Suomessa ostetulla DVD-soittimella voi periaatteessa katsoa pelkästään 2-alueen DVD-levyjä. Mutta jos sinulla on kokoelma ulkomaisia DVD-levyjä, alla selitetään, miten aluekoodin vaihtaminen onnistuu.¿ Aluekoodin vaihtaminen kaukosäätimen avulla :

Jotkut valmistajat myyvät DVD-soittimiaan ylimääräisen ohjelapun kera, jossa selitetään miten DVD-soittimen aluekoodi on mahdollista vaihtaa pelkästään kaukosäätimen tiettyjä nappuloita painamalla. Tämän tyyppinen aluekoodin vaihtaminen on aika harvinaista. Se ei onnistu ilman valmistajan antamia tarkkoja ohjeita.¿ Aluekoodin vaihtaminen tietokoneen avulla :

Aluekoodin vaihtaminen tietokoneen avulla onnistuu vain tietotekniikan ammattilaisilta, sillä siinä vaaditaan erittäin hyvää tietotekniikan osaamista. Aluekoodin voi vaihtaa joko päivittämällä soittimen FirmWare (ohjelmakoodi) tai muokkaamalla makroa.

¿ Mekaaninen aluekoodin vaihtaminen :

Mekaanista aluekoodin vaihtamista tehdään eniten erikoisliikkeissä. Siinä DVD-soitin avataan ja sisään vaihdetaan uusi siru, joka määrää aluekoodin.

Sirun vaihdosta ei ole mitään haittaa DVD-soittimelle, mutta operaation jälkeen laitteen takuu ei ole enää voimassa. Sääntö, jonka mukaan laitteen takuu mitätöityy, kun asiakas avaa sen, pätee tässäkin tapauksessa.

Teoriassa kaikkiin DVD-soittimiin voi vaihtaa aluekoodin.

Jos haluat vaihtaa aluekoodin ilman että laitteen takuu mitätöityy, kannattaa laite viedä tietotekniikan asiantuntijalle, joka koodaa soittimen tietokoneen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat