Apua! Rohkaiskaa positiivisuuteen. Menen huomenna mammografiaan. :/

Vierailija

En oikein edes tiedä, onko rinnassani jotain muhkuraa vai ei. Välillä se tuntuu selvemmin ja välillä taas ei. Haluan kuitenkin käydä tarkastuttamassa asian. Kauhuskenaariot pyörivät luonnollisestikin mielessä.

Kommentit (13)

Mullakin on rinnoissa mastopatiaa ja on tosi vaikea sanoa onko siellä jotain asiaankuulumattomia kyhmyjä vai ei. Kävin mammografiassa eikä mitään erikoista löytynyt. Lääkäri sanoi että mun tapauksessa rintojen tutkiminen itse voi olla aika vaikeeta. Mut mammografian jälkeen tiedän ainakin suunnilleen millaiset kyhmyt on luonnollisia.Lisäksi lääkäri sanoi että jos ei oo suvussa taipumusta rintasyöpään niin alle nelikymppisenä ei kannata vuosittain käydä mammografiassa, sen verran pienet on todennäköisyydet sairastua. Riittää jos käy gynellä kerran vuodessa ja pyytää että gyne painelee rinnat.

kävin siis mammografiassa ja ultrattiin myös. Lääkärin mukaan rinnat ovat täysin normaalit, eli mitään muutoksia ei kuvissa näy, paitsi jo monta vuotta sitten todettu hyvänlaatuinen patti.Rintani muhkuraisuus on siis normaalia rintakudoksen epätasaisuutta. Tällaisia hyviä uutisia onneksi sain! :-)

Ikinä ei voi olla liian huoleton, kun on kyse omasta terveydestä! Äläkä vielä etukäteen sure ja mieti (helpommin tietty sanottu), vaan odottelet rauhassa tuloksia ja yritä rentoutua!

Saako kysyä, minkä ikäinen olet?

patti on mitään pahanlaatuista. Selvästi käteentuntuva pahanlaatuinen kyhmy tai muutos on yleensä iso ja muhkurainen, selkeästi muusta rintakudoksesta erottuva löydös..näin siksi että se on kaikessa rauhassa päässyt kasvamaan (yleensä vanhoilla naisilla).Patista/kyhmystä/muutoksesta kuitenkin harvemmin pystyy sanomaan mitään pelkän tunnustelun perusteella. Onkin muistettava että mammografia on juuri siitä syystä erittäin tärkeä tutkimus..kuvassa näkyvä pienenpieni muutos voi jäädä täysin tuntematta rintoja tunnusteltaessa. Mutta joskus on myös toisinpäin. Mikäli rintakudos on erittäin tiivistä, mahdolliset löydökset saattavat sekoittua kuvassa ja tällöin tulisi tehdä ultraääni jatkotutkimuksena. Rinnan muutoksesta voi sen yhteydessä ottaa myös näytteen tai tyhjentää mahdollisen kystan.

Vierailija:

Lainaus:


että miltä kokemuksesi mukaan syöpää olevat patit yleensä tuntuvat käteen. Vai oletko tunnustellut niitä? Ja toisekseen: Miksi kaikki patit/kyhmyt eivät näy mammografiassa? Minulla ei näkynyt viimeksi fibroadenooma. ap
Ei muhkuroita eikä patteja, mutta outoa kipua ja nänni on vasemmassa

rinnassa todella herkkä. En siedä, että mies koskee siihen. Mitään ul-

koisesti poikkeavaa ei näy.

Minkä ikäinen olet? Onko sinulle koskaan tehty mammografiaa? Siitähän nyt ei voi varsinaisesti sanoa että se olisi mukava tutkimus, mutta usko pois, ei se kamalaakaan ole. Kamalin juttu siinä on aina se lopputulos, mutta on hyvä muistaa että suurin osa pateista ja möykyistä on hyvälaatuisia.

että miltä kokemuksesi mukaan syöpää olevat patit yleensä tuntuvat käteen. Vai oletko tunnustellut niitä? Ja toisekseen: Miksi kaikki patit/kyhmyt eivät näy mammografiassa? Minulla ei näkynyt viimeksi fibroadenooma. ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat