Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

omassa pihassa? eli jos lapsi on nukahtanut matkalla, herätätkö, siirrätkö sisälle/vaunuun vai jätätkö autoon uinumaan (omassa pihassa, ei jossain kauempana parkkiksella).

Kommentit (6)

Vauvan siirrän ehdottomasti vaunuun tai kotiin jatkamaan uniaan. Meidän vauveli on jälleen niin sikeäuninen tapaus, että ei häiritse unta moinen siirto yhtään. Ja vaikka häiritsisikin niin sitten mieluummin vaikka ajelen sen tarvittavan ajan, mutta en jätä yksin autoon.Taaperomme (2v1kk) on joskus jäänyt autoon nukkumaan, mutta niin että isi on sitten puuhaillut jotakin automme vieressä sijaitsevassa varastossa. Siis asutaan rivitalossa, jossa auto parkkeerataan oman ovemme eteen, siis suurinpiirtein 2 askelta ovelta ja olemme autossa. Varasto meillä on niin, että auton vieressä on tuo samainen 2 askelta matkaa varastokopperoon. Eli taapero on saanut nukkua autossa (ovet auki) jos isi on puuhastellut ovi auki siinä varastolla jotakin.Autoon en jätä lasta yksin, koska ei koskaan voi tietää mitä tapahtuu. Muistan ikuisesti semmoisen ohjelman (tämä oli ihan suomessa tapahtunut), kun lapsi oli nukkunut auton takapenkillä (ihan ilman turvaistuinta kylläkin) omakotitalon pihassa. Auto oli syttynyt palamaan (muistaakseni siellä oli ollut sytkä siellä autossa) ja lapsi oli kiivennyt tulta pakoon auton takaikkunalle, josta ei pakoreittiä ollut ja kuollut sinne. Aivan järkyttävä tapaus!Eikä siihen tarvita sytkää autossa, kyllä auto voi muutenkin syttyä palamaan tai ihan mitä vaan voi tapahtua - en todellakaan jätä lasta yksin autoon jatkamaan uniaan missään tilanteessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta touhuan itse siinä pihalla jotain, sisälle en mene kuin korkeintaan viemään ja ehkä purkamaan kauppakassit. En uskaltaisi esim. jättää lasta itkuhälyttimen kanssa autoon ja itse mennä sisälle, sillä auto saattaa vaikka syttyä palamaan (hyvin epätodennäköistä, mutta voi tapahtua).Vauvan pystyy vielä helposti viemään kaukalossa nukkuvana sisälle, mutta turvaistuimeen siirryttyä en raaski aina herättää lasta jos on sattunut nukahtamaan kotimatkalla.Uskallan myös jättää lapset (2v ja 3kk) autoon kun esim. palautan vuokraleffan Ärrälle, auton saa oven eteen. Samoin voin käydä nostamassa rahaa ja lapset jäävät autoon, jos saan auton heti automaatin viereen (isompi näkee istuimestaan koko ajan missä olen, pienempi yleensä nukkuu kaukalossa).

Joskus nukkui auton ovi auki, auto varjossa, omakotitalossa asuvien appivanhempien luona, mut se oli kesällä, ja oltiin siinä pihalla ihan vieressä kuulo- ja näköetäisyydellä koko ajan... Mutta eipä nyt heti tuu mieleen muuta tilannetta, jossa uskaltaisin antaa nukkua!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat