Vierailija

Elikkä, teen tässä lopputyötä. Ja lapsille pitäisi saada lisää tekemistä vaikkapa kesälomalla. Ja nyt on kyse kotimaan matkailusta.Mitä lapsiperheet kaipaavat lomalla?

Paljonko lapsiperheet laittavat rahaa lomaan ja missä mielummin viettävät lomaansa?Millaisia aktiviteettejä?Perheen koko ja iät?Kiitos!

Kommentit (15)

me taas ei olla valmiita maksamaan konserteista tai muista järjestetyistä ohjelmista. Kesällä vietetään aikaa telttaillen, vaellellen, uiden , kaasukeittimellä ruokaa tehden. Yleensäkin nauttien kesästä, nurmikosta, metsästä ja kiireettömästä yhdessä olosta koko perheenä. Suurena haaveena olis asuntoauto, jolla vois sitten ihan omaa tahtia kierrellä eurooppaa, mutta siihen ei varaa. toisena haaveena olisi Vuokrata koko kesäksi n 2 kuukaudeksi esim espanjasta asunto, ja elää siellä maan tapojen mukaan.Lapset 3v, 2v ja ensi kesänä lisäksi vauva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Elikkä, tässäpä vastaus:Mitä lapsiperheet kaipaavat lomalla? Yhteistä aikaa ja puuhailua yhdessä, rentoutumista.Paljonko lapsiperheet laittavat rahaa lomaan ja missä mielummin viettävät lomaansa? Suurin osa lomasta mökillä ja lisäksi lyhyempi matka ulkomailla, ei kuitenkaan ns. rantalomalla. Ulkomaan matkaan ja matkalla rahaa menee reilummin, noin 2000 euroa.Millaisia aktiviteettejä? Käymme päivän reissuja kylpylöissä ja yhdessä huvipuistossa.Perheen koko ja lasten iät? Nelihenkinen perhe, lapset 3 ja 4v.Kysymysten asettelu oli hiukan outo: vastasin omasta puolestani enkä lapsiperheiden puolesta.2,5-vuotias poika ja äiti paljon kaksin vapaalla, kesälomat vietetään suomessa esim. matkailuautolla tai lyhyillä hotelli-kaupunkilomilla.Leikkipuistoista ovat jääneet mieleen: Porin kirjurinluodon upea merirosvolaiva. Tällaista panostusta kun saisi muuallekin. Ei vain niitä iänikuisia keikkuvia ankkoja ja pieniä junia, vaikka ne laatulaitteina ovat hienoja nekin. Myös jotain poikkeuksellista ja upeaa.Tällaisissa paikoissa kuitenkin pitäisi olla hyvät palvelut eli helposti vessaan ja sateensuojaan , syömään eväitä tai lepäämään. Olisin valmis maksamaankin vähän, vaikka 5e/hlö jos palvelut ja laitteet olisivat ensiluokkaisia. Tällaisen leikkipuiston houkuttamana olen myös valmis valitsemaan lomakohteen. Tänä kesänä se siis oli Pori, Yyteri oli myös upea kokemus pikkupojan kanssa.Sen sijaan Muumimaailma, niin hieno kuin se talo olikin lapsen mielestä, oli järkytys. Vaikea paikka rattailla, loputonta kävelyä, enemmän kaupallista kuin sitä varsinaista asiaa. Paljon tärkeämpää minulle oli se Porin leikkipuisto jossa voi viettää suuren osan päivästä ja parkkeerata auton lähelle, kuin kallis Muumimaailma jonne mennään yhteysbussilla, loputonta siltaa pitkin ja vielä mäkeä ja portaita ylös-alas. Rattailla ei edes päässyt joka paikkaan!Valkeakosken seikkailupuistossa on myös otetta, tosin olisin toivonut enemmän panostusta komeampiin laitteisiin ja vähemmän pelkkään linnoituskulissiin (jonka portaikko vaarallisen kapea?). Lisäksi siellä ei ole vessa auki kuin ihan keskikesällä! voi kuvitella mitä tekee vasta kuivaksi oppineen äiti.Tampereen Pikku kakkosen puisto on hieno vaikkakin pieni. Laatulaitteet selvää plussaa, mutta komeudessa häviää Porille. Hienointa on sijainti aivan keskustassa. Voi jättää pienemmät lapset hetkeksi vahdittaviksi aidattuun puistoon, ja äiti pääsee vähän shoppailemaan. Lisäksi hotelleja aivan vieressä, autoa ei välttämättä tarvita ollenkaan. Muualta voi tulla vaikka junalla suoraan hotelliin, ja on jo kävelymatkan päässä puistosta.Pikkulapsiperheellä näkyy korostuvan pari pääasiaa:

- esteetön liikkuminen sekä kaupunkiin, kaupungissa että puistossa.

- oma auto lähellä koska tavaraa aina paljon mukana, eväitä, vaatteita jne.

- vessat lähellä ja siistejä

- turvalliset ja valvotut alueet, hyvät aidat ja portit, ei isoja vesiaiheita alueen sisällä

- mahdollisuus syödä eväitä tai kahvilapalvelut.

- puistossa jotain erikoista, elämyksellistä ja poikkeuksellista lapsille.

- näistä asioista on valmis vähän maksamaankin. Ei niissä kuitenkaan joka päivä käydä.

toistaiseksi emme ole kaivanneet oikeastaan mitään, pääasiassa lomailemme kotona, mökillä tai mummolassa. " matkailu" on lähinnä satunnaisia päiväretkiä. Metsäretkiä tms. lukuun ottamatta kohteina ovat olleen lähinnä erilaiset eläinpuistot alle tunnin ajomatkan päässä kotoa. Mukana on omat eväät, koska evästauko on yksi hauskimmista ohjelmanumeroista... Rahaa menee siis lähinnä bensaan ja pääsymaksuun.Tällä hetkellä emme kauheasti kaipaakaan mitään muuta. Jos kotipaikkakunnalla olisi kesäaikaan enemmän pikkulapsille sopivia teatteri- tms. esityksiä, saattaisimme käydä niissä. Ehkä.Perhe nyt isä ja äiti 30 v ja tyttö 2 v, toinen lapsi tulossa.

konserteista voisimme maksaa ehkä 2-5 euroa. Juuri muistin, että kaksivuotiaan viime kesän yksi ehdoton kohokohta oli kukkakaupan 10-vuotisjuhlat, joissa oli kasvomaalausta, ilmapalloja, lättyjä ja jätskiä. Oikeastaan mikä tahansa tämäntyyppinen kiinnostaisi ilmaiseksi tai pienellä maksulla, jos se olisi lähellä. Pienille ei tarvita mitään suureellista, vaikka kaksi pupua ja yksi vuohi aitauksissaan on hieno juttu. Kynnyskysymys on se matka, äiti on niin laiska, ettei tämmöisten " pikkujuttujen" takia viitsi kovin kauas lähteä.Kävimme myös maalaismarkkinoilla, joista lapsi tykkäsi kovasti. Makkaraa lukuun ottamatta emme kyllä käyttäneet siellä(kään) yhtään rahaa. Sieltä lapselle jäi parhaiten muistiin se, kun juostiin bussiin (ilmainen bussikuljetus), mutta jäätiin kyydistä ;)Lisähoukutin on tietysti se, jos äidillekin on tarjolla jotain. Paikallisissa tapahtumissa on usein tarjolla ainakin tuttuja, joten lähtemiskynnys on varsin matala.

Jos työsi aiheena on joku tietty puisto ja sen kehittäminen, kannattaisi varmaan vähän vielä täsmentää kysymyksiä. Puistoa ei tarvitse välttämättä tässä nimetä, mutta kuvaile vähän millainen se on, mitä siellä on nyt tms. ja pyydä sitten vaikka ideoita siitä, mitä ihmiset haluaisivat lisää. Ja varmasti kannattaa kysellä erikseen myös nimenomaan kyseisen puiston käyttäjiltä!Tästä on vähän vaikea hahmottaa, millaiseen asiaan oikeastaan kaipaat vastauksia... Saatkin sitten laidasta laitaan (ulkomaanmatkoista hiihtokilpailuihin), hyvä jos se on se mitä toivot!

Yleensä käymme kaikenlaisissa maksuttomissa tapahtumissa, mutta kaupalliset TiTi-nalle ja Muumijutut jää kyllä poikkeuksetta käymättä. Lapsille hiihtokilpailut, kotieläinpuiston kesätapahtuma tms. on paljon mieleenpainuvampaa kuin joku vasiten järjestetty konsertti.Toki on kiva, että esim Silja Linen laivoilla on monenlaisia tapahtumia loma-aikoina.

mitä olette valmiita maksamaan esim. lasten konsertista jotka järjestettäisiin jossain puistossa?Ja oletteko ikinä miettineet että mitä muuta kivaa voisi olla jossain puistossa? siis ihan ilmaista taikka parin euron juttuja?

Meidän perheemme lomailee kesäisin Suomessa, ohjelmaa kuuluu mökkilomaa n. viikon verran. Käymme risteilyllä myöskin.Muu aika vietetään pääasiassa kotona, lämpöiseen aikaa olemme paljon uimarannalla, otetaan runsaat eväät mukaan uidaan, luetaan, leikitään leluilla, joita myös otetaan runsaasti mukaan.Kesällä käytiin myös puuhamaassa, liput 4*16 euroa, Heurekassa sadepäivänä, Legoshowssa. Vanhin oli myös rantauimakoulussa, jossa hiottiin uimatekniikoita.Huonompia päiviä oltiin myös asukaspuistossa, jossa täällä pääkaupunkiseudulla on lapsille ilmainen ruoka ja tekemistä löytyy. Erilaisia leluja ja pelejä sekä sisällä että ulkona.Meitä on siis 5, lapset ovat 8v, 3 v ja 9 kk.Minusta olisi mukava kehittää noita rantoja siten että niistä löytyisi mm. grillipaikkaa lämpimän ruuan tekoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat