Mitä hirvenlihasta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Appiukko toi hirvenlihaa :-)

olisko hyviä reseptejä, kun en ole aikaisemmin valmistanut mitään hirvestä, vois vaikka appiukon tahtoa kylään syömään...

Kommentit (3)

Vierailija


[b]Myöhäissyksyn hirvipata[/b] (4 annosta)



600 g hirvenpaistisuikaleita

1 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni palsternakka

1 tl ruokosokeria

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl olutta

3 dl lihalientä

1/4 tl kanelia

1/4 tl neilikkaa

(suolaa tarvittaessa)

1/2 dl karpalosurvosta

1/2 - 1 dl kermaa



Hienonna sipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista lihat öljyssä, lisää sipuli ja juurekset. Anna hetken aikaa pehmetä. Kaada ainekset uunipataan. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja jauhot. Lisää olut, lihaliemi, mausteet ja karpalosurvos. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tarvittaessa nestettä sekä kerma. Tarjoile perunasoseen, sienisalaatin ja karpalosurvoksen kanssa.

Vierailija

Laitan pannulle tilkan öljyä ja ruskistan suht suuresta palasta kaikki puolet. Ruskistuksen lomassa laitan pinnalle suolaa/aromisuolaa (saa latitaa suht reilusti) ja mustaapippuria. Kun on pinta hyvin ruskistunut, laitan uunivuokaan ruskistusnesteinen ja lisään vuokaan vettä, niin et lihanpinta peittyy. Sit vaan uuniin, ja 200 astetta, niin kauan että on sisältä kypsää. (Yleensä noin 1½ tuntia). Lisukkeena tarjoan puolukkahilloa, muussia ja kasviksia.

hirvenlliha on mun mielestäni niin maukas, et se ei hirveästi mitään erikoista seurakseen tarvitse.



Toinen hyvä on, et laitat kohmeisen lihan suikaleiksi, ruskistat pannulla, sekaan creme fraichen pippurisekoitus sekä wokkivihanneksia. Nami!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat