Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

HEI!Meillä on tyttö alkanut huomata, että on helpompaa pissata vaippaan ja on lähes unohtanut koko potan. Alussa kai se uutuudenviehätys oli niin suuri että hän oli miltei päiväkuiva.

Maanittelu ei auta, enkä kovasti viitsi sanoa ettei tule mitään pottakammoa, onhan sitä aikaakin vielä kun lapsi on vasta 2,3v.

Keksin tänään uuden keinon, joka on tähän asti tepsinyt tosi hyvin; Kirjailtu hieno purkki lavuaarin peilipöydällä täynnä ihania värikkäitä pieniä karkkeja ;) 1karkki/pissa, 2karkkia/kakka.

Pitemmän päälle tää ei ole kovin terveellinen vaihtoehto, mutta ajatettelin että siinä vaiheessa, kun tyttö todellakin käy potalla mielummin kun pissaa vaippaan/housuun, niin karkkipurkista on helppo päästä eroon.

Hampaiden pesua tehostetaan, niin eikös se sitten riitä :)

Tiedän ettei kovin moni varmastikkaan suosittele tätä ruualla palkitsemista, mutta muu ei ole tehonut, eikä noin pieni ymmärrä jos vaikka lupaisin ostaa Muumi-lelun kaupasta :(

Otetaan vastaan vinkkejä kyllä, jos löytyy :)

Kommentit (5)

tervehdys,tyttäreni ( myös 2,3kk) on opetellut potalle parin viikon ajan. En pitänyt pottailun kanssa mitään kiirettä, koska erosin miehestäni pari kuukautta takaperin ja muutimme tytön kanssa omaan asuntoon. Ajattelin että liika touhotus asian ympärillä tähän saumaan ei ehkä olisi hyvä juttu. Ollaan pidetty kyllä pottaa esillä jo melkein vuoden verran, ja muutaman kerran typsy onkin jo käynyt hädillä siinä, mutta viimeisimmästä kerrasta on jo aikaa....mutta annas olla, yksi kaunis aamu pari viikkoa sitten tyttö herättyään halusi nopeasti vaipan pois (vaippa oli muuten rutikuiva), ja ilmoitti menevänsä NYT potalle pissalle. Tämän tapahtuman jälkeen ollaan oltu kotona täysin ilman vaippaa, ja kaikki hädät on tulleet vain ja ainoastaan pottaan.

No, ensimmäisen " potta-aamun" jälkeen lähdettiin ulos lenkille, ja käytiin kaupan kautta ostamassa uusi barbie-nukke (tyttö on kova barbie-fani), ja tätä barbieta esitellään nyt innokkaasti tutuille nimellä " potta-barbie" . Näin meillä.

Opetat lapselle lahjomiset, karkinsyömiset.. mutta et pottailua. Lapsi kun kehittyy omaan tahtiinsa ja oppii noi hommat silloin kun on kypsä ja tuolloin ei kyllä ole väliä että " palkitseeko" halilla vaiko karkilla - itse toimituksen pysyvyyttä ja tulevaisuutta jos ajattelee. Ja jos yksi herkkyyskausi sattuu livahtamaan ohi, niin ehkä puolen vuoden perästä tulee uusi?Mikset odottaisi, kun lapsi on valmis? Ja onhan hänellä luontainen tarve tehdä kaikki muiden ihmisten (etenkin läheisten) tavoin tilanteessa kuin tilanteessa - ja eritoimitusten " herkkyyskáudet" vaihtelevatkin sitten ihan jokaisella pikkuihmisellä.Muksu mukaan muiden kanssa vessaan ; ) ja kyllä se viimeistään koulua aloittaessa itse kerjää päästä tekemään tarpeensa muualle kuin housuun/vaippaan. Meidänkin typyn oli ihan pakko viimeistään siinä vaiheessa, kun olisi tahtonut muiden peppuja pyyhkiä, muttei saanut - joten oli pakko ruveta itse hommiin, että pääsi pyyhkimään : ).Mutta jos ei teidän muksua tällä erää luonnostaan vessahommat kiehdo - saati mahdollisesti MILLÄÄN tasolla, niin ehkä kannattais viskata niillä namulsilla vaikka vesilintua (jotka muuten alkavatkin kelien viiletessä olla nälissään.. ; ))?!- Tiina -Me teimme aivan samalla tavalla, Xylitolpastillin sai aina onnistuneesta pottareissusta. Neiti tajusi homman alta aikayksikön, jos ei muuten niin liristi lusikallisen naminhalustaan. Oppi kahdessa päivässä potalle!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat