Vierailija

Kysyn siksi, kun meillä on tuttava pariskunta joilla ei ole lapsia. En tiedä ovatko omasta tahdostaan lapsettomia, vai tahtomattaan. Mutta, ainakaan päälle päin tämä ystäväni (nainen) ei näytä siltä, että lapsia haluaisikaan, saattaa usein sanoa heillä tai meillä ollessamme, että, " onneksi meillä ei ole lapsia, saadaan mennä ja tulla milloin huvittaa.." jne. Syliin ei ole lapsia koskaan ottanut, ei leoki, eikä lepertele koskaan heidän kanssaan. Enkä sitä tietysti ootakaan, mutta kummastuttaa joskus hänen käytös.

Mitä luulette, onko käytös sellaista suojautumista, jos he eivät saa lapsia, vai eikö hän yksinkertaisesti pidä lapsista? Puheeksi en tätä uskalla ottaa, kun en tiedä miten sen tekisin loukkaamatta häntä.

Joskus kieltämättä kyllästyttää kuunnella hänen lapsivastaisuuttaan, koska lapset tietenkin ovat minulle tärkeitä ja rakkaita, mutta hänen seurassaan en lapsiani juurikaan " mainosta" edes.

Lapsettomat kommentoikaa toki tekin!

Kommentit (13)

mutta ikävää ja asiatonta käytöstä joka tapauksessa. Käytöstä olisi helpompi ymmärtää jos sinä vouhkaisit lapsistanne koko ajan, kertoisit äityiden ihanuudesta ja utelisit heidän lapsisuunnitelmistaan ärsyttävästi.Joillakin ihmisillä kateus ja katkeruus ottavat tuollaisen muodon, että pitää oikein korostaa sitä että me emme ainakaan halua tuota. Lapsettomuus on kyllä rankka paikka, mutta ei sen varjolla voi ihan miten tahansa käyttäytyä.Minusta sinun kannattaisi ottaa asia suoraan puheeksi ystäväsi kanssa. Vaikka kun olette rauhallisessa tilanteessa kahden kesken niin voisit ihan suoraan sanoa että sinusta tuntuu joskus pahalta hänen kommenttinsa. Voisit myös suoraan kysyä toivovatko he lasta jossain vaiheessa.

Lapsettomia taitaa olla enempi kuin lapsellisia.Ja lapsia ei tartte ottaa syliin ja leperrellä. Ei sitä tee lapselliset ystävänikään! ;)Mää oon tehny ittelleni pelisäännöiksi että juttelen lapsistani vasta enemmän jos joku aloittaa keskustelun heistä, muuten puhun muista jutuista.Samoin kuin me miehen kanssa odoteltiin tärppiä esikoisesta vuosi niin koitan olla utelematta kamalasti toisten vauva-aikeista. Voihan sitä joskus kysyä, muttei auta jankata asialla. Me tosin ei haluttu kertoa vauvatoiveesta kaikille ja naurettiin utelijoille ja sanottiin että " sitten joskus.." .Kyllä varmasti jokainen tietää että lapset tuo mukanaan arkeen vauhtia ja käänteitä, on tylsää, hoidetaan kipeitä ja kiukuttelevia.. Muistuta niistä ihanista asioista jos sua tympii kuunnella huonoja puolista lapsista! Mikään ei ole ihanempaa kuin oma lapsi juoksee kohti ja huutaa " äiti, äiti" .

Mutta voi ollakin että nainen koittaa lapsen puutteessaan tavallaan helpoittaa oloaan muistuttamalla niistä huonoista asioista..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä ainut jolla perhe.. Välillä ahdistaa. Porukka jo 26vuotiaita eikä perheestä tietoakaan vaikka kaikilla parisuhteet jotka kestäneet yli 3vuotta.

varmaan joskus niitä hankkivat(mies,joka on tutumpi,ainakin haluaa joskus) mutta ei vielä kun nainen opiskelee vielä.eikä halua kesken jätää opiskeluja.mieskin vasta valmistunut.

nainen kyllä leikkii lapsemme kanssa ja kertoilee juttuja muista tuttujensa lapsista ja sisaruksistaan ihan normaalisti.

et ehkä teidän tapauksessa haluavat suojella itseään tai sit ei,mistäs sen tietää.

voit kuitenkin vähän vihjaista ettei ole kiva kuulla negatiivistä lapsista koko ajan koska itse olet onnellinen lapsistasi.

Niin, eipä kait tuo asia selviä kuin kysymällä.

En siis korosta mitenkään meidän lapsia heidän vieraillessaan, mutta totta kai otan heidät kaikessa huomioon, mitä ystävät eivät aina tajua!

Eli, ei voida millloin vaan lähteä leffaan, vaan pitää olla sovittu etukäteen, että saadaan lapsenvahti tms. Sitten kun ehdottavat jotain, mikä ei meille sovi, niin huokailevat, että " ai, niin teillä ei ole lapsille hoitajaa.."

Ehkä seuraavien " huokailujen" aikana otankin asian puheeksi! Kiitos teidän! ;)

ap

Tuntuu oudolta, että kukaan, joka oikeasti toivoisi lapsia, sanoisi " lapsivastaisia" kommentteja. Minusta oli ainakin kidutusta vierailla lapsiperheissä kun lapsettomuuskriisi oli pahimmillaan. Eipä olisi tullut mieleenkään kehuskella, mitä kaikkea voimmekaan tehdä kun ei ole lapsia. En ole vieläkään mikään mahdoton lepertelijätyyppi, mutta tietysti lasten kanssa oleminen tuntuu luontevammalta kun itselläkin on lapsi. Ihania ne mussukat yleensä ovat kaikki ja hymy tulee huuleen.

Itsellä on lapsia, mutten minäkään pahemmin noteeraa ystävieni lapsia. Kun nähdään ystävien kanssa, puhellaan taatusti muusta kuin mitä vaippoja teillä käytössä, tai montako kertaa päivässä vauva kakkaa.

Aika outoa tuo, onko teillä muuten sitten paljon yhteistä? Ajattelin vain että mun olis aika vaikea suhtautua luontevasti vieraisiin, jotka melkein tuntuu vihaavan lapsia. Toisaalta voi olla että taustalla on ehkä lapsettomuutta tms. katkeraa, joka saattaa selittää nuo letkautukset miten ihanaa on kun ei ole lapsia. Mutta kuitenkin. Outoa.

Voi olla suojautumista tai voi olla oikeaa lapsivastaisuutta.MInusta voisit joskus mainita ettei ole näin äitinä kiva kuunnella lapsivihamielisiä kommentteja.

Kaikki (myös miehet) ovat erittäin lapsirakkaita ja viihtyvät meidän ja lastemme seurassa, leikkivät ja " lepertelevät" ja muutenkin ottavat lapset huomioon. Veikkaan että monella on itselläkin lähivuosina perheenlisäystä suunnitelmissa, ellei ole jo yrityksen alla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat