Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tietyt hammastahnat vaarallisia sikiölle

Vierailija

Onkos tästä puhuttu Suomessa? Ruotsin ja Norjan lehdet varoittavat nyt, että joissain hammastahnoissa on triklosaania, ympäristömyrkkyä, joka voi olla erittäin vaarallista sikiölle. Mm. Colgate Total-hammastahnoissa on tätä.http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=108249

Kommentit (14)

- Triklosanin myönteisistä vaikutuksista ollaan hammaslääketieteen tutkijoiden piirissä aika yksimielisiä, toteaa hammaslääketieteen professori Jorma Tenovuo Turun yliopistosta.
Triklosan tilhører klorfenoler, en klassisk miljøgift. Også såper, deodoranter, vaskemidler, kjøkkenkluter, skjærefjøler, T-skjorter, sykkelbukser og annet treningstøy inneholder triklosan.Näin parivuotta sitten ohjelman, joka kertoi trikosanista. En muista oliko norjalainen vai tanskalainen. Siinä kerrottiin juuri, että Colgate Total sisältää triklosaania. Tämä aihe pomppaa aina silloin tällöin esiin. Eikö ollakin kaikki sitä mieltä, että EU:n kemikaaliasetus on tärkeä. Sehän siirtää vastuun viranomaisilta tuotteen valmistajalle.

Tämänhetkisen tutkimustiedon mukaanhan ei osata vielä varmuudella sanoa, että triklosan olisi haitallista sellaisenaan: tätä vain epäillään, koska triklosanin kemiallinen rakenne on lähellä dioksiinia.

Välillä vaan tuntuu että elämme koko ajan sellaisten myrkkyjen keskellä että ylipäätään tänne syntyminen on venäläisen ruletin peluuta. Kenelle osuu pommi kohdalle, kenelle ei... Mutta hyvähän noista on ottaa selvää ja boikotoida sitten niitä tuotteita joissa selvästi on jotain häikkää todettu olevan. Saa sitten tehtailijat kilpailla puhtaampien tuotteiden valmistamisessa." Toivotaan toivotaan toivotaan, että joskus saamme nähdä kauniin maan..." .

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat