Vierailija

Mulle laitettiin tänään hormonikierukka, ja ensinnäkin se SATTUI, enenmmän kuin olisin ikinä uskonut, ja tunne oli ihan sama kuin synnytyssupistus,erittäin voimakas sellainen. Ja lääkäriltä lähtiessäni tuli niin huono olo että oli pakko kysyä saanko maata hetken, muuten olisi taju lähtenyt...En olisi ikinä uskonut että tulee niin voimakkaita fyysisiä reaktioita!

No, onneks tätä ei hetkeen tarvii koittaa uudelleen, huh.

Sivut

Kommentit (28)

...itse tilanne, lääkäri, kaikki sellanen oli tosi ok, annoin ehkä turhan hurjan kuvan. Mutta en ollu varautunut kipuun, odotin suunnilleen papa-koetta, joten siks se olikin niin kammottavaa. Sinä joka olet menossa huomenn, ota valmiiksi särkylääkettä, ja mukaan kanssa. Varaudu myös siihen että operaatiosta voi tulla huono olo, varaa siis aikaa. Lääkärissä sanottiin etten ollut eka jolle tuli yllättäen huono olo. Mutta nyt siis enään tuntuu kuin olisi vähän menkkakipuja, that' s all. Onhan tuosta kumminkin iso hyöty. Ja vielä kun olikin ilmainen, Helsingin kaupunki kun on muutama viikko sitten tehnyt päätöksen että ensimmäinen kierukka, jopa hormonisellainen, on ilmainen. Mirena maksaa muuten 168 euroa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..synnytyskivut. Olin kipeä viikon, enkäole mikään kipuherkkä ihminen.Eka kuukaudet mietin koko ajan en poistoa, vastavuoden jälkeen tuntui aremalta j kahden vuoen jälkeenn oikei hyvältä.Mutta niinkauhea kokemu olii, että tän viiden vuoden jälkeen en uutta uskalla antaa laittaa.Poistossaki mut on pakko sitten esi lääkitä!

Hormonikierukan laitto oli HIRVEÄÄ, vertaisin minäkin synnytyssupistuksiin. Laitto sattui kaameasti, ja koko illan pyörrytti ja oksetti, en kyennyt kuin makaamaan sohvalla vikisemässä.Kuparikierukan laitto ei tuntunut niinkään, jonkun verran kylläkin, mutta Buranalla sai kivut pysymään kutakuinkin poissa. Pari päivää oli vähän höntti olo.Kamalaa, että jotkut vielä vähättelevät sitä kipua, joillekin se on ihan todellista eikä mitään hemmetin marjanpoimintaa.

ei tuntunut missään.Kauhukokemuksia on varsinkin niillä, jotka eivät ole alateitse synnyttäneet.Suotta täällä on toista tuomita. Toisille sattuu, toisille ei. Ja kuten ollaan kuultu samallekin henkilölle voi tulla kaksi eri kokemusta!Ihme porukkaa täällä, mulla kun ei tällä kertaa sattunut, niin kaikki muut on luusereita! Eiks tää palsta pitäisi olla kokemusten vaihtoon, eikä toisten arvosteluun?

puhumattakaan kivunsietokyvystä.mulla 3 synnytystä takana ja 2 niistä ilman kivunlievitystä....laitoin alkuvuodesta kierukan ....ja olin 3 h laiton jälkeen sänkypotilaana vaikka särkylääkettäkin otin.....supistukset olivat tosi kovia enkä mielestäni kauhean herkkä ole..

eka kerran 1 vuosi synnytyksen jälkeen = ei tuntunut juuri miltääntoisen kerran 5 vuotta synnytyksen jälkeen = tuntui tosi, tosi epämiellyttävältäEli siis mitä kauemmin synnytyksestä, sitä hankalampi operaatio. Jos ei ole synnyttänyt ollenkaan, kaikkein pahin.

...nro 6. Vai marjanpoimija, joopa joo. Jossain välissä siis jopa kivusta on tullut kollektiivista? Minua henkilökotaisesti sattui, ja tuli huono olo, pitiks siitä nt tuntea huonoa omaatuntoa? Vai oliks tää suomalainen " kärsi kärsi niin kirkkaamman kruunun saat" -juttu? Mut kiva et sua ei oo sattunut, ja oot tollanen super-amatsoni.

Vähän nipisteli. Kun alkoi tuntua pientä supistuksenomaista kipua, niin kierukka olikin jo paikoilaan ja toimenpide ohi. Otin Buranan aamulla. Nyt ihan normaali olotila, ei vuoda eikä ole kipuja. Saapa nähdä, näinkö vähällä selvisin.. Lääkäri sanoi, että laittaminen sattuu sitä enemmän, mitä tiukempi/arempi on kohdunsuu. Yksilöllistä siis.

Lääkäri varoitti tästä etukäteen, kipu oli kova, koska kohdunsuu oli kiinni ja jouduttiin siis avaamaan väkisin. Itselläni takana kaksi alatiesynnytystä ja yksi sektio, viimeisestä oli kierukkaa asennettaessa 3,5 kk.

Kuulemma kohtalaisen kivuton kokemus jos on kohdunsuu asennettaessa auki, siksi pyritäänkin asennukset tekemään kuukautisten viimeisinä päivinä tai parin kuukauden sisällä synnytyksestä.

tunti pari ennen kierukan laittoa. Eipä se kyllä sitten sen ihmeemmin koskenutkaan. Kylläpä on hyvä etu hesalaisilla, onhan se hormonikierukka tosi kallis siis kerta saa ekan ilmaiseksi.

Kysyin lekurilta, että koskas se nyt laitetaan kun hääräili siellä alakerrassa, niin kierukka olikin jo sisällä. Jees, taisi olla vielä vähän puuduksissa paikat synnytyksen jälkeen...

Kipu todella yllätti ja minulla on aika korkea kipukynnys. Oli kyllä erilainen kipu kuin synnytyksissä. Tämä oli sellainen viiltävä. Ja minullekin tuli huono olo, tosin vasta kotona. Minä nimittäin pyörryin ja sitä ei ole tapahtunut sitten ensimmäisen synnytyksen.Jälkeenpäin ei ollut särkyjä, otin ennen laittoa särkylääkkeen ja samaisena iltana ennen nukkumaan menoa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat