laivaristeily pienten kanssa. Kokemuksia? Suositelkaa laiva/hytti jne.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olemme suunnittelemassa laivaristeilyä neljän lapsen kanssa.

Kaksi pientä lasta: 9kk ja 2v sekä isommat pojat 14v ja 16v.

Emmekä ikinä ole koko porukalla vielä risteilleet, eikä näin pienten kanssa myöskään.Asutaan Porissa, joten lähin satama olisi Turku, mutta eipä tästä nyt pitkä matka ole Helsinkiinkään.

Suositelkaa kivaa lapsiystävällistä laivaa ja hyttiä. Tarkoituksena on ottaa kaksi hyttiä, toiseen hyttiin menen minä pienten kanssa ja isukki menee isojen kanssa samaan hyttiin. Näin ellei sitten löydy ektra isoa hyttiä meidän 6 hengen poppoolle.

Kiitos, jos ehditte vastailemaan.

Kommentit (15)

Tässä vuoden sisällä tehty pari risteilyä ja vissiin 3 picnikiä (heh...äitiyslomalla olevan " hemmottelua" ) . Risteily tehtiin Siljalla turusta. Silja Eurooppa on mun mielestä tosi kiva laiva. MEillä oli Silja-luokan hytti, joten siinä on isoooo hytti ja leveä parisänky. Meillä oli matkassa tuolloin 2kk ikäinen vauva, 3.5 ja 4.5 vuotiaat lapset. Eli meitä 5 henkeä samassa hytissä. Tytöille saimme retkisängyt ja vauva nukkui vaunuissa. Kaikki mahtui ihan hyvin tuohon hyttiin. No, onhan se hotellihuoneen kokoinen mut tosin melko kallis.SIljalla ainakin on myös perhehyttejä joissa siis kaks hyttiä yhdessä ja siinä välissä väliovi ! KÄtevää!Viikkarilla oltiin nyt myös piknicillä Turusta. Eli picnik on se päiväristeily - aamulla lähtö illalla paluu. No, laivat on samat. Laivat on aika paljon kärsineemmät ja ahtaammat- Mutta ainakin nyt sunnuntaina oli viikkarilla lasten risteily. Tarkoitti lapsille oma buffee pöytä seisovass pöydässä, Peppi Pitkätossu esiintyi 2x, kasvomaalausta,. ohjaaja leikkihuoneessa jne. Leikkihuoneet on viikkarilla mun mielstä kivammat kuin Siljalla.

Mut kyllä mäkin olen sitä mieltä, et kivoin laiva missä mä olen ollut on se silja sinfony (?) siis kuitenkin se, missä on se promenade-kävelykatu keskellä. Se on avara ja valoisa. JOs hytti on sinne kävelykadulle lapsilla on kivaa katsottavaa jne.

Ja koska teillä on nyt ihan sama melkein ajatteko hesaan vai turkuun niin kyllä mä suosittelen hesasta lähtöä. Kyllä nää turun laivat, varsinkin viikkari, on aika väsähtäneet....

Hei! Meillä kokemusta Siljan eri laivoista, ja Silja Opera on ollut ehdottomasti kivoin. Siellä tosi isot hytit, missä vanhemmat voivat katsoa telkkaria tai lukea lapsen nukkuessa, koska verholla voi eritsää osan missä sängyt ovat. Me oltiin Pietarin risteilyllä 3v. pojan kanssa ja siellä koko pallomeri osasto melkein hänen yksinoikeudella hänen käytössään, koska lapsia oli tosi vähän. Ja Pallomeren vieressä oli uima-allas, poreallas ja baari, joka tosi rauhallinen. Eli vanhemmat ja isovanhemmat pystyivät kaikki istumaan yhdessä ja poika leikki ja ajeli muovimopolla pitkin baaria. Siis baari savuton, eikä siellä mitään juomismeininkiä. Sitä oli yökerhossa, mihin pojan kanssa ei menty.

Ja palvelu ravintoloissa hyvää, lapsi otettiin huomioon hienosti. Ja kaikki tarjoilijat suhtautuivat ystävällisesti lapseen ja toivat piirustuspaperia ja kyselivät tilausta ym.

Voin suositella.

Veera

Meillä oli tarkoitus lähteä lasten kanssa Tukholman-risteilylle. Yhtiönä olisi ollut Viking Line, kun saimme edullisen lahjakortin reissuun. Kyselin Viking Linen myyntipalvelusta, onko sänkyihin mahdollista saada jotain irtolaitoja ja sieltä vastattiin, että EI OLE. Ei kuulemma mitään laitoja sänkyihin. Ehdin jo pohtia, että ottaisin kotoa mukaan jonkun viritelmän " laidaksi" . Pitääkö siis lähteä kyselemään myyntipalvelusta uudestaan tuota laitajuttua?

Me pidämme enemmän Siljasta, varsinkin Serenade ja Symphony laivoista. Nuo Promenadit tekevät laivasta avaramman eikä niin " savuista" . Siljalta löytyy mukavia hyttejä varsinkin isompi ikkunallinen hytti, myös perhehytti (oisko ollut 5-6 hlö?) Tekemistä on, niin pienille kuin isoille ja ruokakin on ihan yes.... käy kollaamassa Siljan sivuilta www.siljaline.fi sieltä löytyy mys kuvat/filmin pätkiä... Hauskaa matkaa!


ja nyt molemmat testanneena menisin kyllä mieluummin Siljalle. Syyt:-laivat yleensäkin siistimpiä

-buffassa paremmat ruoat

-samalla rahalla paremmankokoinen/mallinen hyttiJa viimeisenä :) muttei suinkaan vähäisimpänä...

Viikkarin terminaali on aivan mahdoton löytää, joutuu ajamaan keskustan lävitse, eikä siellä ole mitään opasteita ennenkuin on jo melkein check-in porteilla.Silja tuntuu kaikenkaikkiaan laadukkaammalta.

Matkustimme siis viime tammikuussa Vikingillä Tukholmaan, ja kaksivuotiaamme sänkyyn saimme tuollaisen laidan ja hyvin pysyi sängyssä. Kannattaa varmaan soittaa ja kysyä uudestaan.

Turusta lähtevä iltalaiva Siljalla Europa on ehdottomasti kivoin laiva mitä Siljalla on. Se on sitä paitsi isompi kuin Hgin laivat (euroopan isoin) mutta siitä puuttuu se kävelykatu mitä Hgin laivoilla on josta monet pitävät.

Festival aamulaiva Turusta on aika pieni purkki.Turusta nämä laivat tekevät miniristeilyjä eli siinä ollaan vain yksi yö laivalla eikä mennä maihin Tukholmassa. Jos haluaa mennä maihin niin silloin on jo aamulla tosi aikaisin Tukholmassa ja joutuu vaihtamaan laivaa, jolloin takaisin paluu on illalla myöhempää Tukholmasta Festivalilla. Lasten kanssa ei ehkä kiva ratkaisu koska esim. tavaroita ei voi jättää hyttiin ja hyttiin ei pääse aikaisemmin kotimatkalla. Eli jos haluatte olla päivän Tukholmassa niin suosittelen Hesan laivoja.Hesan laivoista löytyy perhehyttejä ja lapset suosivat kovasti Promenade luokkaa. Siinä on iso ikkuna jossa pienemmät tykkäävät leikkiä ja katsella kävelykadulle. Oma muksu tykkää kovasti ko. hytistä.Jos ette saa perhehyttiä ja niin mahdutte tavalliseenkin hyttiin mutta sänkyjä vain on 4. Pienemmät lapset joutuvat nukkumaan teidän välissä mutta kyllä sinne yksi matkasänky mahtuu.

Olin juuri pari viikkoa sitten laivalla ja kysyin samaa asiaa.

Itse olemme lähdössä lasten kanssa syyslomalla siljalle. Europalla on ehdottomasti parempi lasten leikkitila ja ostosmahdollisuudet kuin vikingillä. Ruuasta en osaa sanoa.

vaikka myös kallein mutta siellä saa varattua saunan vain omalle perheelle, oma lounge missä voi käydä vapaasti kahvilla, mehulla. Telkkari hytissä ja videot, loungesta voi hakea filmejä lainaan isommille lapsille. Yhteen hyttiin mahdutte koko porukka. Vanhemmat ja vauva leveään parisänkyyn, pari vuotiaalle vauvasänky (tai vauva sänkyyn ja parivuotias teidän väliin) ja sohvasta saa sängyn missä nukkuu vanhemmat lapset. Parisängyn ja sohvan väliin voi vetää verhon jolloin parisängynpuoleinen hytti on pimeä jos pienemmät nukkuu ja muut voi katella vaikka telkkaria myöhempään.

Loungesta voi tehdä buffettiin pöytävarauksen valmiiksi ja pöydät ovat yleensä ikkunan vieressä ja jos buffetti ei ole täynnä, voi toivoa omaa rauhallista ns. nurkkaa ikkunalla ja se onnistuu.Näin me on reissattu kesäisin Hki-Tukholma-Hki.Matka siirtyi muutamalla kuukaudella (miehen työn vuoksi), joten syyslomaristeilylle ei päästy. Mutta ennen joulua lähdössä ollaan.

Ajattelimme kokeilla ensin ihan lyhyellä reissulla Tku-Kapellskär. Ja sitten myöhemmin pidempi reissu esim. Hki-Tukholma jne., jos matka onnistuu ja nautimme laivalla olosta. Kuten kerroin me aikuiset olemme vain muutamia kertoja elämämme aikana risteilleet (nekin tehty lapsuusvuosina..), joten kaikki infonne tuli tarpeeseen. Kiitos vielä!!

Otanpa uudelleen yhteyden Vikingin myyntipalveluun. Hullua, että sanoivat ensin, että sänkyihin ei saa mitään laitoja. Edellisen kyselyni laitoin Vikingin nettisivujen kautta ja siihen tuli vastaus heidän myyntipalvelustaan. Soitanpa sinne nyt uudestaan ja kyselen asiasta. Matkaan olisimme lähteneet Helsingistä, mutta tuskinpa se mitään asiaan vaikuttaa. Ja kiitos vinkistä - hätätilanteessa voimme toki tehdä tikkaista laidan sänkyyn ;).

Me olemme käyneet muutaman kerran risteilyllä, sekä Vikingillä että Siljalla. Silja on kalliimpi, mutta kyllä myös mukavampi. Kannattaa kysyä perhehyttiä Siljalta ja Vikingillä mukavia hyttejä ovat B4L-hytit. Ne ovat isoja 4 hengen hyttejä, joissa on parivuode ja kaksi päällekkäistä vuodetta. Molemmilta laivoilta saa sekä matkasänkyjä että sellaisia sängyn reunaan kiinnitettäviä laitoja lapsia varten. Siljalla ainakin oli myös rattaita laivalla, ei välttämättä tarvitsisi omaa. Siljalla on kiva leikkitila lapsille, Vikingillä se oli vähän ankeampi. Molemmilla laivoilla on hyvät lastenhoitohuoneet, Vikingillä oli vähän isompi (niin ja olemme siis reissunneet Hki-Tma-Hki -välillä).Vikingillä on enemmän tupakansavua, Siljalla savun pystyi paremmin väistämään (on myös savuttomia kerrosauloja). Siljalla ei ehkä ole myöskään ihan niin villiä ja levotonta meininkiä kuin Vikingillä... ;) Seisovasta pöydästä löytyy ainakin hyviä vaihtoehtoja myös lapsille, tosin meillä on usein ollut omat eväät mukana ja olemme sitten käyneet lämmittämässä ruoat siellä lastenhoitohuoneessa mikrossa.Ehkä vähän enemmän suosittelen Siljaa, mutta Viking ei myöskään ole mikään huono vaihtoehto ja bonuksena tulee se, että ainakin Helsingin laivoista Viking ajaa lähemmäs Tukholman keskustaa kuin Silja, ihan kävelymatkan päähän. Viking on vähän halvempi, Silja vähän laadukkaampi, mutta molemmat siis ihan kivoja. :)

poika on nyt 1.5v.miehen kanssa olimme kahdestaan juuri vähän aikaa sitten silja linellä tukholman risteilyllä.

ensi kesän reissua ajatelle päätimme jo että siljalle mennään.

laiva oli viihtyisä, tilaa oli touhuta. lapset oli huomioitu mielestäni hyvin, leikki nurkkauksia jne ohjelmaa.ainoa asia mikä itseämme häiritsi aivan suunnattomasti oli se kuinka moni lapsi perhe risteilylle oli lähtenyt alkoholi linjalla.

todella monet lapset juoksivat ravintolassa täyden tupakansavun keskellä ja vanhemmat istuivat pöydissä ja joivat alkoholia.lapsen kanssa mielestäni lähdetään lapsen ehdoilla, ei aikuisten ehdoilla niinkään.mutta siis kokemusta itselläni ei ole vielä mutta silja lineä voisin silti suositella :)

noista hytti jutuista kannattaa otta suoraan matkanjärjestäjään yhteyttä. osaavat neuvoa parhaiten.

Alle 2 v taaperon kanssa ja olemme olleet tosi tyytyväisiä. Promenade on tilava ja ilmava, ja lapsen on helppo juoksennella siinä, ravintoloissa ei liian savuisaa ja ystävällinen palvelu, kohtuusiisti ja tilava leikkihuone ja mitä parasta: Muumi ;-) Ainakin kesällä laivalla käveli Muumipeikko ja Myy lapsia tervehtimässä ja illemmalla oli show jossa Myy tanssitti lapsia. Meidän napero oli muumista tohkeissaan viikkotolkulla :-))Nyt olemme menossa Vikingille, mutta olen jo valmiiksi skeptinen. Matkasängyä tai laitaa ei saa tilata etukäteen hyttiin toisin kuin Siljalla. Ilmoittivat vaan, että sellaisen saa jos niitä laivalla on tarpeeksi... Lisäksi viimeksi joulun alla Viikkarilla ollessani siellä oli kauhea ränttätänttämeininki heti alusta saakka, kännisiä pitkin laivaa, ja laivat ovat muutenkin tunkkaisempia ja likaisempia.... No, toivottavasti yllätyn positiivisesti?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat